Тази седмица в „Хари Уайлд“

BTV

Хари Уайлд

Сериал, Ирландия

От 14 август

От понеделник до четвъртък

От 20.00 часа

Хариет Уайлд, наричана Хари, изнася последната си лекция в Тринити колидж в Дъблин като преподавател по английска литература. Хари присъства на празненство със свои колеги и прекарва любовна нощ с нов преподавател. На следващия ден Хари се отправя към близкия магазин, когато е нападната от 15-годишния ученик Фъргюс Райд.

Чарли, синът на Хари, офицер в Националната полицейска служба на Ирландия, узнава за случилото се и кани майка си да отседне в дома му, докато се възстанови психически след инцидента. Орла, снахата на Хари, не одобрява присъствието й в къщата, тъй като смята, че с поведението си ще даде лош пример на подрастващата й дъщеря Лола. Късно вечерта Хари открива досиетата по случаите на Чарли. Узнава, че той разследва убийството на бездомника Леонард Уолш, който в миналото е излежавал присъда за насилие над дете. Хари разглежда снимки от местопрестъплението. Припомня си за спектакъла „Калабрас“, поставян през Шекспировата епоха, в който актьорът извършва убийство, а след това отвлича актриса. Подозира, че действията на извършителя са вдъхновени от трагедията.

Хари узнава за изчезването на младата Кейла Конър и открива връзка между смъртта на Леонард и нейния случай. Тя прекъсва тържеството, организирано от Чарли и Орла в дома им, на което присъстват и Глен Талбът, началникът на полицията, и негови колеги. Чарли прогонва майка си и отказва да изслуша нейната теория. Хари се запознава с бащата на Кейла и научава, че тя мечтае да стане актриса. За кратко е била част от аматьорска трупа, която се е разпаднала поради липса на финансиране. Хари посещава изоставена сграда, където Кейла и познатите й са репетирали. Разбира, че сценичният мениджърът се е самоубил, но сценографът Колин Фаунтин е останал, за да довърши работата по поставянето на „Калабрас”.

Чарли обвинява майка си, че провежда самостоятелни разследвания. Той и екипът му арестуват заподозрян, който се оказва невинен и са принудени да го освободят. Хари забелязва Фъргюс и го проследява до гробището, където той оставя цветя на гроба на своята баба. Хари настоява да й върне откраднатото портмоне. Фъргюс пристига пред нейната къща и й предава портфейла. В замяна на взетите пари Хари настоява той да наблюдава дома на Колин. Хари се промъква в жилището и открива окованата Кейла. Опитва се да я освободи, но Колин внезапно се завръща в жилището и я упоява. Хари отново идва в съзнание, а Колин разкрива, че е отнел живота на сценичния мениджър и е инсценирал неговото самоубийство. Признава, че е убил и Леонард Уолш. Приближава се към Хари с бормашина в ръце, когато Фъргюс се появява и я спасява. Чарли и колегите му арестуват Колин. Хари решава да преподава уроци на Фъргюс.

Хари и Фъргюс се превръщат в местни знаменитости след разобличаването на Колин. С тях се свързва жена, чийто съпруг е убит при мистериозни обстоятелства. Тя изказва съмнения, че мъжът й е участвал във виртуална игра, но Хари не проявява интерес към случая. Фъргюс обаче е заинтригуван и извършва проверка в библиотеката, където прочита стари вестникарски статии. Открива, че през определен времеви период са извършвани престъпления, част от които представяни като самоубийства. Паралелно са публикувани реклами в пресата, че се търсят специалисти – банкери, градинари и зъболекари, придружавани от обяви за животни. Фъргюс информира Хари, която се съгласява да проведат разследване.

Глен Талбът настоява Чарли да не допуска майка му да се намесва в тяхната работа. Глен разкрива, че съпругата му, която е областен комисар, го е предупредила, че работните им места са застрашени. Хари и Фъргюс се срещат с мъж, който отговаря за одобряването на реклами във вестника. Той отказва да им сътрудничи, но Фъргюс задига телефона му и установява, че е разговарял с бизнесмена Гари Уилън. Фъргюс се прибира у дома и вижда баща си да играе карти с местни дребни престъпници. Той разпитва лихваря Хепи за Уилън, който го съветва да се обърне към счетоводителя му Ерик.

Хари и Фъргюс пристигат в кабинета на Ерик. Хари се опитва да получи информация от Ерик и дори го заплашва, като го принуждава да им даде паролата за лаптопа си. Хари узнава подробности за онлайн играта, която се провежда в интернет, и се пренася в реалността. Излъчването е в т.нар. тъмна мрежа, а участниците не знаят кой е убиецът и кой е нейният създател. Задачата на тримата състезатели е да носят маски на животни и да извършват престъпления, а този, който оцелее 24 часа и победи, получава награда в размер на 100 000 евро. Хари уведомява сина си и Рой, които арестуват Уилън. Мъж с маска, използвана от лекарите през чумната епидемия, наблюдава задържането на Уилън.

Чарли предупреждава Хари, че е публикувана нова реклама на играта и тя е в опасност. Хари получава обаждане от журналист, който желае да я интервюира. Тя изпада в паника, когато си дава сметка, че репортерът знае точното й местонахождение. Хари се свързва с Фъргюс, който я съветва да изключи телефона си и да се укрие. Хари пристига в дома на Фъргюс, запознава се с баща му, представяйки се за социален работник, и с малката му сестра Либи. Фъргюс разкрива пред Хари, че я е ограбил, след като Хепи е заплашил да нарани Либи заради дълговете на баща му.

Хари оставя прощална бележка на Фъргюс, тъй като не желае да излага него и семейството му на опасност. Тя отива в университета и включва охранителните камери, излъчвайки в реално време през телефона си сигнала от тях. Хари е нападната от трима мъже с маски на лекари, въоръжени със самурайски мечове. Успява да неутрализира двама от тях, а Фъргюс ранява третия и спасява живота й.

Хари и Фъргюс посещават местно заведение, когато е излъчен репортаж за извършен въоръжен обир в банка. Двамата научават, че жители на града са открили тяло на неизвестен мъж и пристигат на местопрестъплението. Жертвата е Джон О‘Тул, чиято съпруга Луис преди дни е подала сигнал в участъка за неговото изчезване. Чарли внушава на Хари, че Джон сам е отнел живота си и прекратява случая. Хари забелязва брошура на полския ресторант. Уверена е, че тялото на убития мъж принадлежи на Джейкъб Баклов, служител в полски ресторант, който й е доставял храна. Хари се опитва да се свърже с Джейкъб, но телефонът му е изключен. Тя споделя съмненията си с Чарли, че Джон е инсценирал смъртта си. Чарли не вярва на нейните думи и разкрива, че Луис е разпознала тялото на съпруга си.

Хари посещава полския ресторант и узнава, че Джейкъб също е в неизвестност. Тя изписва върху менюто кодирано съобщение до собственика, свързано с Джейкъб. Хари и Фъргюс пристигат в дома на Луис и й поднасят съболезнования за загубата на Джон. Луис се отнася преднамерено грубо към тях. Хари и Фъргюс узнават, че Ема, доведената дъщеря на Джон, учи в частния девически пансион „Света Албина“ в Уиклоу. Хари решава да се сближи с Ема и убеждава Чарли и Орла да й позволят да прекара деня с внучката си Лола. Хари, Фъргюс и Лола заминават за Уиклой и отиват в „Света Албина“. Хари представя под фалшива самоличност Лола пред директора Хейстингс. Фъргюс заблуждава ученичките, че Лола е дъщеря на Брад Пит и Анджелина Джоли.

Ема проявява интерес към Лола, когато научава кои са нейните родители. Споделя, че е изпитвала омраза към доведения си баща. Хари се среща със собственика на полския ресторант. Той разкрива, че Джейкъб е възнамерявал да отвори развъдник за хрътки в партньорство с Том Уитакър. Фъргюс се запознава с Уитакър, а той признава, че Джон и Джейкъб са се познавали. Хари вярва, че Джон е убил Джейкъб и споделя съмненията си с Рей. Хари и Фъргюс проследяват Луис до къщата на Уитакър и узнават, че той притежава крупна сума пари.

Гъргюс, Хари и шофьорът Глен стават свидетели на срещата между Джон и Уитакър за подялбата на откраднатия от банковия обир пари. Хари разкрива, че Джон се е сприятелил с Джейкъб и след това хладнокръвно е отнел живота му, за да инсценира смъртта си. Хари предупреждава Чарли и той арестува престъпниците. Рей посещава Хари в дома й и съобщава, че се развежда.

Дребният престъпник Ринго Роджърс е убит от свой длъжник. Хепи възлага на Хари и Фъргюс да открият извършителя. В замяна обещава да опрости дълга на Патрик, бащата на Фъргюс. Хари поставя условие – Хепи да не предприема действия срещу престъпника. Хепи разкрива, че Ринго е бил негов син.
Хари и Фъргюс посещават апартамента на Ринго. Хари забелязва цитат от стихотворение на руския поет Аполон Майков, което Фьодор Достоевски цитира в романа си „Престъпление и наказание“. Тя се досеща, че убиецът на Ринго ще се опита да отнеме живота на неговия полубрат Тоби. Хари и Фъргюс узнават, че Тоби и съучениците му са заминали на излет. Те спасяват Тоби, когото престъпникът е завързал в изоставена сграда.
Хари посещава местния бар, където й предават копие от роман, чийто сюжет проследява романса между собственик на книжарница и писател. Между страниците е оставен телефон. Хари приема обаждане от престъпника, който се представя под името Били, и й съобщава, че в 23.45 вечерта ще извърши ново убийство. Хари не успява своевременно да предупреди сина си. Чарли и екипът му правят оглед на местопрестъплението.

Били се промъква в колата на Хари. Изразява удовлетворението си от престъплението и споменава анекдот, който помага на Хари да разкрие истинската му самоличност. Хари узнава, че Били произхожда от богатото семейство Лунд. Патрик, неговият баща, е художник и Хари и Фъргюс се срещат с него. Хари се представя като собственик на галерия и твърди, че Фъргюс е неин асистент. Хари и Фъргюс разкриват, че годеницата на Патрик е имала романтична връзка с Били. Двамата узнават адреса на Били, пристигат в дома му, но не откриват никого.

Били се свързва с Хари и заплашва да нарани Лола. Чарли урежда Лола и Орла да се установят в безопасна къща. Били обаче се промъква в колата на Чарли и го отвлича. Били се обажда на Хари и предупреждава, че тя разполага с един час да спаси своя син. Хари и Фъргюс се досещат, че Били държи Чарли в криптата на църква. Откриват Чарли, прикован с белезници за инвалиден стол, и го освобождават.

Хепи и негов сътрудник също нахлуват в криптата. Довереникът на Хепи му припомня, че Ринго не би одобрил да отнеме живота на Били. Хари шеговито предлага на Хепи да простреля Били в крака, за да изпита удовлетворение. Хепи изненадващо приема думите й и го ранява.

Хари, ядосана от безизходицата, шеговито предлага, че може да застреля Били в крака, ако това ще го накара да се почувства по-добре. Хепи изненадващо го ранява. Хари и Фъргюс придружават Чарли до срещата му с Лола и Орла. Лола благодари на Фъргюс, че е помогнал на баща й.

Материалът Тази седмица в „Хари Уайлд“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Източник: tvsaga.com

Сподели