Танер Йолмез се подготвя за нова роля

Харизматичният актьор Танер Йолмез, отлично познат на българските зрители в образа на Али Вефа от хитовата медицинската сага „Доктор Чудо”, е в усилена подготовка за ново екранно превъплъщение.

Танер е ангажиран с главната роля в биографичната филмова лента „Животът на Баръш“, чийто сюжет ще представи вдъхновяващата история на параолимпийския атлет Баръш Тели.

Малко преди началото на снимките актьорът и спортистът проведоха емоционална среща, за да обсъдят подробностите около проекта. „Ти си невероятен спортист и за мен е привилегия да пресъздам твоята обнадеждаваща история за успеха“, обърна се Танер към Баръш.

Тели е роден в град Къръккале в Централна Турция през 1989 г. Той губи десния си крак при пътен инцидент, когато е само на четири години. Въпреки сполетялото го нещастие обаче, Баръш е твърдо решен да сбъдне мечтата си да стане футболист. Благодарение на непримиримия си характер и безрезервната подкрепа на своето семейство Тели започва да тренира активно гимнастика и е включен в местния младежки отбор.

През 2012 г. той се сдобива със специална протеза за бягане със съдействието на Хади Нешет Тюркмен – тогавашния заместник-председатели на Турската футболна федерация.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Неслед дълго Баръш става шампион по тенис в инвалидни колички за двойки в своята родина и се превръща в звездата на  турския национален отбор по футбол за хора с ампутирани крайници, който печели европейското първенство в тази категория през 2017 г. Баръш подкрепя множество благотворителни спортни инициативи и е участник е в турското издание на телевизионното състезание Survivor.

Танер Йолмез се завръща на екран, след като през изминалата година бе част от актьорския състав на детективската интернет поредица „Алев“. Преди дни обичаният актьор отпразнува своя 37-ми рожден ден в компания на съпругата си актрисата Едже Чешмиолу и дъщеря им Зейнеп.

Източник: tvsaga.com

Сподели