Хилял Йълдъз: Зухал е колоритен образ без никакви лимити

В образа на Зухал, по-малката сестра на Икбал, която се влюбва в Яман, се изявява 28-годишната театрална актриса Хилял Йълдъз. Тя получава театрално образование в школата на прочутата турска режисьорка и актриса Шахика Теканд и завършва магистратура по актьорско майсторство в университета „Коджаели“ в Измит. Дебютира пред камерата с малка роля в кинокомедията „Беладжия“ (2019). Зухал в „Наследство“ е едва втората й роля. След финала на участието й тя се присъединява към екипа на сериала „Игри на съдбата“ с Акън Акъньозю (Миран – „Вятърничав), който приключва през юни миналата година.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Каква е вашата героиня Зухал?

– Тя е отрицателен персонаж. Почитателите на поредицата са недоволни, когато кажа, че обичам да изпълнявам ролята на Зухал, но това наистина е вярно. Тя е много колоритен образ без никакви лимити. Не бих могла да се превъплъщавам в нея, без да я разбирам и да й съчувствам. Тя и по-голямата й сестра Икбал са преживели тежки моменти в миналото и са разчитали само една на друга. Икбал е много по-зла от Зухал. След като изпраща Зухал в Лондон, тя я вика обратно в Истанбул, за да я омъжи за Яман, брата на нейния съпруг. Всъщност Зухал няма друг избор, освен да се влюби в Яман Кърмъзълъ. Зухал не постъпва правилно, но на мен ми харесва да извървя нейния път в сюжета.

На какво се дължи успехът на „Наследство“?

– Отговорността на всеки член на екипа да работи в колектив и хармонията между партньорите на екрана превърнаха поредицата във феномен. Сценарият ни е много силен.

Много от ежедневните сериали продължават с години. Може ли „Наследство“ също да има такава съдба?

– Сигурна съм в това. Продуцентската компания „Карамел“ е с голям опит в ежедневните поредици. Много съм щастлива, че попаднах във вече утвърдена система, която работи ефективно. „Наследство“ стартира след „Обещание“, който също беше телевизионен феномен. Следя много внимателно реакцията на зрителите, за която получаваме обратно връзка от социалните мрежи, и виждам, че интересът към продукцията е стабилен. Да се надяваме, че ще имаме късмета да продължи да се излъчва дълго.

Не е ли трудно да участвате в ежедневна поредица?

– Трудно не е дума, която използвам. Започвам да се оплаквам малко, когато ми добавят сцени с текст в последния момент, но напрегнатият снимачен график е удоволствие за мен. Не мога да направя разлика между ежедневните и седмичните сериали, защото и двата вида имат свои предизвикателства. Снимаме повече сцени от седмичните сериали и моят персонаж се развива много по-бързо.

Това е първият ви сериал. Какво сте работила преди това?

– От 13 години се занимавам с театър. След като се дипломирах в консерваторията, започнах да подготвям студенти за приемните изпити. Когато видях, че мога се издържам от преподаване и участия в театъра, за известно време не исках да участвам в сериали. Едва когато се запознах с мениджърката си Айча Ърган чрез общ приятел, започнах да ходя на кастинги за кино и телевизионни роли.

Как решихте да станете актриса?

– Като дете не знаех каква професия искам да имам, когато порасна. Щом започнах да се занимавам с любителски театър в гимназията, търсенето ми приключи, защото открих, че се наслаждавам с цялото си същество да съм на сцената.

Родителите ви подкрепиха ли вашето решение?

– Да, когато започнаха да посещават представления, в които участвам, ми казаха: „Нямаме друг избор, освен да застанем зад теб и да се гордеем“. Подкрепата им във всякакви ситуации означава много за мен.

Доволна ли сте от развитието на кариерата си?

– Не избрах тази професия, за да стана известна. Това е работата ми и започнах да се издържам, като я върша. Много от състудентите ми в момента са безработни, така че се считам за много голяма късметлийка. Всяка сутрин се събуждам с радостното очакване да застана пред камерата.

ВЕСТНИК ТВ САГА

Източник: tvsaga.com

Сподели