Топ 10 сериали на HBO Max

Стрийминг платформата HBO Max предлага впечатляваща колекция от телевизионни предавания. Кои от тях привличат най-голям зрителски интерес?  Данните от най-големия сайт с база от данни за филми (Internet Movie Database – IMDb) предоставят информация за актьори, телевизионни предавания и видеоигри.

Ако зрителите търсят качествени сериали за гледане, то могат да се доверят на препоръките от статистиката на IMDb. От компанията използват собствена методология за определяне на рейтингите, като прилагат различни филтри за крайния резултат.

Ето и 10-те най-добри сериала, излъчвани в HBO Max според най-голямата интернет филмова база.

„Нюзрум“(The Newsroom)

Нюзрум
Нюзрум

Година: 2012 – 2014

Епизоди: 3 сезона, 24 еп.

IMDb рейтинг: 8.6/10

Сериалът проследява процесът зад кадър в измислената телевизионна мрежа „Атлантис Кейбъл Нюз“ (ACN).  По-конкретно фокусът попада върху работа на вечерната емисия новини с водещ Уил Макавой (Джеф Даниелс). Екипът на новините се опитва да предава обективни новини на зрителите въпреки политическия и корпоративен натиск. Заради неразбирателство с американски политици водещият попада в различни конфликтни ситуации. Въпреки това изпълнителният продуцент на предаването Макензи Макхейл (Емили Мортимър) е готова на всичко, за да му даде свобода на изразяване.

„В сенките“ (Umbre)

Умбре
Умбре

Година: 2014 – 2019

Епизоди: 3 сезона, 21 еп.

IMDb рейтинг: 8.7/10

„В сенките“ е една от най-успешните европейски продукции в последните години. Поредицата разказва историята на мъж, навлязъл в опасния свят на букурещката мафия и принуден да води двойствен живот – като шофьор на такси и събирач на дългове за могъщ гангстер. Докато Релу ( (Сербан Павлу) опитва да държи семейството си далеч от опасностите, тайните стават все по-трудни за прикриване и лъжите започват да излизат наяве.

„Дедууд“ (Deadwood)

Дедууд
Дедууд

Година: 2004 – 2006

Епизоди: 3 сезона, 36 еп.

IMDb рейтинг: 8.7/10

Поредицата се развива през 1870 г. в Дедууд, Южна Дакота, преди и след анексирането на района от територията Дакота. Сериалът разказва историята за златната треска, тресяща Дивия Запад. В него са заплетени сложните и увлекателни отношения между основните персонажи.

Сюжетните линии включват исторически истини, както и измислени елементи. За създаването на поредицата са използвани действителни дневници и вестници от жителите на Дедууд от 1870 г. като отправни точки за героите, събитията и външния им вид в епизодите.

„Туин Пийкс“ (Twin Peaks)

Туин Пийкс
Туин Пийкс

Година: 1990–1991

Епизоди:  3 сезона, 48 еп.

IMDb рейтинг: 8.8/10

В тихото планинско градче Туин Пийкс е намерен трупът на местна млада красавица и любимка – Лора Палмър. Случаят е поверен на специалния агент на ФБР Дейл Купър. Той пристига в града да разследва случая, който силно наподобява извършеното преди година убийство на друго младо момиче – Териза Бенкс.  С помощта на шерифа Хари Труман, агент Купър намира видеозапис и дневника на Лора, който ще ги води по следите на престъплението. В градчето специалният агент открива цял един нов скрит свят на мистерии, борба между доброто и злото, между смъртта и любовта, между красивото и грозното.

„Последните оцелели“ (The Last Of Us)

Последните оцелели
Последните оцелели

Година: 2023

Епизоди:  1 сезон, 9 еп. (подновен за 2 сезон)

IMDb рейтинг: 8.8/10

Сериалът е базиран на видео игра и разказва за глобална пандемия – вирусна паразитна гъба се предава от човек на човек, създавайки от гостоприемниците армия безмозъчни, нападащи всичко живо. Джоел (Педро Паскал) има мисия да заяведе на безопасно място 14-годишната Ели (Бела Рамзи). Тя има имунитет срещу инфекцията и може да бъде ключът към създаването на ваксина. Двамата се впускат в емоционално пътуване, за да спасят останалия свят.

„Наследници“ (Succession)

Наследници
Наследници

Година: 2018 – 2023

Епизоди: 4 сезона, 39 еп.

IMDb рейтинг: 8.9/10

Хитовата драма разказва за жестоката борба за контрол над медийната империя на едно семейство. Фамилията Рой контролира един от най-големите и влиятелни медийни конгломерати в света. Сериалът разглежда важни теми като власт, политика, пари и как те съжителстват със семейните ценности.

 „Семейство Сопрано“ (The Sopranos)

Семейство Сопрано
Семейство Сопрано

Година: 1999 – 2007

Епизоди: 6 сезона, 86 еп.

IMDb рейтинг: 9.2/10

Драматичният сериал проследява живота на едно особено американско семейство. Тони Сопрано е лесно избухлив член на мафиотска организация, контролираща престъпните сделки в Ню Джърси. Другите членове на семейството – съпругата на Тони и двете им деца неволно са въвлечени в интригите и борбата за власт на безскрупулната италианска мафия. Епизодите поставят фокус върху трудния баланс между нормалния семеен живот на героите и тяхната неизбежна обвързаност с тъмните страни на подземния свят.

„Игра на тронове“ (Game of Thrones)

Игра на тронове
Игра на тронове

Година: 2011-2019 г.

Епизоди: 8 сезона, 73 еп.

IMDb рейтинг: 9.2/10

Епичната фентъзи поредица плени публиката със своите сложни сюжетни линии и впечатляващи специални ефекти.

Сериалът следва историята на поредицата „Песен за огън и лед“. Действието се развива в Седемте кралства на Вестерос, където лятото продължава десетилетия, а зимата – цяла вечност.

В поредицата се преплитат няколко сюжетни линии. Първата следва членовете на няколко благороднически фамилии въвлечени във война за Железния трон на Седемте кралства. Втората проследява нарастващата заплаха от предстояща зима и митичните същества на Севера. Третата показва пътя на прогонена наследница на свалената династия, управлявала Седемте кралства, да си възвърне трона.

„Братска банда“ („Band of Brothers“)

Братска банда
Братска банда

Година: 2001 г.

Епизоди: 1 сезон, 10 еп.

IMDb рейтинг: 9.4/10

Минисериалът е  адаптация на едноименната книга от Стивън Е. Амброуз. Той проследява живота на парашутистите от компанията „Лесен“ на 506-ти пехотен полк и техният водач Ричърд Уънтърс по време на Втората световна война. Епизодите са основани на реални истории на ветерани от компанията, които споделят своите както за възходите си, така и за най-големите трудности, през които преминават.

Сериалът е оценен висока за приноса си и получава седем награди „Еми“ и 20 номинации . Продуциран е от Том Ханкс и Стивън Спилбърг.

„Чернобил“ (Chernobyl)

чернобил
Чернобил

Година: 2019

Епизоди: 1 сезон, 5 епизода

IMDb рейтинг: 9.4/10

Минисериалът пресъздава историята на ужасяващата авария в ядрената електроцентрала в Чернобил от 1986-а. Епизодите показват смелите мъже и жени, пожертвали себе си, за да спасят Европа от ужасяваща катастрофа, както и действията на „Комисията Чернобил“, чиято отговорност е била да се справи с последиците от случилото се. „Чернобил“ връща зрителите назад, като им показва и какво се е случило с част от населението на най-засегнатия град – Припят.

Според световните издания, след успеха на сериала,  търсенето на маршрути за екскурзии в Зоната и конкретно в локациите, показани в петте епизода, се е увеличило с 30-40%.

Източник: tvsaga.com

Сподели