Тази седмица в “Песента на живота” 14.08 до 18.08

На сутринта Бахар незабелязано напуска дома на жената, която я приютява, докато тя се грижи за градината си. Хюлия обявява през близките си, че Мелек си е тръгнала от имението през нощта, въпреки опитите й да я възпре. Зейнеп неочаквано изтъква, че Мелек е бременна и съветва роднините си да не я оставят сама. Хюлия изпраща Керим в университета и му отправя намек да бъде внимателен в отношенията си с Мелиса. По-късно Байрам също напуска семейното жилище и от поведението му Хюлия се досеща, че той прикрива нещо от близките си. Малко по-късно съучастникът на Джем отново й се обажда и този път й нарежда да подготви откуп от пет милиона турски лири, за да й предаде Бахар. Пуска й запис от диктофон, за да я заблуди, че Бахар е с него. Атиф е уведомен, че Бахар е забелязана в селото, и придружаван от Хюсеин и полицейски служители незабавно се отправя към посочената къща. Когато пристигат на място обаче, не откриват Бахар.

Хюлия отива в кафенето и информира Махир за поискания откуп за Бахар. Докато е сама в дома си, Мелек изпада в истерична криза и започва да хвърля предмети на пода. Тя губи равновесие и пада по стълбите. Хюлия умолява Зейнеп да й осигури част от средствата, които похитителите на Бахар са поискали от нея. Зейнеп се съгласява да помогне на Хюлия, въпреки че я укорява за решението й да действа сама. Керим е уведомен, че Хюлия е изтеглила крупна супа от общата им банкова сметка. Той незабавно се досеща, че съпругата му ще предаде откуп за Бахар. Мелиса отново се опитва да съблазни Керим, но той не се поддава на провокациите й. Заявява й, че не споделя чувствата й и не желае да работят заедно повече. Хюсеин отива в дома на Мелек и я открива в безпомощно състояние на пода. Помага й да се свести и я откарва в болница. Махир убеждава Хюлия с Кая да я придружат на срещата с похитителите. Когато тримата излизат от кафенето, Керим незабелязано тръгва след тях. Махир влиза в сградата на фалиралата фирма на Джем и според уговорката поставя сака с парите в асансьора, след което се завръща в автомобила си, където напрегнато го очакват Хюлия и Кая. Хюлия получава обаждане от похитителя, който й дава указания къде да открие Бахар. Тримата незабавно се отправят към мястото и остават силно потресени, когато установяват, че детето, което е оставено там, не е Бахар. Керим, който ги наблюдава тайно, дочува виковете на Хюлия и узнава, че Бахар е нейна дъщеря. Хюлия безуспешно се опитва да успокои откритото момче, което плаче безутешно. Махир предлага на Хюлия да уведомят за случилото се Байрам, за да не бъдат обвинени, че са отвлекли детето. Керим посещава заведение, в което среща свой колега от университета. Мелиса се присъединява към тях и се опитва да предразположи Керим да й сподели проблемите си. Той й признава, че е научил нещо, което много го е огорчило.

Хюлия и Махир пристигат в имението с открито дете. Озадачени, Байрам и Сюхейла настояват за обяснение от Хюлия. Махир разказва подробно на Байрам как са били измамени от Джем и съучастника му. Байрам нарежда на Зейнеп да повика органите на реда в имението, за да открият родителите на детето. По-късно той провежда разговор насаме с Хюлия. Настоява тя да му признае цялата истина за отношенията им с Джем. Хюлия обяснява на Байрам, че Джем се е опитвал да се свърже с Филиз чрез нея. Керим откарва Мелиса до дома й си тръгва, въпреки увещанията й да остане с нея. Мелек получава медицинска помощ и заедно с Хюсеин се прибират в жилището й. Тя уверява Нилай, че бебето й не е пострадало при падането.

Полицаите пристигат в имението и Махир и Хюлия дават показания. Органите на реда ги уведомяват, че има подаден сигнал за отвлечено дете, което отговаря по описание на отритото от момче. Керим пристига в къщата на Джем, където съучастникът му се укрива. Обяснява на мъжа, че банкнотите от получения откуп са с белязани номера и той ще бъде арестуван, ако реши да ги използва. Настоява незабавно да го отведе при Джем.

Кая разказва на Мелек и Хюсеин за измамата с откупа. Мелек е разгневена, че Хюлия отново е действала необмислено. Керим остава силно изненадан, когато установява, че Джем е настанен в един от хотелите, собственост на семейство Джевхер. Той настоятелно го разпитва за отвличането на Бахар. Джем разкрива пред Керим, че момичето е негова дъщеря. Родителите на откритото от Хюлия и Махир дете пристигат в имението и го отвеждат. Възрастен мъж забелязва Бахар в гората и я прибира в дома си, където заедно със съпругата си полагат грижи за нея. Зейнеп безуспешно се опитва да убеди Хюлия да поспи. Тя през сълзи й споделя, че тревогата й за Бахар нараства с всеки изминал миг. Хюсеин пристига в имението и разгневен изисква обяснение от Хюлия, че е действала, без да го уведоми. Байрам се намесва, за да потуши напрежението между Хюлия и Хюсеин, а Зейнеп неочаквано чупи ваза, за да спаси Хюлия от настойчивите разпити на Хюсеин. Сюхейла се присъединява към близките си и изнервена от поредния скандал в къщата, заявява на Хюлия, че Керим е останал да пренощува при Мелиса.

На сутринта Керим се завръща в имението, а Хюлия му изисква обяснение къде е прекарал нощта. Той категорично отказва да разговаря с нея. Мъжът, открил Бахар, съобщава на жена си, че е обявена парична награда за изчезнало дете. Той се свързва с органите на реда и ги информира за Бахар. По време на семейната закуска Арда изненадващо внася чантата с парите от откупа и обяснява, че сакът е бил оставен пред имението от моторист с маска на лицето. Всички, с изключение на Керим, са обзети от паника, че Бахар е убита от похитителите. Хюлия е силно озадачена от студеното отношение на Керим към нея и безуспешно се опитва да разбере причината. Хюсеин уведомява Мелек за върнатия откуп. Мелек се разридава безутешно, а Нилай полага усилия да я успокои. Керим предлага на Хюлия да не обсъждат проблемите си, докато детето им не се роди. Атиф докладва на Байрам, че хората на Керим са отвлекли Джем от хотела. Зейнеп признава пред Хюсеин, че половината от парите, предадени на похитителите, са нейни. Хюсеин остава силно впечатлен, че Зейнеп се е опитала да помогне за спасяването на Бахар. По-късно Джерен заявява на Хюсеин, че повече не желае да бъде негова дъщеря, тъй като той се е оженил за друга жена. Байрам съобщава на Хюсеин, че Керим е открил Джем. Разяснява му, че е изпратил Атиф да проследи Хюлия на срещата й с Джем и след като Атиф е открил Джем в безпомощно състояние, го е настанил хотела. Полицаите пристигат в имението и известяват Байрам, че семейство от селото твърди, че Бахар е при тях.

Хюсеин информира Хюлия, че Керим се е срещнал с Джем. Хюлия с ужас се досеща, че Керим най-вероятно е узнал истината за Бахар. Колега на Керим го уведомява, че Мелиса страда от сериозно онкологично заболяване, но отказва да се подложи на лечение. Хюлия пристига в кафенето и споделя с Махир, че Джем и Керим са провели разговор. Мелек се присъединява към тях и тримата напрегнато очакват новини от Байрам и Хюсеин, които отиват да приберат Бахар. Керим укорява майка си, че е подвела Хюлия, че той е прекарал нощта с Мелиса.

След като прочита писмото на Хюлия, Керим я укорява, че го е измамила, за да стане негова съпруга. Упреква я, че в продължение на месеци го е заблуждавала относно връзката й с Джем и й признава, че я е проследил на срещата с похитителите на Бахар. Хюлия от своя страна обсипва Керим с критики, че не e доказал любовта си към нея. Признава му, че е премълчавала истината заради опасенията си, че той ще я изостави. Между двамата възниква ожесточена кавга, след която Керим напуска имението разгневен, а Хюлия получава силни болки в областта на корема и губи съзнание. Байрам е силно обезпокоен, когато Зейнеп не успява да се свърже с Хюлия и нарежда на Атиф да се обади на охранителите на имението, за да потърсят Хюлия. Мелек неочаквано пристига в ресторанта, в който семейство Джевхер провежда празничната си вечеря. Огорчена от появата й, Джерен хвърля стъклена чаша към Мелек и уцелва крака й. Тя губи равновесие и пада на пода. Разтревожен, Хюсеин я взима на ръце и я отвежда в лечебно заведение. Зейнеп укорява Джерен за постъпката й, но Байрам я съветва да прояви разбиране към чувствата на детето. Охранителите на имението откриват Хюлия в безсъзнание и я откарват в болница.

Атиф информира Байрам и Сюхейла за влошеното здравословно състояние на Хюлия. Керим не отговаря на настойчивите обажданията от близките си. Хюлия идва в съзнание и напрегнато очаква да бъде прегледана от гинеколог. Керим пристига пред дома на Мелиса и си припомня думите на Хюлия по време на спора им. Мелиса се присъединява към него и му отправя покана да закусят заедно. Сюхейла и Байрам се прибират в имението и остават потресени, когато забелязват разхвърляните по пода на къщата предмети. Те се досещат, че Хюлия е почувствала неразположение след кавга с Керим.
Байрам посреща Хюлия и Зейнеп, които се завръщат от болницата и с облекчение узнава, че бебето на Хюлия е в добро здравословно състояние. Той разпитва Хюлия за случилото се между нея и Керим, но Хюлия отказва да му разкрие причината за обтегнатите им отношения. Сюхейла също безуспешно се опита да предразположи Хюлия да й сподели причината за кавгата им с Керим. По-късно Зейнеп информира Хюлия за изненадващата поява на Мелек в ресторанта и последвалия инцидент с нея. Хюлия разкрива пред Зейнеп, че Керим е узнал истината за Бахар, но не е пожелал да я изслуша обясненията й. Зейнеп незабелязано присвоява телефона на Хюлия и се свързва с Махир. Умолява го да открие Керим и му разкрие, че Хюлия е забременяла от Джем, след като той я е изнасилил. Докато почиства имението, Айсел открива писмото на Хюлия до Керим и го прочита. Хатидже се прибира в имението и съобщава на Сюхейла и Зейнеп, че Мелек е изгубила бебето си. Хатидже изтъква, че Джерен трябва да получи специализира помощ от психотерапевт след случилото се.

Хюсеин и Мелек се прибират в дома й. Съкрушена, Мелек разкрива пред Нилай, че направила спонтанен аборт по вина на Джерен. Хюсеин се опитва да утеши Мелек, но тя го отблъсква и прогонва от къщата си. Нилай полага усилия да успокои Мелек, която от своя страна укорява приятелката си, че не проявява разбиране към тъгата й. Айсел показва писмото на Хюлия на Хатидже. Когато узнава, че Бахар е дъщеря на Хюлия, Хатидже изтъква, че Керим скоро ще прости на Хюлия и ще се помирят, но Сюхейла и Байрам няма да приемат измамата на снаха си и ще настояват тя и Керим да се разведат. Махир пристига в университета на Керим и узнава от колегите му, че той е придружил Мелис в клиниката, за да й бъде извършена животоспасяващата операция. По-късно Махир среща Байрам и двамата се отправят заедно към лечебното заведение. Байрам съветва Махир да не се намесва в отношенията между Керим и Хюлия. По-късно двамата откриват Керим и Байрам уведомява сина си за случилото се с Хюлия. Байрам с усилия предотвратява физическа схватка между Махир и Керим. Керим първоначално е разтревожен за Хюлия, но когато узнава от Байрам, че няма риска за нея и бебето, категорично отказва да се прибере в имението. Заявява, че ще остане в болницата, за да подкрепи Мелиса.
Нилай приготвя закуска на Мелек и с помощта на Бахар успява да я разведри. Тан съобщава на Керим, че операцията на Мелиса е била успешна. Керим му разкрива, че ще напусне живота на асистентката си, за да преодолее Мелиса по-бързо несподелените си чувства към него. Махир посещава Хюлия в имението и в присъствието на Зейнеп настойчиво я разпитва дали Керим й е посегнал. Хюлия е категорична, че съпругът й не би я наранил. Тя предупреждава Махир и Зейнеп да не разкриват пред Керим, че Джем се е възползвал от нея. Хюлия е силно огорчена, когато узнава от Махир, че Керим е придружил Мелиса в болницата. Махир съветва Хюлия да прояви разбиране към емоциите на Керим в момента и да му даде необходимото време, за да осмисли наученото за Бахар. Зейнеп съобщава на Хюлия и Махир, че Мелек е изгубила бебето си. Хюлия решава незабавно да се нанесе в дома на сестра си заедно с Мехмет. Тя разкрива пред Зейнеп и Махир плановете си да отгледа сама трите си деца.

–  

Сподели