Тази седмица в „Черно-бяла любов“

Хандан и Идил недоумяват защо Намък все още защитава Йетер. Той не обръща внимание на техните упреци и се опитва да открие кой е подал жалбата срещу Йетер. Джунейт се отнася подигравателно с Гюлсюм, използвайки ареста на майка й като нов повод да я обижда. Разгневен от поведението му, Абидин отправя заплахи към Джунейт, подчертавайки, че не би се поколебал да го убие.

Иит е уведомен, че майка му е задържана, и незабавно се отправя към участъка. Той се среща с Йетер и настоява да разбере дали наистина тя е простреляла чичо му. Йетер не дава конкретен отговор на сина си, но изтъква, че всички нейни действия са в името на децата й.

Аслъ изпада в нервна криза след смъртта на Джем. Ферхат полага усилия да я успокои, уверявайки я, че винаги ще бъде до нея. Намък наема адвокат на Йетер, което предизвиква бурна сцена на ревност от страна на Идил. Намък я убеждава, че единствената му цел е да не изгуби Ферхат. Вилдан оказва своята подкрепа на Гюлсюм и споделя с нея разочарованието си, че Хандан никога не застава зад децата си така, както това прави Йетер.

Иит влиза в килията на Йетер и й помага да се нахрани, припомняйки си, че някого тя е вършила същото за него. Йетер прави самопризнания пред сина си. Той настоява да научи причината, поради която майка му се е опитала да убие Намък. Йетер му разказва истината за отношенията си с Намък. Иит е съкрушен, когато узнава, че Ферхат е син на Намък.

Аслъ си припомня събитията, довели до смъртта на Джем, и започва да изпитва вина за неговата гибел. Адвокатът на Йетер информира Намък, че тя не се съобразява с наставленията му какви показания да даде пред прокурора. Намък лично посещава Йетер в ареста и тя му съобщава, че е разкрила истината на Иит. Намък е притеснен, че скоро Ферхат също ще научи, че той е истинският му баща.

Джунейт отново изпраща свои наемници, които да убият Аслъ и Ферхат в хотела, в който са отседнали. Служителят на рецепцията навреме предупреждава Ферхат за опасността и двамата с Аслъ успяват да избягат от нападателите. Имението на Намък също е обградено от мъже, изпратени от Джунейт, и започва престрелка между тях и охранителите. Жените в къщата изпадат в паника. Гюлсюм успява да позвъни на Абидин, който с помощта на Немия прогонва наемниците.

Абидин и Немия са леко ранени и Хюлия и Гюлсюм превързват раните им. В имението пристигат полицаи, за да разследват нападението. Когато по-късно Намък се прибира у дома, той е упрекнат от Идил, че за да бъде до Йетер, не ги е защитил.

Автомобилът на Аслъ и Ферхат е проследен от хората на Джунейт, които стрелят по тях. Ферхат дава наставления на Аслъ как да му съдейства с оръжието и шофирането и двамата се освобождават от преследвачите си. Азад открива мъжа, нает да подаде жалбата срещу Йетер, и го принуждава със сила да промени показанията си. От оставената от Айхан бележка Азад разбира, че именно дъщеря му стои зад повдигнатите обвинения срещу Йетер.

На сутринта Ферхат позвънява на Азад, разказва му за престрелката и настоява той да му помогне да отрие нападателите. Ферхат наблюдава спящата в колата до него Аслъ и й споделя чувствата си, без да може да го чуе. Иит признава пред Суна, че Ферхат е син на Намък. Суна съветва Иит, че трябва да запази тайната от брат си.

Докато Ферхат и Аслъ закусват, той забелязва, че тя е твърде мълчалива и потисната. Аслъ му признава, че след всички преживени премеждия вече дори не изпитва страх, когато ги преследват и стрелят срещу тях. Йетер е освободена, но единствено Азад я очаква пред съда. Тя му благодари и го уведомява, че е научила, че той е съдействал да бъдат свалени обвиненията срещу нея.

Джунейт е разгневен, когато научава, че Аслъ и Ферхат са все още са живи. Ферхат откарва Аслъ в дома на брат си и се среща с Намък. Настоява незабавно да открият престъпниците, нападнали него и Аслъ и тези, дошли в имението. Намък упреква Ферхат, че отново е бил с Аслъ, докато близките му са имали нужда от него. Намък се отказва от плана си да отдалечи Ферхат от Аслъ, като изтъква, че съчувства на младата жена за това, което преживява, тъй като е част от семейството им. Ферхат се замисля над думите на чичо си.

Суна и Иит остават изненадани, когато разбират, че Аслъ знае истината за бащата на Ферхат. Тя признава, че Йетер я е убедила да запази тайната, за да предпази Ферхат. Иит настоява да разкаже всичко на брат си, но Суна и Аслъ се опитват да го разубедят. Йетер и Азад откриват лекарката, извършила аборта на Идил. Притеснена от присъствието на Азад, тя признава, че Идил е прекратила бременността си доброволно преди инсценирания инцидент. Йетер тайно записва разговора им.

Иит е уведомен, че трябва да вземе показания от чичо си за престрелката в имението. Вместо това обаче той изисква обяснение от Намък за страданията, които е причинил на майка му. Намък от своя страна го обвинява в неблагодарност и изтъква, че винаги се е грижил за Йетер и децата й.

Йетер посещава Идил и й заявява, че е наясно с нейната измама. Идил първоначално запазва самообладание и отрича, изтъквайки, че Йетер няма никакви доказателства. Ферхат също дава показания пред брат си, но усеща, че Иит премълчава нещо от него. Иит го нарича „батко“ за пръв път от години и Ферхат го прегръща силно. Суна и Аслъ отиват в прокуратурата и успяват да спрат Иит, преди да разкаже истината на Ферхат.

Ферхат получава съобщение от Азад, който го уведомява къде може да открие хората, организирали нападенията над близките му. Ферхат се отправя към мястото, придружаван от Абидин. Хандан се интересува защо Йетер е посегнала на живота на брат й. Йетер отказва да й дава обяснения и двете отново си разменят остри реплики.

Абидин и Ферхат посещават билярден клуб и безуспешно се опитват да научат от мъжете там кой е наредил да бъдат нападнати. Джунейт успява да се скрие от тях в последния момент. Суна и Аслъ уверяват Иит, че е постъпил правилно. Иит разкрива пред Аслъ, че Джем е бил убит със същото оръжие, с което и един от охранителите на Шахин, уверявайки я, че ще открие каква е връзката между двете престъпления.

Ферхат и Аслъ се прибират в имението и срещат Вилдан, която предава дрехи на Джунейт за пране. От тях изпада креда за билярд и това поражда съмнения у Ферхат. Разгневен, той отново се отправя към билярдния клуб и този път успява да принуди собственика да издаде името на Джунейт.

Йетер оказва подкрепа на Аслъ, която признава пред своята свекърва, че непрекъснато се пита дали не е могла да предотврати смъртта на Джем. По-късно Гюлсюм също опитва да утеши Аслъ. Идил настройва Хандан и Вилдан срещу Йетер, изразявайки възмущението си от Йетер, която обвинява в лъжа относно загубата на бебето.

Джунейт настоява да вземе за кратко сина си от Гюлсюм, но тя му отказва категорично. Той й признава, че не може да спре да мисли за нея. Дава й пистолета си и я предизвиква да стреля в него. Аслъ се намесва в спора им и отпраща Гюлсюм в стаята й. По звука от кутийката с ментови бонбони на Джунейт и негов коментар, свързан със смъртта на Шахин, Аслъ се досеща, че именно Джунейт е убил брат й и е участвал в отвличането им с Йозгюр. Аслъ прострелва Джунейт, но го ранява леко и той успява да избяга. Ферхат и Абидин пристигат в имението. Абидин тръгва след Джунейт, а Ферхат успокоява Аслъ. Джунейт нахлува в стаята на Гюлсюм и я принуждава да го скрие.

Аслъ е изненадана от собствените си действия. Тя споделя с Ферхат своето огорчение, че доскоро в ръцете си е държала скалпел и е спасявала животи, а сега – пистолет, с който иска да убие човек. Аслъ подчертава, че брат й е умрял заради нея и запознанството й с Ферхат.

Заплашвана от Джунейт, Гюлсюм го скрива в гардероба, докато Абидин е в стаята й и я успокоява, че всичко ще е наред. По-късно Джунейт принуждава Гюлсюм да му донесе паспорта и оръжието. Ферхат съобщава на Иит, че Джунейт стои зад отвличането на Аслъ и Йозгюр и смъртта на Джем. Иит веднага организира издирването на Джунейт и повдигането на обвинения срещу него. Иит призовава брат си да се въздържи от убийството на Джунейт, ако го открие пръв, но Ферхат признава, че не може да обещае.

Джунейт прави опит да избяга, но е забелязан от дъщеря си. Той предлага на детето да играят на криеница и незабелязано влиза в кабинета на Намък, откъдето по-късно подслушва разговор между Намък и Ферхат. Джунейт разбира, че служителите на всички летища и автогари са уведомени за негово издирване. Когато Ферхат излиза от стаята, Джунейт се появява пред Намък и го заплашва, че ако не му помогне да избяга, ще разкрие, че са действали заедно.

Аслъ сънува кошмар, Ферхат опитва да я успокои, но осъзнава, че нейното състояние става все по-притеснително. На сутринта, докато той все още спи, тя си тръгва с куфар. Ферхат се събужда и разтревожен от отсъствието й, я проследява чрез телефона й. Аслъ се отбива в дома на Джем, за да вземе със себе си семейна снимка. Там я открива Ферхат и изисква обяснение за бягството й. Аслъ е категорична в намерението си да се отдалечи от него и семейството му. Заявява, че влюбването й в него е огромна грешка. Припомня му, че той я е заплашвал с убийството на брат й неведнъж и вече няма с какво да я задържи. Ферхат оставя Аслъ да вземе в такси и да замине, но продължава да я следи.

Йетер показва на Идил и записа с признанията на лекарката. Идил от своя страна заплашва Йетер, че ако я разкрие, тя ще разкаже на всички кой е бащата на Ферхат. Намък организира бягството на Джунейт и му дава указания кога и къде да отиде. Аслъ посещава клиниката и установява, че кабинетът й предоставен на друг доктор. Главният лекар й обяснява, че е нямал друг избор и я моли да напусне болницата. Ферхат вижда как Аслъ изнася вещите си от клиниката и отново прави опит да разговаря с нея. Тя му съобщава, че заради него е изгубила всичко, на което държи. Умолява го да я остави и заминава с такси. Вилдан споделя с Гюлсюм разочарованието си от Джунейт и признава, че се срамува от действията му. Гюлсюм опитва да я успокои, премълчавайки, че се чувства по същия начин. Гюлсюм получава съобщение от Джунейт, който настоява да му занесе храна в мазето.

Идил проследява Гюлсюм до мазето на имението и разбира, че Джунейт се крие там. Идил се възползва от ситуацията, за да изнуди Гюлсюм да изтрие уличаващия я запис от телефона на Йетер. Аслъ се среща със своята приятелка Есра и й разказва какво е преживяла през последните месеци. Есра запознава Аслъ с брат си Джихан и двамата я убеждават да отседне временно в хотела на Джихан.

Ферхат споделя с Иит, че Аслъ го е напуснала и признава пред брат си, че не може да промени своята същност. Ферхат е категоричен, че сам ще открие Джунейт и ще му отмъсти. Иит безуспешно се опитва да го разубеди. Гюлсюм разкрива пред майка си, че Джунейт е в имението. Споделя и за условието, което Идил й е поставила, за да не го издаде. Йетер премисля ситуацията и изпраща Гюлсюм при Идил, за да я заблуди, че наистина е изтрила записа.

Аслъ се настанява в хотела на Джихан. Тя споделя с Есра, че не знае как да продължи живота си. Есра се опитва да я утеши. Гюлсюм съобщава на Идил, че е изпълнила искането й. Идил нахлува в стаята на Йетер и я призовава да докаже, че наистина разполага със запис срещу нея. Йетер се преструва на изненадана, когато не го открива в телефона си. Идил си тръгва уверена, че е постигнала целта си. По-късно Йетер разбира от Гюлсюм, че Намък помага на Джунейт. Тя изисква обяснение от Намък, който я уверява, че прикрива Джунейт единствено заради безопасността на близките си и най-вече на Ферхат. Йетер обаче не остава убедена от твърденията му. Джунейт е посетен от Идил, която го принуждава да й разкрие всички тайни на Намък.

Абидин безуспешно се опитва да убеди Ферхат да се бори за Аслъ и си навлича гнева му. По-късно двамата откриват помещението, в което се крият наемниците на Джунейт и ги убиват. Иит споделя със Суна, че е разтревожен за брат си. Тя от своя страна изразява увереността си, че Ферхат и Аслъ ще изгладят отношенията си. Суна се обажда на Ферхат и му разкрива местонахождението на Аслъ.

Намък събира своите роднините си и им съобщава, че е време всички да се върнат към нормалното си ежедневие. Хандан изказва своето удовлетворение, че Аслъ вече не е сред тях, и изразява мнение, че именно съпругата на Ферхат е била в основата на всички проблеми на семейството. Йетер и Гюлсюм изразяват несъгласието си с нея, като напускат демонстративно стаята.

Аслъ вечеря с Джихан и Есра, които полагат усилия да повдигнат настроението й. Йетер се обажда на Азад и го информира, че Намък е помогнал на Джунейт. Абидин докладва на чичо си, че с Ферхат цяла вечер безуспешно са се опитвали да открият Джунейт. Вилдан признава пред Йетер и Гюлсюм, че се срамува от постъпката на съпруга си и не знае как да отговаря на въпросите на Йозге за баща й.

Ферхат пристига в хотела и научава коя е стаята на Аслъ, след което се настанява в съседната. Джихан посещава Аслъ и й предлага компанията си, но тя го отпраща. Ферхат дочува разговора им и по-късно нанася побой над Джихан. Ферхат тайно наблюдава Аслъ през прозореца на стаята й. Когато тя заспива, той влиза при нея и остава там през цялата нощ.

На следващата сутрин Аслъ остава изненадана от вида на Джихан, но той премълчава как е получил нараняванията си. Ферхат отново следи съпругата си от непосредствена близост. Намък предава на Джунейт плик с пари и му заповядва никога да не се връща в имението. По-късно Джунейт се качва на лодка и отплава. Плавателният съд се оказва управляван от Азад, който отвежда Джунейт в дома си и го принуждава със сила да разкрие тайните на Намък.

Материалът Тази седмица в „Черно-бяла любов“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Сподели