Ти разкажи, Черно море – Епизод 132 (Ето какво ще видим)

НА КРАТКО какво се случва в епизод 132 на турския сериал „Ти разкажи, Черно море“, който може да гледате на 5 септември 2023 по Diema Family от 22:00 часа.

Тахир е на крачка да открие Нефес и Ийт, но те се крият.

Нефес си намира работа като миячка в едно кафе и там скришом се опитва да хапне някой залък от остатъците от храната. Вечерта, заради продължителното гладуване, Нефес губи съзнание.

Тахир открива нова следа оставена му от Ийт.

Фикрет се чувства зле, че не се погрижил както трябва за сина си.

Мурат и Фатих пристигат пред дома на Калели. Братята осъзнават, че трябва да се решат да поговорят с любимите си.

Двамата се препират, кой ще говори с любимото си момиче в колата и кой отвънка…

Мустафа изпраща тъста си Осман, Али и Есма. Осман обещава, че утре ще доведе хора в дома им, които да прочетат молитва за Мехмет.

В същото време Сание влиза в спалнята на Асие и иска да смени пелената на бебето. Асие я моли да престане и я моли да я остави сама.

-Ти отново ме гониш от моя внук! Мустафа… – крещи Сание.

-Какво отново е станало? – появява се Мустафа.

-Жена ти, не ми дава да бъда до внук си! – оплаква се Сание, а Асие казва на мъжа си, че и минута тя и бебето нямат спокойствие от майка ми.

Както винаги Мустафа не взема страна, но излаза с вик: -Мурат, застреляй ме!.

Фатих и Берак седят край огъня. Фатих събира смелост и признава на Берак, че я обича, но не като приятел или сестра, а както брат му обича Нефес и я пита какво тя чувства към него.

В същото време Мурат моли Назар да се омъжи за него. Назар, без да знае какво да отговори, казва на Мурат „Успех ти желая!“. Мурат си мисли, че Назар му се подиграва. Назар вика Берак да се приберат в къщата, защото е станало студено.

Фатих и Мурат гледат объркано как вратата се затваря след момичетата.

Мустафа отива в стаята си и вижда, че Асие е сложила сина му да спи. Мустафа е развълнуван, може да прави любов и придърпва жена си в леглото, но веднага усеща острата миризма на лук и чесън. Мустафа набърчва нос и се отдръпва от жена си. Асие, разбирайки причината, нарочно привлича съпруга си към себе си.

Тахир се качва в колата, за да претърси района. В една от уличките Тахир забелязва огън до изоставена кола. Тахир спира колата. Нефес чува звука от спиращата кола и предпазливо събужда Ийт и излизат от скривалището си. Тахир се приближава до изоставената кола, но в нея няма никой. Нефес и Ийт се прикриват от другата страна на колата. Тахир осъзнава, че в колата няма никой, и си тръгва.

Назар и Мерджан казват на майка си, че днес в дома на Калели ще се чете молитва за Мехмет и Асие ги е поканила на молитвата. Момичетата молят майка си да отиде с тях. Тюркян отказва, защото се страхува, че Сание ще ѝ наговори неприятни неща. Назар напомня на майка си, че тя е спасила Сание от отмъщението на Ведат. Тюркян отговаря с насмешка, че Сание дори не ѝ е благодарила.

Тахир продължава да търси Нефес и Ийт.

Нефес започва работа като миячка на чинии в едно кафене. Докато никой не я гледа, Нефес изяжда остатъците, които клиентите не са изяли. Ийт седи търпеливо на една маса в кафенето, докато майка му мие чиниите.

Ведат се събужда и веднага пита Фикрет дали има някакви новини от Нефес. Фикрет му казва, че няма никакви новини.

Фикрет напомня на сина си думите, които му е казал при първата им среща:

– Не съм те питал какво са ти направили. Попитах те какво си направил със себе си. Всичко, което си направил, е да си навредиш.

– Мисля, че някой се чувства виновен. Твоя е вината, че съм станал Ведат. Ти сам го каза, а сега бягаш от отговорност.

Мустафа се обажда на Фикрет и го кани да прочете молитва за малкия Мехмет. Фикрет приема поканата. Ведат чува разговора на Фикрет със Калели и го уверява, че един ден ще го хванат. Фикрет обаче е сигурен, че всичко е по Божия воля.

В къщата на Калели се чете молитва на малкия Мехмет. След като се прочита молитвата, Наджие разказва на жените, че синът на Сание е застрелял зетя на Тюркан и че момичетата са отвлекли г-н Ведат. Асие моли за уважение, в тази къща току-що са прочели молитва и веднага започват да клюкарстват, но Наджие не се успокоява. Назар казва на клюкарката да си затвори устата.

Фикрет се връща вкъщи и научава от Дурук, че Ведат се е опитал да стане от леглото, но е паднал и едва са успели да го върнат в леглото, но Ведат не се успокоява и хвърля по тях всичко, което им попадне под ръка. Ведат продължава да крещи името на Нефес и Ийт.

Фикрет влиза в стаята на сина си. Ведат слага нож на гърлото си и изиса Фикрет да не се приближава до него. Фикрет със сълзи на очи моли сина си да пусне ножа.

– Не мога да стана! Затова ти сам доведи сина ми, татко!

Когато Фикрет чува думата „татко“ от устата на сина си, той не може да сдържи емоциите си.

Собственикът на кафенето плаща на Нефес за работата ѝ. Мъжът забелязва, че Нефес е много бледна. Момичето го уверява, че е добре, и обещава да бъде на работа утре точно в 10:00 часа. Ийт, който чака майка си на работа, заспива на една от масите.

Нефес тръгва със сина си към изоставената кола. Ийт забелязва, че майка му едва се държи на краката си, но Нефес го уверява, че просто е уморена.

Тахир, на вратата на кафето, намира нова улика от Ийт – опашката от хвърчилото, което са пускали заедно.

Нефес отвежда сина си до изоставена кола. От глад и умора всичко почернява пред очите на Нефес и тя припада. Изплашеният Ийт моли майка си да се събуди, като я уверява, че баща му скоро ще ги намери.

Ийт се опитва да накара майка си да отвори очи. Нефес отваря очи и уверява сина си, че е добре. Ийт решава да запали огън, за да стопли майка си.

Ведат губи съзнание. Фикрет, ридаейки, прегръща Ведат и нарежда на охраната да доведат лекар. Фикрет моли Ведат за прошка, че не е успяла да се погрижи добре за него.
–  

Сподели