“Светлината, която не виждаме” с премиера през ноември

„Светлината, която не виждаме“ е новият минисериал, подготвян за излъчване по стрийминг платформата Netflix. Четирите епизода на проекта са базирани на едноименния бестселър на Антъни Доер, носител на наградата „Пулицър“. Главните роли са поверени на опитните актьори Марк Ръфало и Хю Лори.

Сюжетното действие се развива по време на Втората световна война. Мари-Лор Льоблан, в чийто образ влиза дебютиращата актриса Ариа Миа Лоберти, е сляпо френско момиче, което заедно с баща си Даниел ( Марк Ръфало) бяга от окупирания Париж. Семейството се опитва да предотврати попадането на ценен диамант в ръцете на нацистите.

Ариа Миа Лоберти
Ролята е дебютна за Лоберти, която е избрана сред хиляди други кандидатки. Актрисата е родена с рядко генетично заболяване на очите – ахроматопсия

В ключов персонаж се превъплъщава атрактивният актьор Луис Хофман. Той вдъхва живот на Вернер – осиротяло германско момче, което израства заедно със сестра си Юта. Страстта му към сглобяването и разглобяването на радиото му осигурява място в академия на Хитлерюгенд, където насилието и агресията са основна част от обучението.

Луис Хофман
Луис Хофман

По-късно Вернер е изпратен на фронта със задача да засича радиосигналите на Съпротивата. Животът му се преплита с този на Мари-Лор, когато тя и баща й търсят убежище при чичо й Етиен (Хю Лори) в Сен Мало. Двамата младежи развиват неочаквана връзка помежду си, докато се опитват да оцелеят.

Марк Ръфало и Хю Лори изпълняват две от основните роли в проекта

Героят на Лори е ексцентричен отшелник, участвал в Първата световна война и страдащ от посттравматичен стрес. Той е основен агент на френската съпротива, натоварен със задачата да записва радиосъобщения.

Премиера на минисериала се очаква на 2 ноември.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Източник: tvsaga.com

Сподели