Споделено от теленовелите: Вперили поглед

Да снимаш неудобни сцени пред съпруга или бащата на актрисата, с която си партнираш, не е от най-приятните моменти.

Не е тайна, че Мигел Варони, съпругът на Кати Сиачоке в реалния живот, е много сигурен в себе си. В теленовелата “Чужди грехове” (Pecados ajenos) Кати имаше постоянни еротични сцени с Жанкарлос Канела, но, преди да започнат снимките, Жанкарлос имал сериозен разговор с Варони. Канела: “На всяка сцена присъстваше Мигел като режисьор. И веднъж ми каза: “Ела тук!”, не го познавах такъв. Каза на режисьора: “Този ли ще целува жена ми?”, а той му отговори: “Да, той!”. Тогава Мигел ми каза: “Ще ти кажа нещо” и аз: “Господине”, после ме прекъсна”… ако спреш, ще те изрежа. Това е първата ти любовна сцена” и аз…, отново ме прекъсна: “Ако не спреш, пак ще те изрежа”, аз: “Добре, това е удоволствие за мен”.

От своя страна, Сара Малдонадо трябваше да снима няколко романтични сцени с Аарон Диас в “Клас 406” (Clase 406) – теленовела, в която участваше и Шерлин, приятелката на Аарон в реалния живот по онова време. Сара: “За мен не беше неудобно, защото Аарон не е мой приятел, аз просто си правих новелата”.

Неудобно се чувстваше Жанкарлос Канела по време на романтичната сцена, която снимаше с Хенесис Родригес в “Доня Барбара” (Dona Barbara), тъй като бащата на актрисата, известният певец Пумата, не сваляше очи и от двамата.

Жанкарлос: “Трябваше да се целуваме с Хенесис и на разстояние от нас беше той, Пумата, гледайки ни. “Ще целуваш дъщеря ми”. Казах й: “Баща ти е там и ни гледа”, а тя ми отговори: “Сериозно? Гледа ни?” и аз: “Да!”, тя: “Какво ще правя? Внимавай, защото, ако не му хареса…”, на мен ми стана смешно. Беше доста неудобна ситуация, никога не ми се е случвало да снимам сцена с някоя жена, на която баща й е там, при това Пумата”.

Лаура Лондоньо, актрисата от новата версия на “Кафе с аромат на кафе” (Café con Aroma de Mujer), говори за сцените с целуване с Уилям Леви. “За щастие, никога не ми се е налагало да поставям никакви изисквания, но мисля, че е така, защото винаги съм имала супер уважаващи колеги, например, Уилям винаги е ползвал дъвка преди сцените.” За актрисата да целуне нейния партньор беше “лесно, въпреки всичко”: “Мислите, че това е много просто, но не можете да си представите какво е да целунеш такъв красив мъж пред осемдесет души, които те гледат непрекъснато и ти казват: “Малко наклони главата си там, не си показвайте езика, не си удряйте носа, трябва да изглежда сладко, страстно, с повече желание”, хахаха! Много неща се правят. Понякога е трудно да се правят тези сцени.”

Когато епизодът не се получава: 

Има теленовели, които започват да се снимат много преди да се излъчат в ефир. Но когато това не се случва и продуцентите снимат днес, а епизодът трябва да се излъчи на другия ден, съществува рискът материалът да не бъде готов навреме и да не може да се излъчи.

Адриана Фонсека: “Талия беше отчаяна, беше много напрегната”. Бяха стресиращи снимачни дни, които Талия никога няма да забрави. През 1999 г. тя протагонизираше “Росалинда”, заедно с Фернандо Карийо, но осъществяването на финалния епизод беше труден процес. “Наложи се да снимаме финала цели два дни, но когато видяхме, че е 02:00, 03:00, 05:00 часа сутринта и не свършваме, беше много напрегната цялата обстановка. Снимахме до 20:00 ч. вечерта, а епизодът се излъчва в 21:00 часа. Големият проблем беше, че касетата, която трябва да дойде от Куернавака в Мексико, не дойде. И така каналът, който излъчваше теленовелата, нямаше финала.

Сподели