Вече не е нужно да насочвате телефона си към екрана на компютъра, ако искате да използвате Google Обектив на вашия компютър. Като част от поредица от актуализации, Google има разкри че обективът ще бъде достъпен за Chrome на работния плот през „следващите месеци“. Просто трябва да щракнете с десния бутон върху уебсайт, да изберете да търсите с Обектив и да изберете частта от страницата, която искате да разгледате. След това ще получите резултати, свързани със съдържанието, което сте подчертали. Излишно е да казвам, че това може да бъде полезно, ако се опитвате да идентифицирате животно или горещо ново яке.

Предстоят някои подобрения на Lens на вашия телефон. Актуализация в началото на 2022 г. ще ви позволи да зададете въпрос, след като направите снимка. Ако например трябва да знаете как да ремонтирате част от мотора си, ще получите резултати, дори ако не знаете каква е тази част. Междувременно приложението Google за iPhone ще ви позволи да търсите продукти в изображенията.

Това не е толкова фино усилие за увеличаване на Google Пазаруване. Вероятно е по -вероятно да купите облекло или части за велосипеди, ако все пак можете да ги идентифицирате. Въпреки това разширяването може да направи Lens по -полезен като общ инструмент за търсене, а не само за специални обстоятелства.