Майкъл Дъглас с главна роля в нов сериал

Актьорът Майкъл Дъглас е в главната ролята нов исторически сериал в стрийминг платформата Apple TV+. Холивудската звезда ще вдъхне живот на Бенджамин Франклин –  идеологът на Американската революция, един от авторите на Декларацията на независимостта и Конституцията на Съединените щати.

Минисериалът е базиран на книгата на Стейси Шиф, носителка на наградата „Пулицър“ – „Една мащабна импровизация: Франклин, Франция и раждането на Америка“.

В трейлъра на предстоящата лимитирана поредица Дъглас преобразен с характерната за Франклин шапка и тренчкот, смело прекосяващ моретата. 79-годишният актьор връща зрителите към 1776 г., когато Франклин предприема пътуване до Франция в опит да убеди страната да подкрепи независимостта на САЩ. Политикът е придружен от внука си Темпъл Франклин.

„Конгресът ме изпрати тук като представител на Съединените щати, за да привлека Франция във войната ни срещу Англия“, казва Дъглас в началото на трейлъра. „Америка се нуждае от мъже, пари и оръжия. Без вашата помощ Съединените щати ще свършат, преди да са започнали“, заявява още той. „Дядо, колко време трябва да останем?“, пита Темпъл, а Бенджамин му отговаря: „Докато не спечелим Франция на наша страна или докато не бъдем обесени“.

„Франция няма какво да спечели, ако се присъедини към Америка“, казва му един французин в трейлъра и допълва: „Британците ще ви победят. Това може да ни струва скъпо. Това ще ви струва повече“.

В крайна сметка Франклин успява да изпълни мисията си и убеждава френската монархия да „подкрепи американския експеримент с демокрацията“, но пътуването не е лишено от предизвикателства. Бенджамин се сблъсква с шпиони и предатели.

Поредицата ще съдържа осем епизода, обявената премиерна дата е 12 април. Останалите серии ще излизат всеки петък до финала на 17 май.

Източник: tvsaga.com