„Позлатената епоха“ сe завръща с втори сезон

Историческата драма „Позлатената епоха“, дело на автора на познатия на българските зрители сериал „Имението Даунтън“ Джулиан Фелоус, се завръща с нов сезон в платформата HBO.

Сериалът разказва за епоха от американската история – в края на XIX и началото на XX век. Преплитайки съдбите на реални личности с измислени персонажи, сценаристът ни представя период на бурно икономическо развитие, по време на който неравенството между различните социални прослойки в обществото се задълбочава, но като че ли остава скрито под „фино златно фолио“.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Създават се първите големи компании и тръстове, чиито собственици бързо се превръщат в милионери, натрупали своето богатство на гърба на наемния труд. Богатите фамилии демонстрират своето богатство, създавайки огромни имения, обзаведени с изящество и лукс, превърнали се в символ на „позлатената епоха“.

Началото на новия сезон започва с изпитания за наскоро забогатялото семейство Ръсел. В утрото на Великден една от главните героини Бърта Ръсел (Кари Куун) получава отказ да има собствена ложа в операта в Ню Йорк. Съпругът ѝ Джордж Ръсел също изпитва затруднения, свързани със семейния завод за стомана в Питсбърг и назряващи работнически стачки.

Епизодите отново срещат зрителите с Мариан Брук (Луиза Джейкъбсън – най-малката дъщеря на легендарната актриса Мерил Стрийп). Двете лели на Мариан Агнес (Кристин Барански) и Ейда (Синтия Никсън), които произхождат от стар и заможен род, също се завръщат във втория сезон на сериала.

Така конфликтът между старите богаташи и новобогаташите във висшето общество продължава, този път с „оперни войни“. Сезонът предлага още много романтика, интриги, драма и нови бляскави събирания в елита.

Източник: tvsaga.com

Сподели