Ти разкажи Черно море – Епизод 26 (Ето какво ще видим)

Назар се прибира след вечерята с Ведат в ресторанта. Пред вратата я посреща Мурат, който я пита, дали е била с онзи негодник. Назар казва на Мурат, че иска сама да провери, дали това, което казва Нефес е вярно.

-Може, Нефес да лъже, защото е влюбена в брат ти!

-Назар, стой по-далече от Ведат, не ставай негова жертва!

-Иди и заповядвай другаде, а аз няма да съм ничия жертва, защото никой не може да ми заповяда!

В същото време Ведат изпраща съобщение на Нефес. „Ти вече имаш телефон, искам да те поздравя с видеото, което ще ти изпратя!“

На видеото Нефес вижда как Ведат вечеря с Назар.

Нефес не иска друго момиче да стане жертва на Ведат. Затова излиза и му се обажда.

-Ти, какво да нe ме ревнуваш, женичке?!

-Ти си луд!

-Не съм луд, а влюбен, женичке!

-Какво те накара да ревнуваш повече, цветята, който изпратих на Назар или романтичната вечеря?

-Назар ли е твоята нова жертва?! След като не можеш да имаш мен, ти премина към нея?

-Аз я избрах за своя жертва, за да се добера до теб, ти нали не искаш бедното момиче да преживее всичко това, което преживя ти?! Нали така, ти никога няма да се съгласиш на това!

Ведат не успява да вбеси Нефес. След като разговаря с него, Нефес отива в джамията, за да се помоли.

Чичо Осман не я намира в стаята си и се притеснява, къде може да е отишла. Той казва на Тахир, който седи на един камък пред къщата му, че Нефес я няма. Тахир тръгва да я търси и я намира в джамията да се моли. Той се обажда на чичо Осман, а сам сяда пред джамията да чака Нефес, която заспива и рано сутринта се събужда и тръгва да си ходи и пред вратата вижда Тахир. Тя го пита откога я чака, а той отговаря, че от снощи. Нефес му казва, че снощи си е бил тръгнал, когато тя се е прибрала но иска да чу благодари за бюрото, което купил за Ийт.

Тахир я пита, дали се е намерила работа, а Нефес му отговаря, че да. Тахир казва, че няма да ѝ разреши да работи. Нефес му отвръща, че няма как да ѝ забрани и добавя, да я почака да се преоблече, че да я закара на работа. Тахир казва, че ще каже на близнаците да я закарат. Нефес настоява той да я откара. Спорът им е прекратен от чичо Осман, който се показва на прозореца и ги поглежда строго.

Следователят привиква Ведат на разпит по делото „Бюлент“. Той му показва и делото за убийството на баща му Тургут Саяр. Ведат го пита, не е ли прочел какво пише в делото, че синът на починалият, който е учил в лицей е намерил тялото на убития и не е знаел къде да се скрие от страх.

-Кой може да знае? Може тогава да е убил за пръв път! – казва следователя и добавя: – Знаеш ли какво Ведат Саяр, аз имам намерение да възобновя делото за убийството на баща ти и всеки път, когато те повикам, ти ще изглеждаш още по-притеснен! Дръж се по-далече от Нефес и синът ѝ и спазвай закона! Не паркирай на не разрешени места, защото дори да преминеш на червен светофар, аз ще се посветя в разследването по-делото на баща ти, може да излязат още трупове! Разбра ли ме?!

Ведат е много ядосан.

Тахир се връща към обичайната си работа на кораба.
Близнаците докарват Нефес пред кантората на Есма и я питат кога да я вземат, а тя им казва, че ще се прибере сама.

-Не, може! Тахир ни заповяда!

-Не, днес ми е първият работен ден и нито един Калели, не може да развали настроението ми! – казва им Нефес и слиза от колата.

–  
Сподели