Финалът на „Три сестри“ беше излъчен в Турция

След 84 оригинални епизода и близо три години на екран семейната сага „Три сестри“ се сбогува със своите почитатели с емоционален финал. Последните кадри на поредицата, чийто сюжет първоначално отвежда зрителите в края на 90-те години на миналия век, показват живота на героите през 2024 г. Датата е 4 май – денят, в който се излъчва финалният епизод, и двете семейства – Корман и Календер, се събират в градината на емблематичната къща на морския бряг, за да отбележат рождения ден на Садък.

Щастлив финал за трите сестри и голямото им семейство

След много перипетии Тюркян и Сомер най-после успяват да се преборят за своето щастие и сключват втори брак на приказно красива сватба в присъствието на близките си. Двамата отглеждат заедно Кираз и своята дъщеря Дефне, а след години посрещат на бял свят и своя син Садък Али – дългоочаквания наследник на фамилия Корман.

Дьонюш осъзнава, че допуска грешка като непрекъснато отблъсква Сердар заради заболяването си и двамата най-накрая се помиряват. Тя сбъдва и двете си съкровени мечти – да стане прочута писателка и да дари любимия си с дете. Синът й Джан наследява нейната романтична натура и Дьонюш често се налага да го приканва да слезе от дървото, от което самата тя с часове е наблюдавала морето в младостта си.

Дерия се омъжва за добросърдечния и принципен бизнесмен Картал – син на Рючхан, за когото тя години наред вярва, че е починал при раждането му. Двамата заминават за Франция с Ефе – детето на Дерия от брака й с Мустафа. Не след дълго тя ражда и дъщеря, която нарича Мелиса – каквото е и името на актрисата, изпълняваща ролята на най-темпераментната сестра.

Мелиса Берберолу и Гьокберг Демирджи, който се присъединява към актьорския състав на сагата в края на втория й сезон

Мустафа е арестуван, след като отмъква крупна сума пари от Картал и изоставя Дерия и сина им, обвързани с огромни финансови задължения. Той получава дългогодишна присъда. Подобна съдба има и майка му Севилай, която е изпратена в затвора, след  като застрашава живота на Сомер и Тюркян, заключвайки ги в къща, обхваната от пожар.

Мине преминава през дългогодишно лечение в психиатрична клиника. След изписването й тя заминава за Измир и оставя Кираз на грижите на Сомер и Тюркян, обещавайки им, че ще устрои живота си, за да й позволят един ден отново да контактува с дъщеря си.

Садък се сдобрява с дъщерите си, които след многократни опити успяват да му докажат, че втората му съпруга Мюжгян се възползва от наивността му, за да отмъсти на семейството им заради провалената връзка между сина й Узай и Дьонюш. Фатих и Незахат заживяват заедно с брат си в семейната къща, която остава тяхна собственост, благодарение на Тюркян.

Рючхан и Йозер оставят зад гърба си всички лоши спомени от миналото и конфликтите помежду си и остаряват заедно.

Реха Йозджан, Бениан Дьонмез и Хакан Аталай

Рейтинговата драма „Три сестри“ е базирана на едноименния бестселър на Иджлял Айдън, която изпълнява и една от основните роли в телевизионната адаптация. Премиерата й в Турция е на 22 февруари 2022 г., а последният 84-ти епизод е излъчен на 4 май 2024 г. Сюжетът проследява вълнуващата история на трите сестри – Тюркян, Дьонюш и Дерия, които преминават през редица предизвикателства, докато се опитват да открият щастието си.

Йозгю Кая, Алмила Ада и Мелиса Бербероулу в последната си сцена заедно

Снимките на сагата, която се превръща в един от най-дълго продължаващите проекти от последните години, се провеждат в красивия град Айвалък, разположен в залив на брега на Егейско море. Именно там през 2017 г. Иджлял Айдън пише своя роман.

„Очите ми се насълзяват, докато наблюдавам как се снимат сцените. Това е моята награда за усилията и жертвите, които направих, за да осъществя тази мечта“, споделя Иджлял  по време на работата си по сериала, уточнявайки за зрителите, че историята и част от героите претърпяват известни промени в екранизацията, но основната идея – за стойността на семейните отношения, е запазена.

Йозгю Кая и Беркер Гювен във финалния епизод на „Три сестри“

Източник: tvsaga.com