Последният сезон на „Гениалната приятелка“ с премиера в Ню Йорк

Четвъртият и последен сезон на сериала „Гениалната приятелка“, въдхновен от тетралогията на италианската писателка Елена Феранте, ще бъде излъчен за първи път през юни по време на фестивала Трибека в Ню Йорк през юни.

Поредицата, която се фокусира върху изпълнения с придезвикателства живот на приятелките Лила и Лену, получи бляскави отзиви от страна на критиците и зрителите.

Последният сезон на сагата носи името „Историята на изгубеното дете“, а главните роли на вече порасналите Лену и Лила се изпълняват от Алба Ровахер и Ирене Майорино. Фабрицио Гифуни ще се превъплъти в образа на Нино Сараторе.

„Всички сме много развълнувани, тъй като четвъртият сезон на „Гениалната приятелка“ ще сложи края на едно дълго пътуване. Ще се наложи да се сбогуваме със стари приятели“, заяви сценаристката Лаура Паолучи.

Във финалните епизоди ще видим възрастните Лила и Лену, преминали през две десетилетия метаморфози. Това е най-противоречивата и най-драматичната част на поредицата.  Лену вече е утвърдена писателка, която се завръща в родния Неапол, за да заживее заедно със своя любим Нино. Лила, която се е превърнала в изявен компютърен специалист, ще се опълчи срещу мафиотите от фамилия Солара.

Източник: tvsaga.com