Още един турски сериал с номинация за “Еми”

Драматичната сага “Сапфир” влиза в надпреварата за престижното отличие. Поредицата е номинирана за награда “Еми” в категорията “най-добър сериал”.

“Сапфир” постига международен успех въпреки негативните отзиви в Турция и други страни. Заради противоречивите реакции сапунката с участието на Йозге Яъз (“Обещание”, “Лявата ми половина”) и Илхан Шен (“Любов, логика, отмъщение”) бе свалена от екран след излъчването на 26 епизода заради нисък рейтинг.

Сцените на “Сапфир” са заснети в квартал “Юргюп”, в град Невшехир в живописния турски район Кападокия. Сюжетът се фокусира върху съдбата на заможното семейство Гюлсой и наследника Айтеш (Илхан Шен), който се завръща от Америка. Бащата на Айтеш загива в катастрофа, когато той е дете. Айтеш отказва да се подчини на авторитета на своя дядо Йомер и напуска дома си. Години по-късно Айтеш се връща обратно в Турция по молба на своята майка Гюлфем. Айтеш поема ръководството на семейния бизнес заедно братята си Яман и Окан.

Яман предлага брак на красивата си приятелка Ферайе (Йозге Яъз), която е изгубила майка си много млада. Ферайе е студентка, която живее заедно със своя баща Мухсин, брат си Четин, мащехата Джемиле и нейната дъщеря Алейна. Мухсин от дълги години работи в имението на семейство Гюлсой.

Ферайе и Яман изживяват своята първа любов далеко от очите на техните близки още в детските си години. Като момче Яман взема пръстен със сапфир, принадлежащ на майка му и го подарява на Ферайе в знак на любов. Докато Ферайе и Яман броят дните до сватбата, трагедия променя завинаги живота им. В нощта на рождения ден на Ферайе, Яман и Окан се оказват в опасна ситуация, която води до неочаквани обрати.

Победителите в церемонията по връчване на наградите “Еми” ще бъдат обявени на 25 ноември в Ню Йорк, а на 22-ри всички номинирани трябва да пътуват до САЩ, за да участват в събитията, съпътстващи форума. До сега само два турски сериала получиха приза – „Черна любов“ и „Присъда“.

Източник: tvsaga.com