Ти разкажи, Черно море – Епизод 126 (Ето какво ще видим)

Докато Нефес заедно с Мерджан, Берак и Назар прави планове за общия им бизнес, Ведат лепи плакат по стените на новото жилище на Нефес, на който са той и Нефес като момиче. В средата на тапета е написано със спрей надпис: „Ведат ❤️ Нефес“.

Нефес влиза в новия си дом и вижда Ведат в хола.

– Добре дошъл, женичке! Защо се върна при Тахир?

Ведат бавно се приближава към Нефес. Момичето поглежда с пренебрежение своя мъчител и след това го зашлевява. Ведат също отвръща на Нефес с шамар и след като я притиска към стената и заплашва с пистолет, казва:

– Не мърдай! Не издавай нито звук! Мълчи!

Тахир се обажда на брокера на недвижими имоти. Човекът го уверява, че договорът е почти готов, а след това му съобщава, че неговият помощник е дал ключовете на жената, която са наели да почисти жилището. Тахир объркано казва, че не е наемал никаква жена.

Ведат води Нефес до една от стаите, до която на стената с червен спрей е написано „Ийт Сояр“:

– Не знам какво си мислите, но мисля, че тази стая трябва да принадлежи на Ийт, наистина. Разбира се, че ще го взема със себе си, но ще можеш да го виждаш понякога по празниците. Не знам как можеш да издържиш без да го виждаш? Да ти кажа истината, не ми пука за теб, Нефес!

В този момент телефонът на Нефес звъни. Ведат поглежда дисплея и вижда името на Тахир.

Ведат изтръгва телефона от Нефес и я избутва обратно в стаята, където са разлепени неговия и нейния портрет. Ведат отговаря на телефона:

– Тахир, здравей, това съм аз, Ведат. Поздравления, хубаво място!

– Ах, ти, негодник! Ще те убия!

– Не, не, не. Не прави нищо. Приготвил съм подарък. Тахир, Нефес беше в банята, току-що излезе. Да не би да ти прилоша?

Нефес ридае до плакатите на стената. Ведат излиза и влиза в асансьора. Тахир стига до къщата и тича нагоре по стълбите към наетия от него апартамент. Ведат излиза от асансьора. Тахир влиза в апартамента с пистолет в ръка и намира жена си да плаче. Тахир притиска любимата си към себе си и се взира с омраза към стената.

В това време Фатих води Ийт към къщата, в която Тахир и Нефес са наели апартамент. Ведат се изпречва на пътя на Фатих и насочвайки пистолет към него, изисква от него да не се намесва. Фатих скрива детето зад гърба си. Ийт вика баща си.

Тахир, чувайки гласа на сина си, излиза на терасата и стреля по Ведат, но пропуска. Ведат се качва в колата и си тръгва. Тахир го следва.

Нефес се обажда на Али и му разказва за случилото се.

На едно от разклоненията Тахир поема по друга магистрала. Ведат си мисли, че е успял да се измъкне от Тахир, и влиза в тунела. Но на изхода вижда Тахир.

Ведат слиза от колата и се приближава до Тахир:

– Съжалявам, Тахир, забавих се. Времето е хубаво.

– Казах ти да не се приближаваш до жена ми, до сина ми, до къщата ми.

– Няма да дойда отново! Не мога да дойда повече!Ще взема сина си с мен!

Тахир насочва пистолет към Ведат. Ведат се приближава до Тахир и казва:

– Ти и аз сме преживели много. Омръзна ми да ме държиш под прицел през цялото време. И двамата знаем, че не можеш да го правиш. Няма да го направиш, защото си добър човек. Както и Мустафа и братята ти. Няма да го направиш. Дойде ми на ум един въпрос, който не знам дали да ти задам, или не. Нефес е сменила парфюма си, забелязал ли си? Извинявай, ти не можеш да се приближиш до нея, за да забележиш, забравих.

Тахир хваща Ведат за яката и изстрелва 3 куршума в него. Ведат бавно се свлича на земята.

Али и подкрепленията му пристигат в тунела. Али вижда ранения Ведат на земята. Тахир казва, че най-важното за него е членовете на семейството му да са добре. Али слага на приятеля си белезници и го предупреждава, че няма да му прости, че го е накарал да направи това с него.

Нефес с омраза откъсва плакатите от стената и ги разкъсва на парчета. Ийт се изплашва и се скрива зад гърба на Фатих. Младежът успокоява снаха си, като ѝ обяснява, че Ийт се страхува. Нефес прегръща сина си. Фатих отвежда Нефес от новия им дом.

В полицейската кола Тахир моли Али да наеме тази къща и магазина за Нефес. След това го пита дали Ведат е мъртъв. Али му казва, че пулсът му е бил осезаем, но дали ще стигне до болницата, или не, не се знае. Али се ядосва на Тахир и го иска в полицейския участък, като казва, че съжалява за това, което е направил. Тахир поклаща глава и признава, че не съжалява за това, че е застрелял Ведат.

Нефес се обажда на Али. Тахир моли приятеля си да запази всичко в тайна възможно най-дълго. Али се обажда на Есма и ѝ казва, че Тахир е застрелял Ведат.

Ведат е докаран в болницата и изпратен в операционната.

Дурук съобщава на Фикрет, че Ведат е ранен и състоянието му е тежко.

Фатих води Нефес в къщата на Калели. Нефес моли Фатих да намери Тахир, защото той не отговаря на обажданията му. Фатих обещава да намери брат си.

Асие забелязва депресивното състояние на Нефес. Нефес ѝ разказва, че Ведат е намерила начин да влезе в къщата им и е залепила на стената тяхна увеличена снимка, а Тахир тръгва да търси Ведат. Нефес се страхува, че този път Тахир ще убие Ведат.

Али завежда Тахир в кабинета си и го упреква, че не е застрелял мошеника в крака, а го е застрелял от упор. Али пита какво ще стане сега с Нефес и Ийт. Тахир отговаря, че сега те са под негова закрила.

Мустафа се обажда на Али и го пита дали знае къде е Тахир. Али моли Мустафа да дойде в участъка. Мустафа разбира, че брат му е застрелял Ведат.

Назар, Мерджан и Берак пристигат в къщата на Калели. Асие кани момичетата да влязат вътре, като ги уверява, че госпожа Сание е отишла на пазар.

Тахир казва на Есма, че е трябвало да го направи, защото иначе Ведат не би спрял. Есма моли Тахир да каже на прокурора, че всичко е станало случайно. Тахир отказва да лъже. Той е защитил любовта си и всеки на негово място е щял да постъпи по същия начин.

Братята Калели пристигат в участъка. Али им казва, че Тахир е помолил домашните да не знаят за нищо. Момчетата осъзнават, че не могат да го крият дълго време.

Дурук съобщава на Фикрет, че операцията е започнала. Фикрет нарежда на охраната да остане в болницата, за да чака новини.

Братята Калели искат да видят Тахир. Али нарежда на подчинения си да заведе Калели в килията на Тахир.

Али пита Есма каква присъда очаква Тахир. Есма не знае това, тъй като не се знае как ще реагира съдията на аргументи им. Есма признава, че най-големият ѝ страх е какво ще каже Тахир в съда. Али въздъхва тежко и се обажда на Нефес.

Братята Калели посещават Тахир. Мустафа разбира, че ако Ведат умре, присъдата на Тахир ще се увеличи. Тахир не съжалява и се надява, че Ведат няма да оцелее. Тогава всички ще си отдъхнат спокойно. Тахир моли братята си да се погрижат за Нефес и Ийт. Да не позволят на майка им да нарани Нефес. Мустафа обещава, че ще вземе Нефес и Ийт под своя закрила.

–  

Сподели