Ралф Бартолайт – шеф на bTV: Спираме турските сериали, този път няма да променим решението си

Ралф Бартолайт, който заема позицията на главен изпълнителен директор на bTV, обявява значителни промени в програмната схема на телевизионния канал през 2024 година, които са насочени към привличане на по-млада и градска аудитория. Важна точка в новата стратегия на телевизията е прекратяването на излъчването на турски сериали по време на праймтайм от януари, което, според Бартолайт, е решение, взето от екипа му и то няма да бъде променяно в бъдеще. Бартолайт каза: „Това, което решихме с екипа ми (вече мога да го кажа и този път няма да променим решението си – знам, че е имало много спорове през годините), е, че от януари ще спрем турските сериали в праймтайма и ще ги заменим с други програми!” Отбелязва се, че това е смел ход, имайки предвид дългогодишната традиция и успеха на тези продукции в българската телевизионна мрежа.

Турските сериали, които имат дълга история на bTV, както и забележително влияние и успехи в българската телевизионна индустрия, дълго време са били предмет на обсъждане и спорове, и това е въпросът, който се е дискутирал най-много с Бартолайт от момента на неговото назначаване. Въпреки това, обещанието за промяна в телевизионната програма беше подчертано, и към момента няма повече информация относно това какви програми ще заменят турските продукции в праймтайм.

На  всички е известен успехът на турските сериали, започвайки от „Перла” през 2009 г., бъдещето на които е било обект на критика, свързана с тяхната стойност спрямо български продукции, като например „Стъклен дом”, сега ще бъдат отстранени от високо рейтинговите времеви интервали.

Все още не е ясно какво ще заеме мястото на турските сериали след тяхното премахване от праймтайм. Въпреки това, има спекулации относно нови български продукции, като например сериала „Алфа“ с участието на Петър Антонов, който все още не е включен в програмната схема, но може да бъде кандидат за запълване на вакантното място. Отговорите на тези въпроси обаче ще бъдат ясни след Нова година, когато новата програмна схема на bTV ще бъде официално представена на аудиторията.

–  

Сподели