Сериалът „Сто години самота“ с първи трейлър

„Много години по-късно, пред взвода за разстрел, полковник Аурелиано Буендия щеше да си спомни онзи далечен подиробед, когато баща му го заведе да види леда“. Така започва един от най-великите съвременни романи – „Сто години самота“ на колумбийския писател и нобелов лауреат Габриел Гарсия Маркес. Книгата е публикувана преди 57 години и едва сега семейството на Маркес се съгласява да предостави авторските права за екранизация.

От стрийминг платформата Netflix са се захванали с нелеката задача да екранизират изпълнената с магически реализъм и семейни тайни епос на Маркес. Сюжетът на сериала пренася зрителите в измисленото колумбийско градче Макомбо и проследява съдбата на няколко поколения от фамилията Буендия. Публиката ще може да проследи и всепомитащата страст между Амаранта Урсула и Аурелиано и да проследи опитите на Хосе Аркадио Буендия да създаде дагеротип снимка на Господ.

Вече са разпространен и първият трейлър като премиерата се очаква в края на тази година, за да съвпадне с 40-годишния юбилей от връчването на Нобеловата награда за литература на автора.

Любопитна подробност е, че Родриго Гарсия, синът на Маркес, е сред изпълнителните продуценти на сериала. През годините той и неговият брат Гонсало многократно са отхвърляли предложенията за филмова адаптация на едноименния роман. Те посочват опасенията на автора, че в кино версия е невъзможно историята да бъде подобаващо показана. Маркес изрично е настоявал и екранизацията да бъде на родния му испански език.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

От Netflix убеждават семейството на Маркес, че ще останат верни на духа на автора. Дават за пример и успехите на латино сериали като „Наркос“, както и наградите „Оскар“, който печелят с лентата „Рома“, за да ги убедят да им предоставят авторските права.

Едно от най-големите предизвикателства е избор на актриса за образа на Урсула Игуаран, матриарха на фамилията Буендия, която е ключова фигура в целия сюжет. Ролята е поверена на професионалната танцьорка Сусана Моралес, която ще направи дебюта си в една от най-амбициозните продукции за последните години.

Източник: tvsaga.com