Почина актьорът Рана Джабар – Вестник TV Сага

78-годишният изявен театрален и филмов актьор Рана Джабар почина в болница  Новината беше съобщена в социалните мрежи от профила на компанията, която го представлява: „С огромна тъга ви информираме за внезапната загуба на уважавания артист Рана Джабар”.

Рана е роден през 1945 г. и заедно със свои приятели е сред създателите на Анкарския художествен театър. Той придобива широка популярност сред зрителите в ролята на Сюлейман в легендарната поредица „Забраненият плод”, където партнира на звездите Селчук Йонтем, Берен Саат, Небахат Чехре и Къванч Татлъту.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

През 2016 г. той има епизодично участие в излъчваната у нас поредица „Моят живот”, в която вдъхва живот на Маджит. Познат е на българската публика и в образа на Сейфула от „Една жена” (2018), в ролята на Габриел от „Вятърничав” (2019 – 2020) и като Кемал от „Бараж” (2020).

През годините Джабар развива успешна сценична кариера, режисира 2 постановки и има многобройни изяви на големия екран. Получава редица отличия за работата си в театъра, на малкия и големия екран.

Източник: tvsaga.com

Сподели