Тази седмица във „Вятърничав“ Ето какво ще видим

Хазар заповядва на свой доверен човек да открие кой е нападнал колата на Миран.

Азизе предупреждава Гьонюл, че с подобни игри няма да си върне Миран, Елиф също изразява неодобрение. Гьонюл изпада в умопомрачение и започва да чупи предмети, след което се оттегля в стаята си. Тя привиква Шехрияр и с усмивка на уста й благодари за добре свършената работа. Оказва, че Гьонюл е разиграла театър през близките си, за да уязви Рейян.

Миран и Рейян пристигат на новото място, но само след минути група мъже откриват стрелба срещу къщата. Младоженците успяват да се измъкнат невредими, но Рейян е силно уплашена. Оказва се, че това покушение, както и нападението срещу колата на Миран са поръчани от Азизе като част от плана й за отмъщение.

Миран и Рейян се връщат в сараите на Асланбей. Азизе е доволна, подчертава, че станалото е дело на Шадоулу. Рейян се опитва да защити близките си, но Азизе й припомня как Насух е искал да я убие и отбелязва, че е жива благодарение на съпруга си. Миран заявява на Рейян, че не може да живее във вечен страх и трябва да вземе необходимите мерки. Рейян го умолява да не застава срещу близките й, но Миран не се вслушва в думите й и излиза навън. В този миг Рейян губи съзнание, но бързо се съвзема. Силно обезпокоен, Миран й обещава, че няма да предприема нещо, с което да я нарани.

Докато пазаруват в града, Мелике и Ръза узнават за стрелбата срещу Миран и Рейян.  Мелике веднага телефонира на приятелката си. Рейян я успокоява и я моли да запази мълчание пред родителите й.

Рейян настоява пред Миран да я отведе при майка й, той й обещава. Азизе дочува разговора им и укорява Рейян, че иска да вкара Миран в „леговището на лъва“ , отново намеква, че роднините й са виновни за нападението над нея и Миран. Гьонюл отива на гробището заедно с майка си. Тя се усамотява на гроба на брат си и се зарича на глас, че един ден ще го открие. Султан я наблюдава отстрани, но не чува нищо.

Хандан губи съзнание, Джихан и Ярен я отвеждат в болницата. От прегледа при лекаря се установява, че Хандан е бременна. Джихан приема новината с радост. Ярен взема незабелязано телефона на майка си, обажда се на Азат и му съобщава, че Рейян се е омъжила за Миран. Азат изпада в ярост и се отправя към Мидят заедно с Джанер. Ярен предупреждава Фърат, че брат й е узнал за женитбата на Миран и Рейян. Хазар научава за нападението над Рейян и Миран. Насух проявява съчувствие към сина си и обещава, че занапред ще го подкрепя.

Джанер и Азат пристигат пред дома на Асланбей, Азат се промъква вътре, Елиф го съзира и го укрива в стаята си. Младата жена го укорява за опасната постъпка и го подканя да си тръгне незабавно. Джанер решава да потърси приятеля си, но се натъква на Фърат и охранителите, които му нанасят побой.

Азат забелязва ставащото, напуска стаята на Елиф и се изправя пред Фърат, който го заплашва с пистолет. Появява се Миран и също насочва оръжие срещу Азат. Рейян моли Миран да не наранява братовчед й, след което съообщава на Азат, че обича Миран и ще остане до него. Миран сваля пистолета, Азат се примирява и си тръгва съкрушен.

Миран гневно укорява Рейян, че се е намесила и защитила Азат. Споменава, че Насух е имал намерение да я убие във вечерта на къната, и я предупреждава да не се среща с никого от близките си освен със Зехра и Гюл. Азизе критикува Миран, че за пореден път е преклонил глава пред Шадоулу, и му внушава, че те ще продължат да им отмъщават.

Зехра е съсипана от случилото се, отправя яростни реплики към мъжете от семейството и ги предизвиква да доведат обратно Рейян. Азат пристига в чифлика заедно с Джанер и иска обяснение от близките си как са допуснали Рейян да си тръгне. Тогава Зехра му заявява, че трябва да престане да се намесва в живота на Рейян.

Рейян се уговаря за среща с майка си. Азизе узнава за намерението й и реагира остро, напомняйки й, че е приета във фамилията при условие да не общува с никого от Шадоулу. Рейян се оправдава, че Зехра е силно разтревожена и е редно да я успокои. Миран изтъква, че е дал обещание на Рейян и ще я отведе при майка й.

Зехра се среща с Рейян, прегръща я развълнувано и я подканя да тръгнат заедно, но Миран отбелязва, че мястото на Рейян е до съпруга й. Зехра не успява да овладее емоциите си и му припомня как е отхвърлил и унижил дъщеря й. Миран обещава, че няма да изостави Рейян и ще я защитава, дори и с цената на собствения си живот.

Хазар получава информация къде е откарана колата на Миран след нападението и отива там заедно със своя доверен човек Али. След внимателен оглед двамата мъже установяват, че не е стреляно по мястото на шофьора. Хазар изказва предположение, че нападението е инсценирано така, че вината да бъде хвърлена върху семейството му, и нарежда на Али да направи допълнително проучване по въпроса.

Миран научава къде се намира Хазар и отива на мястото. Силно афектиран, той го заплашва с оръжие и го обвинява, че иска да прикрие следите от престъплението. Тогава Хазар му заявява, че само се опитва да разкрие кой е истинският извършител и го подканя да види с очите си какво е състоянието на колата.

Азизе събира доверените си хора и издава заповед да нападнат чифлика на Шадоулу. Рейян заявява, че е готова да плати с живота си, но Азизе категорично отказва и изтъква, че всички от семейството й трябва да бъде наказани. Рейян изпада в умопомрачение, взема пистолета на един от охранителите и нарежда на друг от тях да я отведе незабавно при близките й.

Хазар и Миран са заедно на мястото, където е оставена колата след стрелбата по нея. Миран получава обаждане от Елиф и научава за намерението на баба му, в същия момент и Хазар узнава от Рейян за подготвяната от Асланбей атака. Двамата мъже незабавно се насочват към чифлика. Азизе също пътува към мястото, в съзнанието й изниква споменът за преживения в миналото пожар.

Азизе и Насух застават един срещу друг и си отправят язвителни реплики, мъжете от двете страни насочват оръжия. Там е и Юсуф, приятелят на Насух, който внимателно наблюдава Азизе. Миран и Хазар пристигат един след друг, след минути се появява и Азат. Фърат научава, че колата, в която е пътувала Рейян, е била нападната, а само тя е изчезнала. Азизе недоумява кой може да е посегнал на Рейян и нарежда на охранителите си да я издирят. Миран, Фърът, Хазар и Азат се отправят към мястото на инцидента. Простреляният шофьор се съвзема и разкрива, че трима маскирани мъже са отвлекли Рейян и са се отправили към бензиностанцията на пътя. Миран и Хазар тръгват заедно по следите на колата.

Азизе научава, че внукът й е заедно с Хазар. Силно афектирана, тя се прибира у дома и излива гнева си върху Есма, упреквайки я, че не е попречила на Рейян да излезе навън. Азизе установява, че Султан е учудващо спокойна, и я подпитва дали има нещо общо с изчезването на Рейян. Миран и Хазар получават информация, че Рейян вероятно е отведена в близкото до бензиностанцията село. Когато пристигат на мястото, те се срещат с младеж, който ги уведомява, че е забелязал трима непознати и жена с описанието на Рейян.

Всички в чифлика на Шадоулу се безпокоят за Рейян. Ханифе намеква на Зехра и Хандан, че вероятно Асланбей са в дъното на случилото се. Миран и Хазар обикалят из селото през цялата нощ, но не откриват Рейян и похитителите й. Двамата се прибират в града, Хазар съветва Миран да разпита подробно Азизе за всички събития от миналото. Отново изтъква, че няма нищо общо със смъртта на родителите му, и намеква, че вероятно има някой друг, който би искал да си разчисти сметките с тях.

–  

Сподели