Една от очевидните цели на почти всеки проект за компютърно зрение е да се даде възможност на една машина да вижда и възприема света като човека. Днес Facebook има започна да говори за Ego4D, собствени усилия в това пространство, за което е създал огромен нов набор от данни за обучение на бъдещи модели. В изявление компанията казва, че е назначила 13 университета в девет държави, които са събрали 2200 часа кадри от 700 участници. Този кадър е направен от гледна точка на потребителя, който може да се използва за обучение на тези бъдещи модели на AI. Кристен Грауман, водещ изследовател на Facebook, казва, че това е най -голямата колекция от данни, изрично създадена за този фокус.

Кадрите бяха съсредоточени върху редица общи преживявания в човешкия живот, включително социално взаимодействие, манипулиране с ръце и предмети и предсказване на това, което ще се случи. Що се отнася до социалната мрежа, това е голяма стъпка към по -добро изчислително изживяване, което досега винаги се е фокусирало върху извличането на данни от гледна точка на наблюдателя. Facebook заяви, че наборите от данни ще бъдат пуснати през ноември, „за изследователи, които подписват споразумението за използване на данни на Ego4D“. И следващата година изследователи извън тази общност ще бъдат изправени пред предизвикателството да обучат по -добре машини, за да разберат какво точно правят хората в живота си.

Естествено, има ъгълът, с който Facebook, който сега има партньорство с очила за камера Рей Бан, се стреми да подобри собствените си възможности в бъдеще. Вероятно вече знаете за опасности какво би могло да доведе до това потенциално наблюдение и защо някой може да се почувства малко подигравателен относно съобщението.