Филм с Мария Бакалова номиниран за „Златна палма“

Българската актриса Мария Бакалова ще премине по червения килим на предстоящия фестивал в Кан. Биографичната кинолента „Стажантът“, в която тя участва, ще се бори за наградата „Златна палма“, след като  попадна в официалната селекция на най-популярния филмов форум в света.

Сюжетът на „Стажантът“ се фокусира върху живота на милиардера Доналд Тръмп през 70-те и 80-те години на миналия век. Мария Бакалова се превъплъщава в образа на първата му съпруга – Ивана Тръмп.

„Нямам думи, с които да опиша чувствата си в момента… Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кинофорумът в Кан е мой любим, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе. Нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това включен в официалната селекция!“, споделя Мария Бакалова в разпространено съобщение след пресконференцията на снимачния екип в Париж.

Бакалова не за първи път попада в официалната селекция от филми на фестивала в Кан. През 2021 г. кинолентата „Жените наистина плачат“, в която тя участваше, бе показана в града на Лазурния бряг.

Източник: tvsaga.com

Сподели