Тази седмица в „Доктор Чудо“

Али става свидетел как социални работници идват, за да отведат бебето на Къвълджъм, и вика Ферман. Ферман научава от служителите, че Белиз е решила да даде детето за осиновяване. Ферман заблуждава социалните служители, че животът на бебето е в опасност и трябва да го оставят под наблюдение в родилното отделение. Ферман заварва Ферда в кабинета на Белиз и обвинява и двете жени в безсърдечие. Той предупреждава Белиз, че ще прекрати отношенията си с нея, ако даде бебето на Къвълджъм на непознати. След като Ферман си тръгва, Ферда отбелязва, че Белиз не е простила на своя баща.

Акън и майка му се отправят към залата за трансплантации. Бащата на Акън настоява да разговаря със сина си и се държи агресивно. Дорук убеждава мъжа да не безпокои сина си преди трансплантацията, защото Акън и бездруго е напрегнат. Гюнеш споделя с Ачеля, че няма да организира специална изненада за Гюлин, а веднага ще й предложи брак в болницата. Гюнеш открива, че е изгубил пръстена, който иска да поднесе на Гюлин. Ферда става свидетелка как той го търси в болничните стаи и го съветва сам да изработи пръстен, който да подари на Гюлин, след като не може да си позволи да купи нов.

По време на трансплантацията Ферман и Али откриват, че майката на Акън има само един функциониращ бъбрек. Танжу е изправен пред дилема – дали да спаси живота на Акън или на майка му. Танжу избира да спаси Акън. Бащата на Акън предлага на Дорук той да дари бъбрек на сина си. Ферда настоява мъжът да обещае, че след като дари бъбрека, няма да тормози повече бившата си съпруга и сина си и ще се оттегли от живота им. Али чува думите й и е убеден, че Ферда ще подпише документите за операцията на баща си. Тя отхвърля предположението на Али, но той отбелязва, че е отложила отпътуването си за САЩ и е останала в Истанбул при болния си баща.

Бащата на Акън моли Ферман никой да не научи, че е дарил бъбрека на сина си. Гюнеш споделя с Али, че ще изработи временен пръстен, с който да предложи брак на Гюлин, а по-късно ще го замени с истински. На Али му хрумва идеята да фалшифицират подписа на Ферда, за да извършат спешната операция на Адил. Той съобщава на Танжу решението, което е намерил. Танжу е разгневен от неадекватното предложение на Али и го напада. Ферман възпира Танжу да се саморазправи с Али. Насаме Фарман упреква Али, че не взима поука от съветите, които му дава непрестанно.

Ферда изтъква пред Белиз, че няма защо да се бои да отгледа дъщерята на Къвълджъм. Ферда посещава баща си в болницата и среща Селви, която се представя като неговата приятелка. Социалните работници отново идват, за да отведат дъщерята на Къвълджъм. Али ляга пред колата им и отказва да разреши да вземат бебето. Назлъ се опитва да отведе Али, но той е непреклонен. Ферман му съобщава, че състоянието на Адил се е влошило. Али веднага отива при Ферда и тя се съгласява да подпише документите за операция, при условие че ще й разрешат да участва в оперирането на баща й. Али успешно отстранява тумора от мозъка на Адил с помощта на Ферда.

Гюлин кани Гюнеш на вечеря в луксозен ресторант, за да отпразнуват повишението на заплатата й като част от юридическия екип на болницата. Гюнеш се отказва да й поднесе пръстена, който е изработил съм, защото се срамува от бедността си. Адил идва в съзнание. Колегите му го поздравяват и го оставят насаме с дъщеря му. Адил моли Ферда да хване ръката му, но тя заявява, че не му е простила и отказва да го докосне. Дясната му ръка се парализира и Ферда изпитва угризения на съвестта заради случилото се. Танжу я уверява, че това е честа реакция след подобна тежка мозъчна операция. Адил пита Али дали ще остане парализиран завинаги. Али потвърждава и Адил изпада в отчаяние, че ще бъде инвалид.

Тийнейджърката Тууче обвинява Назлъ, че за пореден път й дава напразни надежди, като я убеждава да се подложи отново на операция. Тууче иска да ампутират краката й, за да напусне болницата, но баща й Фърат категорично се противопоставя. Назлъ убеждава Тууче, че съвсем скоро ще има успешен резултат, но за всеобща изненада Дорук подкрепя ампутацията. Насаме Назлъ упреква Дорук, че с такава лекота е готов да лиши 14-годишна девойка от шансовете й да има нормален живот, но той изтъква, че хиляди хора по света са с ампутирани крайници. Али се обажда на социалните служители, за да научи къде може да посети бебето на Къвълджъм. Научава, че осиновителите му са се отказали от него и то е останало в детски дом. Ферман обещава на Али да вземе детето от дома.

Адил отказва да приема лекарствата, които са необходими за по-нататъшното му лечение. Психоложката Бетюл се опитва да му помогне да излезе от депресията, в който е изпаднал. Ферда посещава баща си и го разпитва за причината, поради която някога я е изоставил и никога повече не я е потърсил. Адил не се оправдава пред дъщеря си и я отпраща. Ферда заявява, че ще остане в Истанбул, ако баща й се съгласи да се лекува. Дорук успява да убеди Фърат и Тууче, че най-добрият начин да преустановят болките в краката й е да ги ампутират и обещава да осигури бионични протези, произведени в Швеция, които да й позволят да се движи свободно и дори да кара кънки на лед, ако пожелае. За разочарование на Назлъ Фърат се съгласява да ампутират краката на дъщеря му.

На заседание на лекарския съвет Танжу настоява да подложат Адил на електрошокова терапия, за да го накарат да приеме лечението и рехабилитацията. Ферман остро се противопоставя, а Ферда и Белиз подкрепят възраженията му. Танжу им съобщава, че преди операцията си Адил му е предал поста на главен лекар в болницата и вече има правомощия да взема самостоятелни решения. Ачеля дочува думите на Танжу и съобщава новината на Демир, който е разтревожен, че новият главен лекар ще му попречи да управлява едновременно и делата в холдинга на покойния си баща.

Ферман се среща със социална служителка, за да получи родителските права над бебето на Къвълджъм, и я уведомява, че е наел жилище, където да отглежда бебето. Служителката отклонява молбата му за осиновяване заради факта, че живее сам и има много натоварено ежедневие, което няма да му позволи да се грижи за детето. Ферман уведомява Али за отказа и той моли Селви да осинови бебето. Селви отказва и го уведомява, че Адил вече не е главен лекар. Адил отказва да приема лекарствата си и Танжу нарежда на санитарите да му влеят венозно животоспасяващите вещества.

Назлъ е принудена да ампутира краката на Тууче. Дорук я иронизира за емоциите, които влага, и я предупреждава, че Ферман ще я накара да извърши още много ампутации, ако продължава да проявява неуместни вълнения. Али предава молбата си за напускане на Танжу. Тууче се опитва по собствена инициатива да ходи с протезите си, но пада и е откарана в операционната. Дорук я успокоява и обещава тя да се почувства по-добре, ако прояви търпение. Назлъ забелязва, че Дорук прима хапчета и го пита дали са обезболяващи. Той й отвръща да не се намесва в личните му дела и я информира, че Али напуска болницата.

Назлъ упреква Али, че не се е посъветвал с нея, преди да вземе решението да напусне „Берхаят“. Али обвинява Дорук, че се е намесил в отношенията му с Назлъ. Гюнеш се държи необичайно след повишението на Гюлин и тя го укорява, че вместо да се радва на кариерното й развитие, той я кара да се чувства виновна заради успеха си. Ферман разрешава на Али да води операция като главен лекар, а не само като асистент.

Али и Ферман трябва да оперират Къвълджъм, която е неразпознаваема след изгарянията. Али настоява да спасят бебето с цезарово сечение, защото шансовете на жената да оцелее след изгарянията са много ниски, а антителата на майката могат да навредят на плода. Ферман му нарежда първо да оперира майката. След като Ачеля вика Ферман да се заеме със спешен случай на пострадала в пожара в болницата, Али не изпълнява заповедта му и спасява бебето. Танжу забелязва гривната на Къвълджъм сред личните вещи на пациентката и се втурва в операционната зала. Къвълджъм издъхва въпреки опитите на Танжу да я спаси. Танжу и Ферман горчиво упрекват Али, че е пожертвал живота на майката. Дъщерята на Къвълджъм е сложена в кувьоз.

Демир споделя с Ачеля, че с предсмъртното си писмо баща му е пожелал неговият син да оглави семейната компания. Демир възнамерява да се занимава и с бизнеса на баща си паралелно с лекарската си практика. Журналист, промъкнал се в болницата, узнава за смъртта на Кавълджъм. Колегите му обграждат Али на излизане от сградата с въпроси дали той е убил Къвълджъм. Ферман съобщава на Белиз, че бебето на Къвълджъм няма други роднини освен нея. Белиз не желае да обсъждат този въпрос, защото е твърде болезнен за нея. Ферман е наказан от лекарска комисия с глоба от шестмесечни възнаграждения заради грешката на асистента си Али. Срещу Али започва наказателно дело за лекарска грешка при смъртта на Къвълджъм.

Ферман убеждава Белиз да се грижат за дъщерята на Къвълджъм, защото винаги е искал да имат деца. Белиз обаче категорично отказва. Танжу връхлита в кабинета на Адил и настоява за оставката му, защото е защитавал Али, иска й компенсация от болницата, която да получи дъщерята на Къвълджъм. Адил го уведомява, че вече е депозирал оставката си и му напомня, че не само той страда заради гибелта на Къвълджъм. Ферман наказва, Али като му дава канцеларска работа и изпраща Назлъ с Дорук в отделението. Фатих е приет в болницата с травма на главата, след като е бил нападнат с асистентката си Бану пред хотела, в който са отседнали. Назлъ настоява Бану да подпише разрешение да оперират Фатих, но тя признава, че не е негова съпруга. Бану се обажда на съпругата му Серпил да дойде спешно в клиниката.

Серпил пристига в болницата и напада любовницата на съпруга си Бану. Назлъ се опитва да накара Серпил да подпише разрешението за операция на Фатих, като я предупреждава, че съпругът й ще остане инвалид. Серпил отказва да разреши интервенцията. Назлъ решава въпреки това да оперира Фатих, но Серпил я уведомява, че е адвокат, и забранява интервенцията. Али дочува спора му и забелязва признаци, че Серпил се подлага на манипулации за асистирана бременност. Той убеждава Серпил да прости на мъжа си и я уверява, че Фатих съжалява за грешката си, както той самият се разкайва, че е разочаровал учителя си, като не е изпълнил указанията му. Ферман дочува думите на Али. Серпил подписва документите за операцията.

Адил губи съзнание в коридора на болницата. Ферман и Танжу го отвеждат към скенера, защото Селви ги уведомява, че Адил се е оплаквал от главоболие. Ферман поръчва на Гюлин да не съобщава на Али за състоянието на Адил и тя го изпраща при друг пациент. Д-р Халюк, когото Танжу вика на консултация, заявява, че Адил трябва да бъде подложен на сложна мозъчна операция за отстраняване на тумор. Серпил заварва Бану в чакалнята на болницата и я упреква, че е поддържала връзка със съпруга й. Бану изтъква, че е влюбена във Фатих. Серпил я предупреждава, че Фатих може да остане инвалид след операцията и Бану ще трябва да се грижи за него.

Материалът Тази седмица в „Доктор Чудо“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Източник: tvsaga.com

Сподели