Енгин Акюрек празнува с колежка от “Златно момче”

Актьорът от драматичната сага “Казвам се Фара” отбеляза своя рожден ден заедно с близки, приятели и със своите колеги от сериала “Брак с чужденец”. Енгин Акюрек навърши 43 години на 12 октомври, а на тържеството присъстваха Йозгюр Чевик (Корай от “Доброта”) и Бинур Кая (Нюкхет от “Златно момче”).

По случай щастливия повод Акюрек, който е познат на българските зрители с участието си в поредиците “Черна любов”, “Пепел от рози” и “Дъщерята на посланика” обяви благотворителна кампания. Неговите верни почитатели дариха около половин милион турски лири, които ще осигурят образователни стипендии на надарени деца в неравностойно положение.

Енгин посвети вечерта на Бинур Кая, която наскоро получи престижната награда “Златен портокал” в категория “най-добра актриса” за превъплъщението си във филма “Айше”. Тя си подели статуетката с Нур Сюрер (Хюлия от “Семейството”), която бе номинирана за ролята си в кинолентата “Фаталност”. Актрисите бяха поканени на сцената от Гьокче Бахадър.

“Имаме две актриси, които заслужават тази награда и затова решихме да връчим две статуетки в тази категория. Това са две силни жени, пресъждаващи образите на героини, които показват проблеми в нашето общество от различен ъгъл”, заяви Бахадър и обяви имената на победителките.

По време на церемонията Кая обяви, че посвещава своя приз на всички жени, жертви на насилие, загубили живота си без да получат помощ и се застъпи за строго спазване на Истанбулската конвенция. Заяви, че за нея е чест да сподели наградата си Нур Сюрер, на която искрено се възхищава.

Източник: tvsaga.com