Тази седмица в “Почукай на вратата ми”

Еда е изгубила родителите си като ученичка и живее с леля си Айфер. Майката на Еда е била флористка и мечтата на Еда е да стане архитект на паркове. Еда напуска университета, защото печели стипендия, за да специализира архитектура на ландшафта в Италия, от прочутата проектантска фирма на Серкан Болат, но той отказва да плати за обучението й. Тя е принудена да помага в оранжерията на леля си и е отчаяна, защото няма да може да бъде с приятеля си Дженк, който също учи в Италия. Еда научава, че Серкан ще държи реч пред випускниците от нейния колеж, и решава да отиде, за да го види.

Лейля, секретарката на Серкан, го информира при завръщането му от Лондон, че бившата му годеница Селин, която е пиар във фирмата, се сгодява за Ферит, най-добрия приятел на неговия конкурент Каан ,и му предава поканата за събитието. Енгин, съдружник и приятел на Серкан, се опитва да го успокои и го съветва да не се среща със Селин. Еда отива с приятелките си в колежа, където научава от преподавателката си, че може да се завърне в учебното заведение от следващата година, но е изгубила правото си на стипендия и ще трябва да плаща за образованието си. Еда обяснява, че няма възможност да намери сумата, защото леля й тъкмо е изтеглила кредит, за да разшири цветарския си бизнес.

Серкан пристига в университета и изнася реч, в която съобщава, че фирмата му  е предоставила стипендии за специализации в чужбина на 27 студенти. Еда публично го обвинява в лъжа и твърди, че стипендията й е била отменена. Серкан иска името й, за да изясни недоразумението, но тя отказва да се представи и напуска аудиторията. Серкан залавя Еда да пише обиди с червилото си по колата му и заплашва да я отведе в полицейския участък. Еда забелязва на задната седалка на автомобила му белезници от поканата за годежа на Селин, взима ги и заключва ръката си за неговата.

Лейля се обажда на Серкан и го уведомява, че стипендиите за специализации са били отменени от счетоводството на фирмата заради финансови затруднения. Серкан открива, че в плика с поканата за годежа няма ключ за белезниците, и настоява Еда да се качи в колата му, за да намерят майстор, който да ги освободи. Серкан се обажда на Енгин да изпрати ключар в хотела, в който има среща с Еврем, от когото иска да закупи парцел за строеж на тенис кортове и голф игрище. Серкан нарежда на Еда да ги откара дотам, защото начинът, по който са заключени ръцете им, не му позволява да седне зад волана.

Енгин не успява да изпрати майстор, а Серкан закъснява за срещата и Еда му предлага да отидат заедно на обяда, като го уверява, че Еврем няма да забележи белезниците.  Еда се представя пред Еврем като приятелката на Серкан, която също е заинтересувана от строителния му проект и затова е настояла да присъства на обяда. Еврем е очарован от Еда и тя го убеждава да продаде участъка срещу правото името му да фигурира в названието на спортния комплекс.

Енгин довежда цял екип, за да отключи белезниците, с които Серкан и Еда са заключени. Ключарят отказва да го стори заради полицейски разпореждания, които му забраняват. Фиген открива приятелката си Еда и отключва белезниците с фибата си. Серкан уволнява Лейля, защото го е подложила на унижение, като не е успяла да организира отключването на белезниците.

Еда забравя чантата си в колата на Серкан и посещава офиса му, за да я вземе. Серкан я уведомява, че финансовият му мениджър Ахмед е отменил стипендията й за специализация в чужбина. Еда заявява, че вината за извършената несправедливост е изцяло на Серкан. Той предлага да й даде стипендията, ако му се извини публично за случилото се. Еда отказва и си тръгва. Серкан обещава на бившата си приятелка Селин, че ще присъства на годежа й с Ферит.

Серкан споделя с Енгин увереността си, че Селин няма да се омъжи за Ферит. Енгин го убеждава да не се опитва да осуети брака й.

Дженк се завръща от Италия и кани Еда на среща. Серкан поръчва на Енгин да издири Еда. Айден, майката на Серкан, е изненадана, че синът й ще присъства на годежа на бившата си приятелка. Родителите на Серкан са убедени, че е допуснал огромна грешка, като се е разделил със Селин.

Еда се съгласява да замести Мелек като стюардеса на частен полет за острова Гьокчеада. Тя с изненада открива, че единственият пасажер е Серкан, който пътува за годежа на Селин и Ферит. На Еда й прилошава и Серкан й помага да се свести. Тя му обяснява, че е заместила приятелката си и след като самолетът каца, той предлага да я откара до крайбрежната алея, а след това да я върне за обратния полет. Еда отива на плажа, а Серкан на тържеството в хотел.

Серкан забелязва Каан сред гостите на годежа. Селин се извинява на Серкан, че го е поканила, но се оправдава с близкото приятелство и съдружие на Каан с Ферит. Каан подтиква Ферит да разкаже пред Серкан как се е запознал със Селин, докато е промотирала техен хотел. Серкан заплашва Каан със саморазправа, ако веднага не напусне празненството. Каан си тръгва.

Ферит съобщава, че сватбата му със Селин е след два месеца и отбелязва, че Серкан е допуснал голяма грешка, като е изпуснал шанса си да се ожени за нея. В гнева си Серкан заявява, че е сгоден за друга жена. Селин се усъмнява в думите му и го пита защо не я е довел на годежа. Серкан заявява, че годеницата му е стеснителна и го очаква на плажа.

Серкан отива да вземе Еда от плажа и за негова изненада Селин, Ферит и приятелите им го проследяват, за да се запознаят с годеницата му. Серкан моли Еда да не го издава и я представя на Селин и Ферит. Еда настоява да си тръгват и по пътя към самолета обвинява Серкан, че я е въвлякъл в лъжите си. Серкан предлага да заплати специализацията й в Италия, ако се съгласи да се представя в продължение на два месеца за негова годеница, за да осуети брака на бившата си приятелка с Ферит. Еда отказва с възмущение и му удря плесница.

Гостите на годежа са снимали Серкан с предполагаемата му годеница и са публикували снимките в интернет. Когато самолетът със Серкан и Еда каца в Истанбул, фоторепортерите вече ги очакват за нови снимки. Серкан предлага на Еда да опровергае слуховете на следваща сутрин на пресконференция за свой проект, на който да я представи като своя лична асистентка. Еда се съгласява и на следващия ден отива на мястото на събитието с приятелките си.

Дженк настоява спешно да разговаря с Еда и тя му дава адреса на хотела, в който ще се проведе пресконференцията. Той признава на Еда, че в Италия се е влюбил в друга жена на име Карла, която е довел със себе си в хотела, защото отлитат след няколко часа от Истанбул. Еда не вярва на думите му и решава, че той иска да й отмъсти заради слуховете за връзката й със Серкан. Дженк признава, че е прочел новината в интернет, но не е повярвал, че Серкан, за когото мечтаят хиляди момичета, ще обърне внимание на Еда.

Разгневена от думите на Дженк, Еда се качва на подиума при Серкан и го целува пред присъстващите журналисти. Серкан я извежда от сцената, а Селин поръчва на Енгин да обясни ситуацията пред бизнес гостите. Дженк и Карла се сбогуват с Еда пред Серкан. Еда признава на Серкан, че това е бившият й приятел и обяснява, че го е целунала под влияние на моментен гняв. Серкан я откарва да дома й и настоява вечерта да посети офиса му, за да се договорят тя да се представя за негова годеница. Еда отказва, но той я заплашва със съд, защото го е изложила пред бизнес партньорите му.

Разгневена от думите на Дженк, Еда се качва на подиума при Серкан и го целува пред присъстващите журналисти. Серкан я отвежда от сцената. Дженк и Карла се сбогуват с Еда пред Серкан. Еда признава на Серкан, че това е бившият й приятел и обяснява, че го е целунала под влияние на моментен гняв. Серкан я откарва до дома й и настоява вечерта да посети офиса му, за да се договорят тя да се представя за негова годеница. Еда отказва, но той я заплашва със съд, защото го е изложила пред бизнес партньорите му. Каан вижда в интернет репортажите от пресконференцията на Серкан и нарежда на хората си да му донесат информация за Еда. Айдан, майката на Серкан, поръчва на Сейфи да проучи годеницата на сина й и да докладва в подробности за отношенията им.

Селин разпитва Серкан какви са отношенията му с Еда, но той отказва да й отговори. Еда се бои да признае пред леля си какво се случило на пресконференцията, но Мелек решава, че Айфер и бездруго ще научи за целувката й със Серкан и й показва статия за случилото се в интернет. Еда идва в офиса на Серкан, който настоява тя да се преструва на негова годеница в продължение на два месеца, след което ще плати обучението й в Италия и допълнителните разходи за престоя й там. Еда ще е свободна да замине в чужбина по-рано, ако Селин и Ферит се разделят, преди срокът на договора й със Серкан да изтече. Еда заявява, че вече не иска да специализира в Италия и е готова да помогне на Серкан да спечели обратно любимата си безвъзмездно, защото го е изложила пред клиентите му.

Серкан държи да обезщети Еда, че е изгубила стипендията си по негова вина и тя предлага да я назначи във фирмата си. Серкан се съгласява да я назначи за своя секретарка. Еда приема да подпише договора, при условие че Серкан няма да я обижда, докато работят заедно и няма да е ангажирана в събота сутрин. Серкан иска от нея да пази договора им в тайна, да бъде неотлъчно до него и да изпълнява всичките му заповеди, без да задава въпроси. Единствената, която ще знае, че не сгодени, ще бъде майка му, защото в противен случай ще унищожи Еда. Еда заявява, че щом ще пази тайна от близките си, и неговата майка не трябва да знае, че годежът им е фиктивен.

Еда съобщава на леля си, че се е сгодила за Серкан Болат. Айфер я поздравява и предлага да покани Серкан на вечеря в дома им. Еда я уведомява ,че няма да може да работи повече в разсадника, защото е приела да стане секретарка на Серкан. Сейфи дава на Серкан копие от информацията за Еда, която Айдан е поръчала. Еда заблуждава приятелките си, че след като Дженк я е изоставил, тя е целунала нарочно Серкан и се влюбила в него. Той й е предложил да се оженят незабавно, но тя го е убедила да не прибързват със сватбата и първо да се сгодят.

Мелек вярва на думите й, но Джерен изтъква, че ако Еда се е съгласила, за да заплати образованието си, то е можела да поиска пари от богатата си баба. Еда й забранява да споменава баба й.

Серкан пристига пред разсадника, за да отведе Еда. Селин, която ги наблюдава от колата си, става свидетелка как потеглят към дома му. Серкан представя Еда на майка си, която заявява направо, че никога няма да приеме Еда за своя снаха. Еда е засегната от презрителното отношение на Айдан и я успокоява, че годежът й със Серкан е само фиктивен, за да накара Селин да ревнува. Серкан забранява на майка си и Сейфи да споделят тайната му и откарва Еда в офиса си. Той представя Еда на колегите си и нарежда на Лейля да я въведе в работните й ангажименти.

Енгин и Пъръл съобщават на Серкан, че проектът им за екохотел се е провалил, защото Каан е купил парцелите за строежа от местните собственици, за да построи обекта сам. Серкан вика Каан, чийто офис е наблизо, да се срещнат в съседното кафене и заявява, че няма да му позволи да построи хотела. Каан заплашва Серкан, че ще го доведе до фалит, както някога баща му Алптекин е постъпил с бащата на Каан. Серкан дава неограничена кредитна карта на Еда, за да си купи годежен пръстен и й предлага да я задържи, докато годежът им продължава. Еда отказва да задържи картата, но я взима и си избира пръстен.

Айдан настоява пред сина си да организират годежно тържество, за да пресекат слуховете по негов адрес в медиите. Колата на Еда се поврежда на пътя. Каан става свидетел на аварията и отстранява повредата. Той дава на Еда визитната си картичка и тя обещава да му изпрати цветя в знак на благодарност. Серкан се опитва да убеди партньора си Фикрет да не приема офертата на Каан и го кани на годежа си с Еда. Фикрет приема да продължи престоя си в Истанбул, за да присъства на празненството и да се срещне с родителите на Серкан, които са негови отдавнашни приятели.

Серкан не одобрява скромния пръстен, който Еда си е избрала, и я отвежда в бижутерския магазин, за да изберат по-скъп, който да съответства на неговото положение в обществото. Еда отказва да избира и Серкан взема пръстен във формата на цвете. Еда го харесва, но заявява, че ще го върне, след като договорът им изтече. Серкан уведомява майка си, че трябва да организира годежа му за следващата вечер и да покани Селин. Айдан възразява, че няма да се справи с организацията в толкова кратък срок, но Сейфи я успокоява, че ще подготви всичко необходимо.

Източник: tvsaga.com

Сподели