Netflix с документален минисериал „Деп срещу Хърд“

Повече от година след края на делото за клевета, което холивудската звезда Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, от стрийминг платформата Netflix ще припомнят историята им в документален сериал.

Деп заведе дело срещу Хърд за щети в размер на 50 милиона долара след публикация на нейно есе във „Вашингтон пост“ през 2018 г., в което не споменава името му, но твърди, че е жертва на семейно насилие. Адвокатите на Деп твърдят също, че тя е упражнявала вербално и физическо насилие над клиента им.

Амбър отвърна на бившия си съпруг с насрещен иск за клевета в размер на 100 милиона долара заради пропуснатите ползи в кариерата си. Според адвокатите й, влиятелният Деп, воден от желание за отмъщение, й е попречил да получи нови ангажименти и рекламни договори.

Делото между двамата актьори се превърна в съдебна сага, от чиято развръзка почитателите им се вълнуваха в продължение на месеци наред. В крайна сметка процесът приключи благополучно за Джони Деп. Съдът постанови Хърд да заплати обезщетение в размер на 15 млн. долара. Заседателите обаче отсъдиха обезщетение от 2 млн. долара и за актрисата, тъй като срещу нея е водена медийна кампания от страна на Деп и негов адвокат. Въпреки изходът от делото, Хърд категорично отрича вината си и до днес.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Трейлърът на документалната поредица включва части от съдебния процес между бившите съпрузи. Ще бъдат представени също и извадки от пресата и коментари в социалните медии. Създателите на проекта си поставят за цял да разкрият истината за конфликта.

Деп и Хърд се запознават по време на снимките на „Дневникът на едно пиянде“ през 2009-а. По техни твърдения, връзката им започва, докато в периода на промоцията на филма, чиято премиера е през 2011-а. По това време Джони все още не се е разделил официално с френската певица и актриса Ванеса Паради, с която имат две деца – Лили Роуз (23) и Джак (21). По това време Амбър е неизвестна актриса, опитваща се да получи роля, която ще й донесе мечтаната слава. Тя живее с художничката Тася ван Ри, с която имат бурни отношения, довели през 2009 г. до арест на Хърд по обвинение в домашно насилие.

Деп и Хърд сключват брак през февруари 2015 г. Съпружеските им отношения продължават едва 15 месеца, като актрисата подава документи за развод. Амбър получава от съда и ограничителна заповед, според която съпругът й не може да се доближава до нея. Разводът им завършва със споразумение. Според него Хърд трябва да получи 7 милиона долара обезщетение. Тя публично заявява, че ще ги дари на благотворителни организации. Дарението обаче не се осъществява и адвокатите й твърдят, че причина са съдебните дела на бившия й съпруг срещу нея, които изискват огромни разходи. Защитниците на Амбър изтъкват и че според калифорнийските закони клиентката им е можела да претендира за 30 милиона долара – половината от спечеленото от Джони по време на краткия им брак.

Източник: tvsaga.com

Сподели