„Един аристократ в Москва“ – нов сериал по едноименния бестселър

Актьорът Юън Макгрегър се превъплъщава в образа на граф Александър Ростов в едноименния бестселър на писателката Еймър Тауълс – „Един аристократ в Москва“.  Към днешна дата от романът са продадени на 4 млн. копия.

„Това е невероятна, прекрасна история. Развълнуван съм, че имам възможността да изиграя подобна роля“, казва Макгрегър, който е и изпълнителен продуцент на сериала.

Новият британски сериал разказва за граф Ростов, богат руски аристократ, който след Руската революция открива, че позлатеното му минало го е поставило от грешната страна на историята. „Спасен от незабавна екзекуция, той е заточен от болшевиски трибунал в таванска стая в богатия хотел „Метропол“.

Графът е заплашен с разстрел, ако някога отново излезе навън. Докато годините минават и някои от най-бурните десетилетия в руската история се развиват извън вратите на хотела, обстоятелствата около Ростов му осигуряват достъп до много по-голям свят на емоционални открития. Докато изгражда нов живот зад стените на хотела, той открива истинската стойност на приятелството, семейството и любовта“, се казва в описанието на сериала.

Съдбата среща графа с Анна Урбанова, като в ролята е съпругата на актьора – Мери Елизабет Уинстед. В някои от епизодите двамата изпълняват еротични сцени. Пред световните издания той споделя любопитна подробност, че двамата са имали нужда от специален координатор.

„Ако снимате сцена с танци, наемате хореограф, нали така? Странно е да си гол пред толкова хора, странно е да си интимен пред камери“, заявява Макгрегър.

Юън и Мери са заедно от 2017 г., като са узаконяват връзката си преди около 2 г. . Романтичната им връзка започва след снимките на сериала „Фарго“.  Възрастовата разлика между двамата е 13 години в полза на актьора.

Макгрегър има три деца от бившата си съпруга Ив Мавракис – Клара, Естер и Анук. Уинстед също роди дете на актьора – син, който носи името Лори.

Сред най-разпознаваемите роли на Юън Макгрегър е тази на Оби-Уан Кеноби в сагата „Междузвездни войни“.

Премиерата на новия лимитиран сериал е на 29 март в срийминг платформата Paramount+.

Източник: tvsaga.com