Туба Бююкюстюн с восъчна фигура

Една от най-известните турски актриси вече има восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо в Истанбул. По този начин Туба, за която местни и чуждестранни посетители често разпитват, се нареди до видни личности от Турция и света, чиито автентични статуи са изложени в музея.

Преди дни 40-годишната Бююкюстюн позира с восъчната си фигурата си по време на официалното й представяне. Актрисата беше придружавана от 10-годишните си дъщери Мая и Топрак. Много от почитателите на Туба не скриха, че са имали известни затруднения да различат на разпространените в медиите снимки от събитието актрисата и прецизното й восъчно копие.

Туба Бююкюстюн

Като посланик на благотворителната фондация УНИЦЕФ Туба обяви, че част от приходите от билети за музея ще бъдат използвани за нуждите на деца от регионите, пострадали при земетресенията в южната ни съседка. Актрисата призна, че да застане до своята статуя е едно от най-необикновените преживявания в живота й.

Сложният производствен процес на фигурата продължава две години. За целта са извършени измервания в студио чрез специални техники за фотография и сканиране. Направени са над сто 360-градусови снимки на актрисата, както и сканирания на цялото й тяло. Стриктно са идентифицирани специфичните й характеристики като структурата на зъбите, цвета на косата, кожата и очите.

Туба Бююкюстюн

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

За фигурата на Туба за пръв път е използвана нова технология за измерване чрез 96 камери, заснемащи на 360 градуса. В същото време обаче параметрите на лицето и тялото на актрисата са взети и с помощта на традиционните методи за измерване, използвани в музея на Мадам Тюсо.

Туба Бююкюстюн

Самата изработка започва със създаването на контур от глина, който постепенно се запълва с восък. По-късно върху него са нанесени детайлите – коса, грим и костюм. Всеки етап от процеса е стриктно следен и одобряван от именитата актриса.

Сред 70-те известните личности, които имат восъчни статуи в музея на Мадам Тюсо в Истанбул, са също и звездите на турското кино Къванч Татлъту и Керем Бюрсин.

Източник: tvsaga.com

Сподели