„Домът на дракона“ с трети сезон

Драматичният сериал, който се фокусира върху историята на рода Таргариен, ще продължи с трети сезон, съобщиха от филмовата платформа НВО.

Преди дни се състоя премиерата на първия епизод от втори сезон на „Домът на дракона“, вдъхновен от книгата „Огън и кръв“ на писателя Джордж Р.Р. Мартин. Действието в „Дома на дракона“ се развиват 200 години преди събитията, пресъздадени в поредицата „Игра на тронове“.

В сагата участват актьорите Ема д’Арси, като кралица Ренира, Мат Смит в ролята на нейния съпруг Деймън Таргариен, в образа на Алисент Хайтауър – младата жена на покойния крал Визерис, влиза актрисата Оливия Кук. Изпълнителен продуцент и сценарист на „Домът на дракона“ е авторът на епоса  Джордж Р.Р. Мартин.

„Джордж и останалите ни невероятни изпълнителни продуценти, актьорски състав и екип достигнаха нови висоти с феноменалния втори сезон на „Домът на дракона“. Изпитваме страхопочитание от усилията с размерите на дракон, които всички положиха за създаването на новия сезон. Не можем да бъдем по-развълнувани да продължим историята на дом Таргариен и да гледаме как екипът отново гори ярко за сезон три“, оповести вицепрезидентът на НВО Франческа Орси.

Източник: tvsaga.com