Почукай на вратата ми – Епизод 57 (Ето какво ще видим)

След като изпраща Селин, Серкан се връща в ресторанта и се среща с Еда и Ефе, които си тръгват. Той казва, че е дошъл за Еда, а Ефе казва, че му е звънял, но линията е била заета, защото иска да говори с него. Серкан казва, че вече може да говори, а Ефе признава, че без да иска е променил настройките на принтера, но не е осъзнал какво е направил, докато не се е срутил покрива на къщата. Защо сега си признава, пита Серкан, а Ефе отговаря, че сега, когато проблемът е отстранен, е сметнал, че е най-добрият момент да каже истината. Казва, че също така е признал на Емре, че той е бил този, който е причинил грешката.

Серкан не вярва на признанието на Ефе. Той смята, че Ефе умишлено се е опитал да съсипе репутацията му, но Ефе се извинява и казва, че е изпратил писмо до Емре и Серкан, в което обяснява инцидента и се извинява. След като Ефе си тръгва, Серкан казва, че ще заведе Еда у дома, но тя отказва. Еда е ядосана, че той е довел Селин в ресторанта и че ще остане в къщата със Серкан.

В ресторанта Серкан се опитва да успокои Еда, която колкото повече се ядосва, толкова по-силно говори. Той казва, че не вижда нищо лошо в това да позволи на Селин да остане в къщата за няколко дни, но Еда го обвинява, че държи бившите си приятелки наоколо, за да подхранва егото си. Тя го обвинява, че той я следи, защото я ревнува. Серкан се опитва да я успокои, като настоява, че това не е вярно, но тя казва, че щом той може да живее така, както иска, може и тя

След тази заплаха Серкан отива при Енгин за съвет. Двамата стигат до заключението е, че Еда е свободна, красива и може да се среща с когото си поиска, а това не е съветът, който Серкан иска да чуе.

Вкъщи Еда признава на момичетата, че макар да е заплашила Серкан, че ще промени живота си, всъщност тя има очи само за Серкан. Мело предлага идеята за измислено гадже – план за отмъщение, който ще накара Серкан да ревнува, да се тревожи и да се ядосва, но леля Айфер ще трябва също да приеме плана им, за да успее.

Селин чака Серкан да се прибере. Тя предлага да гледат филм, но Серкан не е в настроение за развлечения. Той вижда книгата, в която се намира снимката от годежа му с Еда, и прочита цитата, в който се говори за любовта и ревността. Мислите му се отразяват от Еда, която държи перо за китара, което Серкан ѝ подари и признава, че е напълно отдадена със сърце, тяло и душа на Серкан. Еда няма интерес да се запознава с нови хора.

На следващата сутрин Айдън се наслаждава на масаж, докато крои планове със Сейфи. Айдън е преодоляла агорафобията си и е задължена на Еда за това, че ѝ е помогнала да си възвърне активния живот извън дома. Двамата със Сейфи са се уговорили Еда да дойде на закуска, без да ѝ кажат, че Серкан също ще присъства. Айдан, която най-накрая е призна, че обича Еда и вижда в нея идеалната жена за сина си, иска двойката да преодолее трудностите си и да се събере отново, въпреки че миналото е надвиснало над живота им.

Айдън предупреждава Сейфи да не казва на никого, че може сама да излиза от имението, а всички трябва да си мислят, че може да излиза само с Еда, за да може да се сближи с нея и опита да оправи отношенията им със Серкан.

Алптекин продължава със своята „спортна“ рутина, сякаш сляп за промяната в сърцето на Айдън и егоистично пренебрегва проблемите на Серкан в любовния му живот.

Ферит и Ефе закусват и обсъждат спортния комплекс в Лондон. Ефе предупреждава Ферит, че Серкан му е ядосан, но не обяснява защо. Когато Ефе казва, че трябва да работят върху ПР за работата в Лондон, Ферит казва, че не е успял да се свърже със Селин, за да го започне.

Ефе му отвръща, че Селин е останала при Серкан, тъй като къщата ѝ е била наводнена, и тази новина шокира Ферит. Според него Селин е имала възможност да се настани в семейство, приятели или хотелски стаи, но очевидно е избрала да бъде близо до Серкан.

Ферит получава обаждане от адвоката на Емре, който казва, че компанията е имала подобен инцидент в миналото, и упреква Ефе, че не им съобщил за него. Ферит казва на Ефе, че Алптекин е обяснил, че компанията не е била виновна, и предупреждава Ефе да не споменава за инцидента, защото Серкан може да не знае за него.

Срещата на закуска при Айдън не минава добре. Серкан и Еда определено се чувстват неудобно и след хаплива размяна на реплики Еда казва на Айдън, че ще я чака при конете.

Серкан следва Еда до конюшнята, където разказва на Еда за коня, който е купил. Казва, че е обичал коня, но конят не е обичал него, което очевидно прилича на тяхната връзка.

По-късно, когато Еда е на разходка с Айдън я пита защо не е можела да излиза.

Айдън обяснява, че преди смъртта на по-големия си син тя е била много активна в професионалните и социалните начинания, всъщност рядко е оставала вкъщи, а когато синът ѝ се разболял, тя била в далечния Изток, за да купува текстил за бизнеса. Когато се върнала у дома, синът ѝ починал три дни по-късно. От този момент нататък тя не можела да излезе.

Айдън казва на Еда, че Серкан я обича, но Еда опровергава това, като казва, че Серкан я е изоставил. Айдън казва, че това е така, защото върху раменете му е паднал товар от миналото.

В офиса Серкан казва на Ефе, че трябва да се признае пред целия персонал, тъй като с действията си е опетнил не само неговата репутацията, но и на цялата компания. Той им дължи обяснение и извинение. След като Ефе разговаря със служителите, Еда разговаря с него в конферентна зала, като му казва, че трябва да продаде акциите си на Серкан и да напусне. Ефе е изненадан, защото си е мислел, че Еда ще го защити.

Вкъщи Айфер е приготвила много храна, която опакова и казва на Фифи, че това е за „леля Ферит“.

Фифи е изненадана, но скоро научава, че Ферит е бил толкова впечатлен от вечерята ѝ същата вечер, че е предложил на леля си да използва кулинарните умения на Айфер за приема, който организира. Айфер прави това като услуга за Ферит, а не за пари

Серкан намира Еда да седи на пейка в парка пред компанията. Казва ѝ, че трябва да поговорят, но когато тя се съгласява, той не е в състояние да каже нищо. Еда му казва, че винаги го е подкрепяла, въпреки всичко, което ѝ е причинил, а той все не го разбира… Но тя дълбоко в себе си вярва, че той не иска да я нарани. Серкан ѝ отвръща, че е допуснал грешка, която смята, че тя няма да му прости. Еда го моли да ѝ каже, да говори с нея, а не да си мълчи. Когато Серкан остава безмълвен, тя му казва, че е уморена, и си тръгва.

–  

Сподели