има някои нови маскиращи подобрения, които предстоят , и Adobe Camera Raw (или ACR, инструмент за обработка на необработени снимки на Photoshop). Компанията го нарича „най -голямата промяна в осигуряването на контрол върху селективно подобряващите се снимки“, откакто пусна Lightroom 2 през 2008 г.

Екипът на Adobe Research иска да представи инструменти за подбор, задвижвани от AI, като Select Subject и от Photoshop в Lightroom и ACR, но двигателят за обработка на изображения, използван в последните две, беше несъвместим. Екипът трябваше да направи някои големи промени под капака, което му даде шанс да промени начина, по който се обработват селекциите в Lightroom.

i
Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Досега ACR, Lightroom и Lightroom Classic поддържаха само векторни селекции (които се записват като математически изрази), но маските, задвижвани от AI, се нуждаят от растерна (или базирана на изображения) поддръжка. Така че, за да приложи инструментите, базирани на AI, тези приложения, Adobe трябваше да накара двата подхода да работят заедно. Той все още може да използва векторни селекции за четка, градиенти и маски на диапазони, за да сведе до минимум необходимото пространство за съхранение, докато инструментите за избор на обект и избор на небе (които могат да създадат маска за обект или небе с едно щракване) използват растерни изображения .

Тъй като разбра как да накара тези два вида селекции да работят заедно, Adobe разработи нови функции за ACR, Lightroom и Lightroom Classic за настолни компютри, мобилни устройства, таблети и мрежа. Едно такова надстройване са групите маски, които ще ви позволят да комбинирате всякакви инструменти за маски. Например, ще можете да използвате градиентен векторно базиран инструмент в комбинация с функция, задвижвана от AI, като избрано небе. Ще бъде възможно да се отдели маска и от друг инструмент за маскиране. Ще можете да обърнете селекциите и ще има повече опции за маски за диапазони, като например насочване към цялото изображение.

Функции на маската в Adobe Lightroom
Adobe

Нов маскиращ панел трябва да ви помогне да поддържате тези маски организирани. Ако използвате някое от настолните приложения, можете да преместите панела наоколо. Освен това можете да дадете име на всяка маска, за да следите какво правите. Ще можете да визуализирате маски по различни начини с помощта на визуализации с наслагване, пренесени от Adobe от Photoshop.

На друго място Adobe искаше да гарантира, че инструментите са налични в приложения и устройства. Той казва, че инструментите, задвижвани от изкуствен интелект, работят също толкова добре на мобилни устройства, колкото и на настолни компютри, докато предлага маски от ACR и Lightroom Classic до настолни и мобилни приложения на Lightroom. Компанията също така обещава по-добра поддръжка в приложението, за да ви помогне да извлечете максимума от всички тези инструменти, като например урок стъпка по стъпка в Lightroom.

Паритетът на функциите означава, че без значение кое устройство или приложение предпочитате за редактиране на изображения, трябва да имате достъп до същите инструменти. Тези маскиращи надстройки ще бъдат налични в ACR, Lightroom и Lightroom Classic от 26 октомври. Adobe казва, че неговите екипи за изследвания и дизайн работят върху повече инструменти, задвижвани от AI и други подобрения, които планират да обявят в близко бъдеще.Source link

Сподели