Танер Йолмез и Еркан Колчак Кьостендил в нов сериал

Историческата поредица със свръхестествени елементи „Същество“ (Yaratilan) събира на екран звездите на турското кино Танер Йомез и Еркан Колчак Кьостендил, който впечатли българската публика в образа на Вартолу от хитовата криминална сага „Ямата“. Сюжетът на „Същество“ е вдъхновен от световната класика Франкенщайн на английската писателка Мери Шелии.

Действието на сагата се развива в Бурса и Истанбул през последните години на Османската империя, а фабулата е изградена върху вечния фундаментален въпрос за смъртта и последиците от нея. Най-голямото желание на Зия (Йолмез), брилятен студент по медицина с приключенски и бунтарски дух, е да се превърне в добър лекар и да открие лек за епидемични заболявания. Той открива съмишленик в лицето на лудия гениален лекар Ихсан  (Кьостендил) от Истанбул, който единствен разбира неговата благородна цел.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Тези две ексцентрични наранени души обаче плащат висока цена за таен и забранен експеримент, който провеждат. Те дешифрират кода на древен текст, а последиците от действията им се оказват фатални.

В поредицата участват още Бюлент Шакрак (Кахраман – „Дъщерята на посланика) и прочутата актриса  Деврим Якут (Михрибан – „Искрите на отмъщението“). Начинаещата актриса Сифанур Гюл (Икра – „Името ми е Мелек“) също изпълнява ключова роля в сагата и е избрана за екранна партньорка на Йолмез.

Сериалът вече е достъпен на интернет платформата Нетфликс.

Източник: tvsaga.com

Сподели