Рикардо Чавес – от актьор до „алхимист за душите”

През 2015 г. известният мексиканец Рикардо Чавес изненадващо прекратява своята артистична кариера. Последният му проект е излъчваната у нас сага „Земя на честта”, в която вдъхва живот на Игнасио дел Хунко. Българските зрители навярно си спомнят артиста в образа на Хусто от „Клетва за отмъщение” (2008), както и в ролята на Мигел от сагата „Земя на страстта” (2006).

Актьорът в „Земя на честта“ с Исабела Кастиьо

Причината за оттеглянето му от шоубизнеса е решението му да се занимава с „лайф коучинг”. Той се превръща в професионалист, който помага на хората да се издигат и да постигнат по-голяма удовлетвореност в личен план. Рикардо описва новата си професия като „специалист в трансформирането на животите”.

„Имам дългогодишен опит в помагането на хората да променят живота си в много аспекти. За мен най-важно е да им съдействам да трансформират духа си, тъй като вътрешната промяна неизменно се отразява  навън”, обяснява той.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Чавес е роман на бестеслъра „Твоят живот не трябва да бъде като новела”, основател е и на програмата „Трансформация на душата на живота”. „Всички пазим огромно съкровище вътре в нас и една от основните ни задачи е да помагам на хора като вас да спрат да страдат, да открият себе си и да се превърнат в личностите, които са родени да бъдат, за да живеят живота, който заслужават”, посочва Чавес.

Бившият актьор нарича себе си „алхемист на душите”: „Когато успея да превърна сълзите в усмивки и отчаянието в овластяване, знам, че изпълнявам мисията си на тази планета, използвайки магията на любовта”.

Актьорът е разведен и има две деца.

Източник: tvsaga.com

Сподели