Тази седмица в „Без твоя поглед“

Рикардо признава пред Марина, че се влюбва в нея. Опитва се да я целуне, но Марина грубо го отблъсква. Заявява, че той не подозира за нейното минало, и напуска дома му. Енкарнасион успокоява сина си и споделя, че одобрява Марина за своя снаха. Обляна в сълзи, Марина разказва на Балдомеро за случилото се между нея и Рикардо. Отказва да се завърне на работа при него. Алберто информира Лукресия, че баща й е дочул разговор между него и Ерик. Посочва, че не е сигурен дали е готов да задълбочи връзката им. Лукресия го целува и изтъква, че не настоява да имат сериозни отношения. Сусана предупреждава Паулино да стои далеко от имението на семейство Окаранса, докато дъщеря й живее при тях. Исауро е приет в болница. След кратко лечение той тайно напуска лечебното заведение.

Лукресия разпитва Ванеса за бившата любима на Алберто. Ванеса й внушава, че Марина не е нейна съперница, тъй като е изоставила Алберто. Рикардо пристига в пансиона на Соледад, за да помоли Марина за прошка. Марина го запознава със сина си и съобщава, че Алберто е негов баща. Обяснява, че с Алберто са се разделили заради Исауро, който твърди, че се е възползвал от нея. Рикардо я успокоява, че вярва на всяка нейна дума. Марина настоява да приеме молбата й за напускане, тъй като не иска да му вдъхва напразни надежди и е съсредоточена изцяло върху отглеждането на сина си. Дон Луис е разгневен от искането на Сусана да уволни Паулино. Пруденсия отказва на дон Луис да подпише документите, връчени й от Паулино, без да се запознае с тяхното съдържание. Енкарнасион насърчава сина си да се бори за сърцето на Марина, но той заявява, че ще се откаже от чувствата си към нея.

По молба на Йола и Маргарито Ерасмо се промъква в дома на Исауро. Той остава с впечатлението, че лекарят продължава да живее в къщата, и уведомява близките на Паулино за своите наблюдения. Ерасмо предупреждава Йола, че лекарите във Вале дел Браво са препоръчали баща й да бъде подложен на допълнителни изследвания в столицата. Енкарнасион моли Марина да продължи да работи за сина й, но Марина отказва, тъй като не може да отговори на неговите чувства. Енкарнасион уведомява Рикардо за проведения разговор с Марина. Тя узнава за случилото се между Марина и Алберто и посочва, че синът й може да им помогне да подновят връзката си или да се опита да спечели любовта на привлекателната девойка.

Соледад изразява пред Балдомеро съжалението си, че има връзка с Дамяна, която не заслужава любовта му. Съобщава му, че Дамяна често разговаря с Маргарито по телефона. Марина споделя с Дамяна, че възнамерява да продължи образованието си и да започне работа като лекар по примера на Алберто и Рикардо. Дон Луис възлага на Паулино да следи съпругата му. Паулина предупреждава Пруденсия за искането му. Предлага да впише в тефтера фалшива информация за заниманията й през деня. Едсън запознава Ванеса и Сусана с майка си Илда. Между Сусана и Илда възникват разногласия заради подготовката за сватбата.

Маргарито и Йола пристигат в пансиона на Соледад. Те усещат безпокойството на Паулино, предизвикано от неочакваната им поява. Рикардо убеждава Марина да започне работа в болницата и обещава да не повдига отново въпроса за своите чувства. Алберто е неприятно изненадан, когато вижда Марина в кафенето на лечебното заведение. Алберто споделя пред Ерик, че е разочарован, че Марина не го е разпознала, въпреки че са се намирали в непосредствена близост един до друг. Марина моли Рикардо да продължи терапията й за възвръщане на зрението. Рикардо приема и й предлага работа като медицинска сестра. Исауро се обажда в регистратурата в болницата, а обаждането приема Марина. Исауро научава, че тя е асистентка на лекаря, който я е оперирал. Под фалшив предлог Йола и Паулино отвеждат Маргарито в болницата. Докато децата му уреждат прегледа, Маргарито забелязва Лукресия и Алберто, които се целуват. Марина прегръща Маргарито и близките му. Дон Луис се свързва с Маргарито и настоява да узнае причината за посещението му в столицата. Маргарито е принуден да признае за здравословните си проблеми, но дон Луис се усъмнява в неговите думи. Той уведомява Пруденсия за твърденията на Маргарито, но съпругата му заявява, че иска да помогне на бащата на Паулино и Йола.

Алберто и Марина се срещат в болницата, но тя отново не го разпознава. Алберто е обезпокоен от нейното присъствие, а Ерик му съобщава, че бившата му приятелка е новата рецепционистка на Рикардо. Разгневен, Алберто показва възмущението си, че двамата продължават да поддържат връзка след операцията. Пруденсия споделя с Ангустиас, че Паулино я следи по заповед на съпруга й. Ангустиас се опитва да й внуши, че дон Луис има любовница. Исауро успява да открие проститутката, в чиято компания е прекарал нощта. Не успява да я съблазни, а тя го съветва да се обърне към пластичен хирург заради белезите си. Дамяна предлага Маргарито да прекара нощта в дома й. Балдомеро заявява на Маргарито, че не възразява на присъствието му, но го обвинява, че не уважава романтичната му връзка с Дамяна, след като често й се обажда. Паулино е принуден да разкрие пред близките си истинското си положение и че ги е заблудил, че е одобрен за участие в телевизионно предаване. Маргарито е дълбоко огорчен, че синът му е предпочел да ги излъже, вместо да им се довери. Заявява, че изпитва срам заради постъпката му.

Алберто настойчиво разпитва Рикардо за причината, поради която е наел Марина на работа. Рикардо посочва, че поддържат приятелски отношения, и го обвинява, че е постъпил като страхливец, предпочитайки да се усъмни в Марина и да я изостави. Йола отвежда Маргарито за преглед, а на регистратурата се запознава с Ерик. Той съобщава, че е син на директора на лечебното заведение и предлага помощта си, открито флиртувайки с нея. Рикардо помага на Марина да започне работа като медицинска сестра. Йола отхвърля поканата на Ерик да вечерят заедно. Марина изпада в паника, когато в стаята за почивка дочува възрастен лекар да използва фамилното име на Алберто. Тя вижда Алберто, но отказва да разговаря с него. Горчиво обвинява Рикардо, че я е наел, знаейки, че Алберто работи в същата болница, и заявява, че напуска. Алберто моли Рикардо да разубеди Марина, но Рикардо настоява той лично да разговаря с нея. Исауро посещава кабинета на Лукресия и обяснява, че вследствие на инцидента, който е претърпял, не се чувства сигурен в себе си, когато общува с жени. Дон Луис е разгневен, когато се прибира в имението и не заварва съпругата си. Обажда се на Паулино, който го заблуждава, че Пруденсия се намира в бутик. Дон Луис е обзет от съмнения, че синът на Маргарито го е излъгал.

Ерик се опитва да сподели с Алберто за запознанството си с Йола, но баща му дочува част от разговора им. Той предупреждава Ерик, че ще изгуби работата си, ако продължи да ухажва посетителките в болницата. Алберто заявява на Марина, че той ще напусне работа, за да остане тя в лечебното заведение. Алберто уведомява д-р Самудиос за решението си. Йола, Маргарито и Паулино се помиряват. Рикардо споделя с Енкарнасион, че ще започне частна практика, тъй като няма да понесе, ако Марина и Алберто подновят връзката си. Йола упреква Марина, че проявява съчувствие към Алберто и обмисля възможността да се откаже от поста си в болницата заради него. Алберто съобщава на майка си, че е започнал връзка с Лукресия. Лукресия умолява баща си да убеди Алберто да продължи да бъде негов специализант. Йола упреква Марина, че проявява съчувствие към Алберто и обмисля възможността да се откаже от поста си в болницата заради него. Енкарнасион уведомява Марина за разговора си с Рикардо, а Йола съобщава на приятелката си, че Маргарито е видял Алберто да целува своя колежка. Марина се вслушва в съветите на Йола и Енкарнасион да не отдава сантиментално значение на намеренията на Алберто.

Сусана обвинява дъщеря си, че се съобразява с исканията на Илда и Едсън за организацията на сватбата. Понечва да я зашлеви, но Ванеса я възпира и припомня, че извършва саможертва, омъжвайки се за Едсън и майка ѝ е длъжна да се примири с последствията. Алберто информира дон Луис, че Маргарито ще остане още няколко дни в столицата, за да му бъдат извършени допълнителни изследвания. Марина се изправя срещу Алберто и заявява, че не иска от него да напусне работата си заради нея. Настоява да поддържат стриктни професионални отношения. Маргарито, Балдомеро и Йола посещават заведението, в което Паулино работи. Паулино споделя с близките си, че сватбата на Ванеса и Едсън ще се проведе в края на седмицата и дон Луис изисква той да я откара до църквата. Рикардо уведомява Лукресия за случая на Торибио и я вижда заедно с Алберто. Узнава за техните отношения и се зарича пред майка си да се бори за сърцето на Марина.

Лукресия се запознава с Марина и научава, че тя е приятелка на Торибио. Лукресия я уверява, че може да разчита на нейната помощ. Обзета от съмнения, Лукресия се свързва с Ванеса, която потвърждава подозренията ѝ, че Марина е бившата любима на Алберто. Дон Луис лично проследява съпругата си и Ангустиас. Обажда се на Паулино и се уверява, че той не изпълнява поръчението му да наблюдава Пруденсия. Дон Луис вижда съпругата си и прислужницата им да посещават пансиона на Соледад.

Материалът Тази седмица в „Без твоя поглед“ е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Сподели