Актьор от „Играта на калмари“ е осъден за сексуално посегателство

Актьорът от „Играта на калмари“ (Squid Game) О Йонг-Су е осъден на осем месеца затвор условно за сексуално насилие от съд в Южна Корея, предават световните медии.

През 2022 г. 79-годишният О е обвинен в двукратно сексуално посегателство срещу жена. Нападенията са извършени пет години по-рано, когато актьорът е пребивавал в селски район за театрално представление през 2017 г.

О е заявил, че ще обжалва присъдата и разполага със седем дни, за да го направи. Според източници, част от наказанието на актьора е участие в курсове за сексуално насилие.

В обвинението е записано, че О Йонг-Су е прегърнал жена и я е целунал по бузата против волята ѝ.

Съдията по делото Чонг Йон-джу заявява, че записите на жертвата за нападението и твърдения ѝ са „последователни и не могат да бъдат направени, без да са действително преживени“.

О е отрекъл твърденията, които според Окръжния съд на Сувон са се случили на две места – пешеходна пътека и пред жилището на жертвата.

Актьорът придоби популярност след участието си в сериала „Играта на калмари“ – антиутопична драма, в която състезателите участват в смъртоносни версии на традиционни детски игри.

Филмът се превърна в огромен и неочакван хит на Netflix – привлече повече от 100 милиона зрители по целия свят в рамките на няколко седмици след излизането си през 2021 г.

През следващата година О стана първият южнокорейски актьор, отличен със „Златен глобус“ за ролята си на О Ил-нам, най-възрастния участник в състезанието.

Заради обвиненията участието на О Йонг-Су във предстояща филмова продукция в Корея е отменено.

Източник: tvsaga.com