Рюзгар Аксой се ожени за танцьорка

Атрактивният 42-годишен актьор Рюзгар Аксой, най-известен с ролята си на Тарък в хитовата сага „Черна любов“, сключи брак със своята дългогодишна любима – известната танцьорка Ясемин Санчаклъ.

На изисканата церемония, проведена в приказно красивото селище Полонезкьой край Истанбул, присъстваха прочута лица от турския шоубизнес, както и верните домашни любимци на Ясемин. Брачни свидетели на двойката станаха изявените артисти Бора Дженгиз и Иит Учан.

Актьорът и неговата избраница не пропуснаха да споделят снимки от щастливото събитие в социалните мрежи и да благодарят на своите колеги и почитатели за многобройните поздравления и пожелания, които са получили. Ясемин веднага добави фамилията на съпруга си към своето име.

Аксой и Санчаклъ се сгодиха на 3 януари тази година във френската столица Париж. Рюзгяр е популярен в Турция и с ролите си в успешните сериали „Имало едно време в Чукурова“, „Рамо“ и „А. Ръза“.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Рюзгар Аксой е роден на 5 януари 1981 г. в Мерсин – пристанищен град в централната част на Южна Турция. „Винаги съм бил голям шегаджия и в училище измислях много лудории и смешни номера. Съучениците ми ме наричаха „Марлон Брандо“ и бяха сигурни, че ще уча за артист. Преместих се в Истанбул, за да следвам. Семейството ми е бедно, така че трябваше да започна работа още докато учех в Департамента за радио и телевизия на Държавния университет. Професията на радиоводещ ми даде финансова самостоятелност. Въпреки че познавам глада и страданията, винаги когато излизам от къщи, оставям тежките мисли и самотните размишления зад себе си. Навън съм общителен и весел, бях такъв дори по времето, когато нямах петаче в джоба си.“

Рюзгар Аксой, любимата му и верните им домашни любимци

През 2003 г. животът на Рюзгар претърпява обрат. „В радиостанциите започнаха стачки на служителите заради цензурата и лошите условия на труда. След четири години стаж радиото ми омръзна и аз реших напълно да променя всекидневието си. Прекъснах следването си и заминах за Анталия, където се издържах с каквото намеря, дори сервирах чай. После мой приятел ме представи в едно дублажно студио и започнах да озвучавам филми. Това е голяма школа за един бъдещ актьор – дублирал съм филми като „Титаник“ и „Спасяването на редник Райън“. Озвучавал съм и ролите на турски колеги, например второстепенни персонажи в „Огледален свят“. В един момент почувствах, че съм готов да се изявявам като актьор, и започнах да се явявам на кастинги“, спомня си Рюзгар.

След повече от сто филма, които дублира, най-накрая актьорът дебютира на малкия екран в сериала „Стрела“ (2008). По-широка популярност му носи ролята на престъпника Ферух в рейтинговата криминална поредица „Аданлъ“ (2008-2010). Той завършва актьорското си образование в театралния департамент на университета „Халич“. По стечение на обстоятелствата, докато следва, Рюзгар печели стипендия на името на известната лекарка и общественичка Тюркян Сайлан, а след това изпълнява една от главните роли в биографична поредица, посветена на живота й.

Източник: tvsaga.com

Сподели