Снимат нов филм, вдъхновен от сагата “Властелина на пръстените”

Всичко за Ам-Гъл/Смеагол – дори това, което може би не искате да знаете. Той ще е главният герой на нов филм от вселената на “Властелина на пръстените”. Кинолентата ще бъде режисирана от Анди Съркис – актьорът, който се превъплъти в образа на странното създание, което изчезва в мъгливите планини заедно със своето съкровище – пръстена на силата.

Американското филмово студио Warner Bros обяви, че започва работа по продукцията, озаглавена “Ловът на Ам-Гъл”. Почитателите на сагата обаче ще трябва да почакат до 2026 г. за нови приключения в Средната земя.

Питър Джаксън също ще се завърне в Средната земя като продуцент и ще участва във всяка фаза на проекта заедно със съпругата си Фран Уолш и Филипа Бойенс, които написаха сценариите и споделиха успеха на трилогиите “Властелинът на пръстените” и Хобит”.

Освен, че ще режисира новата част от поредицата, Анди Съркис отново ще се превъплъти в ролята на Ам-Гъл. Продуценти на “Ловът на Ам-Гъл” са Каминс и Джонатан Кавендиш.

Оригиналната трилогия “Властелинът на пръстените”, режисирана от Питър Джаксън, включва филмите “Задругата на пръстена” (2001), “Двете кули” (2002) и “Завръщането на краля” (2003) – спечелиха общо 17 Оскара от 30 номинации и реализираха почти 3 милиарда долара приходи в световния мащаб. Почти десет години по-късно трилогията “Хобит” – “Неочаквано пътешествие” (2012), “Пущинакът на Смог” (2013) и “Битката на петте армии” (2014) – събра почти същата сума, но получи едва седем номинации за Оскар и не успя да вземе златната статуетка в нито една категория.

Източник: tvsaga.com