“Хари Уайлд” – финал на сезона

Хари присъства на официална вечеря, организирана от Лорънс Кавендиш, ръководител на департамента, в който е преподавал. Греъм Грей и съпругата му Берил, както и заместничката й Луси д‘Арси също са сред гостите. Хари и Луси се сближават, докато обсъждат новата скулптура на Кавендиш. Хари забелязва домакина да прегръща икономката си Джени Дойл в градината.

Хари разпитва Кавендиш за местонахождението на съпругата му Мелиса. Кавендиш се просълзява и споделя, че Мелиса го е изоставила. Гостите, с изключение на Хари, изпитват стомашни неразположения, а Кавендиш получава сърдечен удар. Луси, Греъм, Берил и Кавендиш са приети в болница.

На следващата сутрин полицаите Вики Бойл и Джордан пристигат в дома на Чарли. Съобщават, че разследват случилото се в имението на Кавендиш заради съмненията им, че някой умишлено е поставил отровно вещество във водата. Фъргюс и Глен откриват тялото на Мелиса в кладенеца на дома й. Властите установяват, че тя е починала преди седмица и подозират някой от гостите на вечерята за убийството й. Вики и Джордан узнават, че Хари и Мелиса са били в обтегнати отношения. Рей се опитва да успокои Хари, че няма да й бъдат повдигнати обвинения. Хари припомня, че не може да докаже алибито си, тъй като с Рей са били заедно в нощта, в която някой е отнел живота на Мелиса.

Вики и Джордан арестуват Хари, след като откриват нейни пръстови отпечатъци върху пепелник, върху който има и следи от кръвта на Мелиса. Фъргюс решава да разкрие истината за смъртта на Мелиса. Дегизиран като чистач, той влиза в кабинета на Кавендиш в университета и намира тайно помещение, превърнато в място, където да се среща с любовниците си. Той подозира, че Кавендиш се е възползвал от положението си, за да принуждава подчинените си да имат интимни отношения с него.

Рей нарежда на Вики да задържи Хари под домашен арест. Чарли и семейството му се завръщат в града. Той настоява Вики да свали обвиненията срещу майка му, но Рей се намесва и не позволява на Чарли да поеме случая. Чарли се съюзява с Фъргюс, двамата посещават имението на Кавендиш и икономката му им препоръчва да отидат в клуб „Сряда“.

Приятел на Фъргюс незаконно сваля белезниците на Хари. Фъргюс и Хари пристигат в клуба на среща, на която Берил присъства. Хари и Фъргюс узнават, че мероприятието е организирано от всички жени, които Кавендиш е ухажвал, докато съпругата му Мелиса го е защитавала и ги е изнудвала. Берил настоява да уведомят властите.

Хари осъзнава, че Луси не е сред гостите, и си припомня, че тя е разбрала, че статуята в имението на Кавендиш е нова. Хари и Фъргюс отиват в дома на Луси, откриват писмо, в което тя разкрива, че ще извърши самоубийство, тъй като Кавендиш е оказвал психически тормоз над нея в друг университет. Луси посочва, че е обвинила Мелиса, че е съучастничка на съпруга си. Мелиса я е нападнала, а Луси е отнела живота й при самозащита. Чарли нахлува в къщата на Луси и вижда прощалното й писмо, окачено на входната врата. Луси напуска Ирландия.

Кавендиш е арестуван за сексуално посегателство, когато напуска болницата. Хари се завръща у дома, където Рей я очаква с шампанско. Хари го отпраща, тъй като Фъргюс и малката му сестричка ще й гостуват.

Силна буря прекъсва електрическото захранване в любимия бар на Хари, който тя посещава заедно с Фъргюс и Лола. Глен включва генератора, но присъстващите установяват, че нямат сигнал на телефоните си. Хари и Глен излизат от заведението, за да намерят покритие, когато дочуват шум от удари в паркирана кола. Глен разбива автомобила и двамата откриват ранения Макс, който им съобщава, че е бил отвлечен от наемници на бъдещите си тъстове. Твърди, че те не одобряват брака с дъщеря им.

Хари осъзнава, че с Фъргюс и Лола са заобиколени от престъпници и решава да се сближи с тях. Джун, собственичката на бара, поръчва безплатни питиета за клиентите. Хари се запознава с Богдан Андреа, любител на поезията и козметичен хирург и се преструва, че се поддава на неговия бар. Нийл и Джесика Армстронг твърдят, че празнуват десетата годишнина от сватбата си. Фелисити О‘Райли се опитва да спечели симпатиите на Хари като й разказва за неуспешните си любовни авантюри и заспива. Останалите присъстващи са Дийн Кавана и Уили Флин, който ясно показват, че не желаят да общуват с никого.

Богдан убеждава Хари да го придружи до мъжката тоалетна и й показва плик с крупна сума, която е взел, за да плати откупа за похитения му внук. Хари го отвежда в задната стая на бара, където се намира изгубилия съзнание Макс. Богдан се отправя към колата си, за да вземе чантата с медицинските си принадлежности. Генераторът за кратко се изключва. Глен успява да го поправи и Хари открива Богдан, изгубил съзнание, както и безжизненото тяло на Макс. Лола решава да отиде в участъка при баща си, а Фъргюс остава в бара, за да се грижи за Хари.

Хари установява, че генераторът умишлено е повреден. Досеща се, че Фелисити се преструва на заспала и я събужда. Фелисити я уверява, че не е отговорна за отвличането. Признава, че се опитва да събере доказателства срещу Дийн и Уили, които са измамили майка й да им предаде всичките си спестявания. Пуска на Хари запис от разговор между двамата. Хари дочува Нийл и Джесика да обсъждат, че е настъпил моментът за размяната.

Фъргюс открива пистолет в стаята на Джесика и Хари и Глен настояват за обяснение от предполагаемата двойка. Джесика и Нийл са принудени да признаят, че са били наети да похитят Макс, но Хари си дава сметка, че не са взели парите за откупа. Хари забелязва чанта с крупна сума зад бара. В този момент се появява Богдан, който заплашва Фелисити със скалпел. Богдан разкрива, че е организирал отвличането на внука си Макс, след като брат му е отказал да му предостави заем, за да предотврати фалита на бизнеса си. Хари предлага Богдан да задържи сумата и оръжието и да напусне бара.

Фъргюс напада Богдан, който обаче надделява във физическата схватка помежду им. Богдан насочва пистолета си срещу Фъргюс. Хари отвлича вниманието на престъпника и взима оръжието му. Чарли и екипът му нахлуват в заведението и арестуват Богдан. Чарли уведомява майка си, че сътрудничката му Вики ще разследва Дийн и Уили, за да изкупи вината си за нейния арест. Орла е неприятно изненадана, когато Лола прегръща Фъргюс.

Членовете на богатата фамилия Хендерсън празнуват рождения ден на Сюзън, главата на семейството. Срещата е виртуална и на нея присъстват Джаспър и Стефани, децата на Сюзън, Бела, нейната внучка, Ноа и Клоу, които тя е осиновила, както и Алистър Джефърс, нейният здравен асистент. Маскирана фигура, облечена в черно, внезапно застава зад гърба на Сюзън и я удушава.

Стефани пристига в новооткритото детективско бюро „Уайлд Рийд“ на Хари и я ангажира да разкрие убиеца на майка й. Хари и Фъргюс научават, че богатството на фамилията е натрупано от продажбата на криминалните романи на Питър Хендерсън, покойния съпруг на Сюзън.

Вивиан показва на Рей папарашки снимки, на които прегръща Хари, и настоява за обяснение.Чарли посещава майка си и съобщава, че не са извършвани необичайни плащания от членовете на семейство Хендерсън. Единствено Алистър се е сдобил с нов луксозен автомобил. Хари научава, че Сюзън внезапно е променила завещанието си и богатството й в размер на 10 млн. евро е изчезнало.

Стефани получава бродерии на Сюзън, които изобразяват исторически събития, но с погрешно поставени дати. Стефани отговаря и за съхранението на перуките на майка си с женски имена, но установява, че една е изчезнала. Клоу се сдобива с копия от книгите на дядо си, които нямат стойност, тъй като не са с меки корици, и подарява една от тях на Фъргюс.

Хари разпитва членовете на семейството. Ноа твърди, че няма хазартна зависимост, а Клои признава, че работи като проститутка. Разкритието й не изненадва нейните близки. Бела споделя, че е поискала съвет от баба си за наследството и съобщава, че Сюзън им е оставила тайни насоки как да открият парите й. Джаспър е основният заподозрян и Фъргюс го проследява до заведение, разположено на покрива на хотел. Фъргюс не е допуснат до бара, тъй като е непълнолетен. Джаспър е блъснат от покрива и умира.

Орла се противопоставя на връзката на Фъргюс и Лола. Страхува се, че Фъргюс ще застраши академичния й успех и забранява на дъщеря си да се среща с него. Фъргюс прочита романа на Хендерсън и установява, че главната героиня Ребека носи същото име като изчезналата перука.

Хари открива, че датите от бродерията, съчетани с имената на героините на Хендерсън, съставят код с адреса на адвокатска кантора. Тя преглежда записа от тържеството за рождения ден на Сюзън. С помощта на компютърния специалист Стиви Калахан, приятел на Фъргюс. Забелязва, че Клоу се е намирала не в Единбург, както е твърдяла, а в хотела в Дъблин, в който Джаспър е бил убит. Хари разкрива, че Клоу и Джаспър са били любовници и тя е убила Джаспър и Сюзън. Рей пристига в дома на Хари с бутилка шампанско, за да отпразнуват развода му.

Рей е отстранен от работа и на негово място е назначен арогантният Робин Уитни. Чарли се запознава с Уитни, който разкрива съмненията си, че Рей е споделял класифицирана информация с Хари. Чарли се опитва да го опровергае, но Уитни му нарежда да използва отпуската си.

Хари, Фъргюс и Малки Рийд посещават местния бар, за да отпразнуват високите оценки, които Фъргюс е получил на изпитите си. Хари успокоява Фъргюс след раздялата с Лола и заявява, че и нейните отношения с Рей няма да продължат дълго. Глен уведомява Хари, че млада жена на име Зоу се нуждае от нейната помощ. Тя е била отвлечена и се е събудила в гората, облечена в бална рокля и тиара като принцеса и е била преследвана. Фъргюс и Чарли се срещат със Зои, която от две години е в трезво състояние. Тя има досие в участъка и е обвинена, че е подала фалшиви жалби срещу бившия си любим Джош Купър. Зои твърди, че мъж, чиято външност напомня на Елвис Пресли, се е опитал да я залови.

Хари и Фъргюс взимат роклята на Зоу и установяват, че тя е закупена от специализиран магазин за ретро облекла, притежаван от Карън Галахър. Те узнават, че тоалетът е закупен от Джош. Хари си припомня, че Зоу й е разказала за Кийт, опасен мъж, с когото се е запознала на сбирка на анонимните алкохолици. Хари предлага на Зоу да отиде в дома на родителите си, но тя съобщава, че те се намират във Франция и не поддържа връзка с тях. Хари и Фъргюс посещават дома на Джош, но откриват безжизненото му тяло и предсмъртно писмо до Зоу. Уитни прави оглед на местопрестъплението и настоява да отведе и арестува Зоу. Хари посочва, че е завършила право и ще представлява Зоу. Принуждава Робин да установи точния час, в който Джош е починал, и доказва, че по това време със Зоу са били заедно.

Хари е неприятно изненадана да открие, че Рей свири на барабани в дома й. Узнава, че е приел съвета на Глен да преследва музикална кариера. Рей заявява на Хари, че се е примирил, че няма да се завърне в полицията. Глен пристига в къщата на Хари с китара, за да репетира с Рей. Хари прогонва Глен. Зоу установява, че някой е влязъл в жилището й. Обажда се на Фъргюс, но когато полицаите се появяват, не откриват Зоу, а само следи от физическа схватка.

Хари е отчаяна и се отправя към дома на сина си за помощ. На прага я посреща Орла, която залива Хари с чаша вино в лицето и я пропъжда. Хари отива на мястото, където се провеждат сбирки на анонимните алкохолици. Запознава се с Кийт, но не получава полезна информация от него. Фъргюс се завръща в магазина за ретро дрехи и забелязва Карън да товари дрехи в микробус. Качва се незабелязано във вана и изпраща съобщение на Хари.

Хари влиза във ферма, разположена извън града, и не успява да се свърже с Чарли. Карен вижда, че Хари влиза в декорираната със стари фотографии и картички кухня и стая, в която е оставила манекени. Промъква се зад гърба и я упоява. Хари идва в съзнание, облечена в старомодна рокля, завързана за стол, поставен до кухненска маса. Фъргюс и Зоу също са в стаята, както и Браян О’Лофлин и Мари Дохърти. Браян и Мари обясняват, че Карен отвлича непознати за партитата си, най-често зависими към наркотиците, които никой няма да потърси.

Карен сервира вечеря с помощта на Хектор, едър мъж, който притежава известна прилика с Елвис. Хари отвлича вниманието на Карен с въпроси за личния й живот, когато полицаи нахлуват във фермата и арестуват Карен. Хари получава обаждане от бащата на Зоу, който й съобщава, че дъщеря му е във Франция.

Хари разкрива пред Вики Бойл, че Вивиан има афера с Робин, и затова той е назначен на мястото на Рей, въпреки че не е квалифициран за поста. Хари деликатно прогонва Рей от дома си и посочва, че държи на свободата си. Хари се извинява на Чарли и му благодари, че я е спасил. Орла се опитва да се помири с Хари, която отклонява поканата й да изпият по чаша вино. Фъргюс получава обаждане от майка си.

Източник: tvsaga.com

Сподели