Новият филм „Граф Монте Кристо“ предизвика фурор

Новата филмова адаптация на шедьовъра на френската класическа литература предизвика фурор по време на 77-ия филмов фестивал в Кан. Кинолентата, вдъхновена от книгата на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“, бе представена извън конкурсната програма на форума и получи 12-минутни овации, като постави тазгодишния рекорд по най-дълго продължили аплодисменти от страна на публиката.

Сюжетът на филма е добре познат на зрителите – младият Едмон Дантес става жертва на заговор и е арестуван на сватбения си ден за престъпление, което не е извършил. Изпратен е в затвор на отдалечения скалист остров Иф. След години на самота в килията Дантес среща мистериозния абат Фариа, който му разкрива, че е скрил огромно съкровище на остров Монтекристо. След смъртта на абата Едмон Дантес получава шанс за бягство от замъка Иф. На свобода той подготвя своето отмъщение, представяйки се като заможния граф Монте Кристо.

В ролята на графа влиза младият изпълнител Пиер Нани, който описва своя герой като „френския Хамлет“. Актрисата Анаис Демустие се превъплъщава в образа на неговата любима Мерседес. Италианският актьор Пиерфранческо Фавино, който е част от журито на фестивала в Кан, интерпретира персонажа на абат Фариа. Режисьори на кинолентата са Матийо Делапорт и Александър дьо ла Пателиер, които вече представиха на зрителите своята адаптация на „Тримата мускетари“ с участието на Ева Грийн и Венсан Касел.

Премиерата на новия филм „Граф Монте Кристо“ в Европа е насрочена за 28 юни.

Източник: tvsaga.com