“Отказ от отговорност” – мистерия с подписа на Алфонсо Куарон и великолепната Кейт Бланшет

Сагата “Отказ от отговорност” (Disclaimer) обещава да се превърне в един от най-обсъжданите трилъри на 2024 година.

Поредицата е базирана на романа на Рене Найт, който още с излизането си предизвика фурор. Сагата ни потапя в свят на мистерии, психологическа драма и напрежение. Сюжетът проследява историята на Катрин Рейвънскрофт – награждавана разследваща журналистка и документалистка с безупречна репутация. Животът на Катрин се променя коренно, когато в дома си открива мистериозна книга, която разкрива тъмни тайни от нейното минало – такива, които тя дори не подозира, че някой друг знае.

Разкритата заплашват да разрушат както професионалния, така и личния й живот и тя трябва да се изправи пред собствените си страхове и да погаси закона, за да се защити.

Режисьор на сериала е двукратния носител на “Оскар” Алфонсо Куарон (“Гравитация”, “Рома”, Големите надежди”). Един от най-големите съвременни майстори на визуалното разказване поверява главните роли на динамично. В образа на Катрин се превъплъщава носителката на “Оскар” Кейт Бланшет, а за неин екранен съпруг е избран Кевин Клайн – утвърден актьор, известен със силното си екранно присъствие.

Кейт е изпълнителен продуцент на поредицата. “Въпреки че знам какво ще се случи, мисля, че зрителите ще бъдат изненадани от това как се развива разказът и от  поведението на героите. Надявам се, че ще останат с нас до самия край”. Тя допълва, че участието й като изпълнителен продуцент е дало възможност да работи тясно с Куарон: „Аз съм част от целия процес – от разработката до момента, в който продукцията достигна до публиката. Независимо дали умирам на страница девет или на страница 99, съм въвлечена в цялата история”.

Източник: tvsaga.com