ТОП 10 ТЕОРИИ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЖИВОТА, КОИТО ЩЕ ВИ СМАЯТ

Вашето видео ще започне след 8
Skip (3)
>
56 Гледания
Публикувано
Днес ще ви пренаса в самото начало на нашата планета и се питаме въпроса: "Как е започнало всичко?". Представям ви Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят!

???? 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - http://ozn.bg/2mn0oIf
???? Купи книгата ми тук: https://ozn.bg/2OMkauI
???? Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
???? Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
???? Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k
???? Елате в нашия Discord: https://discord.gg/TheClashersOfficial

В днешната класация ще разгледаме едно от чудесата на вселената – самият живот и теориите как той се е сътворил. Много малко хора си задават въпроса, добре де как от неорганични елементи са се появили форми на живот. Какво знаем до момента: животът на земята се е появил преди повече от 3 милиарда години. Но какво е дало искрата за появата на първите микроорганизми, които в последствие са еволюирали до нас. Аз съм Слави и днес ще ви представя Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят.

#TheClashers #Top10 #Life

Тази класация е повече научна и отдавна исках да я направя. Надявам се да сте си дали отговор на някои въпроси, които сте си задавали. Знам, че ще има религиозни хора, които ще кажат бог създаде света и живота, ама хайде да погледнем малко по-реално на нещата. В крайна сметка не знаем как точно се е случило чудото на живота, а можем само да предполагаме. Ако трябваше да заложите 1000 лева, то на коя теория бихте го направили.

Като цяло сблъсъкът при учените по темата с възникването на живота е между идеята, че всичко е станало от само себе си, чрез естествени сили или че той е проектиран от някои по-висш разум. Сега ударете по един лайк и нека се запознаем с теориите.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Една от най-разпространените и популярни теории за произхода на живот на нашата планета носи смешното име Първична супа. Много учени смятат, че преди милиарди години на земята е имало големи водни басейни с метан, амоняк и водород. Първите молекули живот може би са се зародили в глина, според учения Александър Смит от Университета в Гласгоу. В глината не само се концентрират органични съставки, но тя им е спомогнала за организирането на аминокиселините в протеинова матрица, които наподобяват гените ни днес. Тази и още много идеии ще разгледаме в новото Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят! Дълбоководните гейзери изхвърлят гореща вода, богата на минерали и водород на дъното на земята и дори днес удивляват учените с причудливата и уникална подводна екосистема, която създават около тях.

Всъщност ние знаем малко за това как е изглеждала Земята преди 3 милиарда години. Има предположения, че е била огнена топка с множество вулкани или че е била обкована в лед. Според Ерик Ригнот от НАСА, Климатът на Земята бил изключително студен и тя била покрита с дебела ледена покривка. Всички сме чували за ДНК, която носи генетичните инструкции за развитието на клетъчните форми на живот. Но как се е появила, при условието, че се нуждае от протеини за да се формира, а протеините се също нуждаят от ДНК за да се появят. Ето ви един древен парадокс. Доста интересни са мненията на учените по въпроса, за това разглеждаме Топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят. Спонтанното зараждане на живот на Земята е теория, която се подкрепя от много учени и древни философи. Те мислят, че всяка една частица носи нещо като активно начало.

Има една теория, които се нарича Панспермия и най-лесното определение е начало на живот даден от Космоса. Той не е зароден на нашата планета а пренесен от друго място. Това е и една от най-разпространените теории за произхода на човека. Друг вариант, подобен на космическата теория за възникване на живота е предложен през 1973 година от Франсис Крик и Лесли Оргел. Те били сигурни, че живите клетки на Земята са се появили в резултат на умишлено заразяване на планетата с тях. Това е една от най-новите теории за произхода на живота на планетата Земя. Тя идва от един от най-реномираните университети в Сащ – институтът по технологии н Масачусец. Според учените там Вселената е така устроена, че има нужда от живот. Нейните закони са направени по такъв начин, че рано или късно той да се зароди, където е възможен.В днешната топ 10 теории за произхода на живота, които ще ви смаят ще разгледаме и тези теории. През 1970 година Томас Голд предлага нова теория, която променя вижданията на много хора. Според него животът изобщо не е възникнал на повърхността на земята а под нея. Той смята, че количествата на метан под земната кора били катализаторът нужен на молекулите да изградят по сложни форми и евентуално да дадат живот.

Надявам се днешната класация да ви е харесала и ако е така може да ме подкрепите с един лайк и един коментар!????

Абонирайте се за канала и натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео!
Категория
The Clashers
Commenting disabled.