Скандал с новия сериал на Съла Тюрколу

Безпрецедентно решение на Висшия съвет за радио и телевизия в Турция (RTÜK) по отношение на семейната сага „Боровинков сироп“. Регулаторът постанови успешната поредица да преустанови излъчването си за пет седмици заради сцени, показващи насилие над жени. Решението беше безрезултатно обжалвано от канал Show TV, в чийто ефир се излъчва сериалът. Междувременно граждани организираха и протест пред сградата на телевизията с настояване за окончателното прекратяване на поредицата с мотива, че тя оронва престижа на религиозните семейства.

Много популярни актьори, сред които и звездата на „Опасно изкушение“ Еда Едже, подкрепиха своите колеги от състава „Боровинков сироп“ и се обявиха против санкциите срещу продукцията.

„Благодаря на целия екип, който стои зад реализацията на този проект, особено на сценаристите. Те показаха реалността, в която наистина живеем. Ше продължим да се борим срещу насилието“, категорична е Еда.

През последните седмици „Боровинков сироп“ с участието на чаровната Съла Тюрколу постигна забележителни нива на телевизионен рейтинг, измествайки от челната позиция абсолютния фаворит на сезона „Рибарче“ с Афра Сарачолу и Мерт Рамазан Демир в главните роли.

Поредицата с атрактивно заглавие и оригинален сюжет проследява историята на Доа (Съла Тюрколу) и Фатих (Доукан Гюнгьор), които произхождат от семейства с коренно различен светоглед и социален статус, но решително се опитват да се преборят за своята любов.

Преди дни 23-годишната Тюрколу отрече разпространяващите се в медийното пространство слухове, че с екранния й партньор са двойка и в реалността, уверявайки, че ги свързва единствено прекрасно приятелство. Подобни спекулации се появиха, след като през януари младите актьори претърпяха лек пътен инцидент на връщане от курортния град Чешме, където се прекарали заедно зимната си ваканция.

Съла Тюрколу и Доукан Гюнгьор
Съла Тюрколу и Доукан Гюнгьор

Съла е позната на българските зрители в образа на Сахер във вълнуващата драма „Наследство“ и на Суна от драматичната поредица „Обещание“.

Екранният й партньор Гюнгьор дебютира в турската киноиндустрия преди две години в романтичната поредица „Изумруденият феникс“ и бързо се превръща в един от новите любимци на публиката.

„Ти разкажи, Черно море“ – успехи и критики за сериала

Сподели