Романите на Стефани Мейер „Здрач“ с телевизионна екранизация

Вампирската сага „Здрач“, по фантастичните романите на Стефани Майър, се превръща в телевизионен сериал. По информация в чуждестранната преса идеята е още на ранен етап и все още няма яснота коя платформа или канал ще придобие правата за излъчване.

Предвижда се сериалът да се базира и на четирите книги на Майър, публикувани в периода от 2005 до 2008 г. – „Здрач“, „Новолуние“, „Затъмнение“ и „Зазоряване“.

По непотвърдена информация адаптацията на романите е поверена на сценариста Шиниъд Дейли („Живите мъртви: Светът отвъд“, „Отгледани от вълци“). Твърди се, че Дейли няма да се придържа към сюжета на филмите от поредицата, а ще поведе действието в по-различна и неочаквана посока.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Източници разкриват още, че изпълнителни продуценти на сериала ще бъдат Вик Гофри и Ерик Фейг, които стоят зад продуцирането на петте филма от сагата „Здрач“.

Очаква се и самата Стефани Майър да се включи в работата по телевизионния проект.

В световен мащаб от романите са продадени над 100 млн. копия. Те са адаптирани в изключително популярен франчайз. Общата печалба от тях е в размер на над 3 млрд. долара.

Поредицата разказва за тийнейджърката Бела Суон (Кристен Стюарт), която се влюбва в новия си съученик Едуард Кълън (Робърт Патинстън), който се оказва вампир.

Източник: tvsaga.com

Сподели