Хари Потър се завръща на малкия екран

Книгите за магьосника Хари Потър са общо 7, толкова ще бъдат и сезоните на сериала, чийто сюжет е вдъхновен от романите на Дж. К. Роулинг. Предвижда се поредицата да се излъчва в продължение на 10 години. Тя ще разкаже същата история, която и филмите от периода 2001-2011 г., но с много повече подробности. Към момента е ясно, че новата екранизация няма да включва нито един от актьорите, които участват във филмите за вълшебника.

Повече от две години в публичното пространство се разпространяват слухове за работата по сериала. Информацията вече е потвърдена официално заради новината, че стрийминг услугите HBO Max и Discovery+ ще бъдат събрани в обща платформа, носеща името Max.

„Щастливи сме да дадем възможност на публиката да открие Хогуортс по изцяло нов начин. Романите от поредицата за Хари Потър се превърнаха в културен феномен, към който любовта продължава. В партньорство с „Уорнър Брос телевижън” и Дж. К. Роулинг, тази нова адаптация ще потопи феновете във всяка една от емблематичните книги”, заявява Каси Блойс, главен изпълнителен директор в НВО и НВО Мах.

Дж.К.Роулинг ще бъде сред изпълнителните продуценти на сериала. „За мен е важно, че ще се запази целостта  на моите книги и гледам напред към това да съм част от тази нова адаптация, която ще позволи ниво на дълбочина и детайл, които са възможни само в дълъг телевизионен формат“ коментира тя.

През 1997 г. е публикувана първата книга за Хари Потър. За филмовите екранизации от „Уорнър Брос“ отчитат приходи в размер на над 7 млрд. долара.

Източник: tvsaga.com

Сподели