Опасно изкушение – Сезон 6 Епизод 6 (Ето какво ще видим)

Действието продължава от предния епизод, когато Хилял съобщава на Хандан, Ендер и Йълдъз, че Мурат е мъртъв.

-Как така?

-Убили са Мулат! Някой влязъл в кабинета във фирмата и приключил с него! – обяснява Хилял

-Хубава работа, как така ще влязат във фирмата и убият човек?! – възмущава се Ендер.

-Знае ли се, кой го е направил? – пита Хандан.

-Повече не мога да ви кажа! Води се разследване! Ще се прибирам, а и оставих Дуан сам, много е подтиснат! – отговаря Хилял.

-А, сега кажете, коя от вас уби Мурат? – пита Ендер.

-Вие сте участвали в доста престъпления – казва Хандан.

-За какви престъпления говориш?! – питат Ендер и Йълдъз.

-Халит, Хасан Али… – изброява Хандан.

Йълдъз казва, че те нямат вина за Хасан Али, защото е избухнала бомба и е можело и те да умрат. Хандан ги пита, дали за Халит е вярно, а Ендер ѝ казва, че е било нещастен случай.

Хилял, която още не се е прибрала ги поглежда и си мисли, дано да се изядат с парцалите, но това е само началото. Йълдъз я вижда и предлага на Ендер и Хандан да влязат вътре, защото Хилял ги подслушва.

Трите влизат вътре и започват да се подозират една друга, а след това решават утре да отидат и да поднесат съболезнованията си на Дуан.

Действието се пренася в съседното имение, където Дуан не може да повярва, че млад човек е починал от инфаркт. Хилял казва на Дуан да проучи случая, защото може да не е сърдечна крила. Дуан се съгласява с нея и казва, че е говорил със семейството на Мурат и ще разрешат аутопсия.

Хилял казва, че тя се съмнява, при това не в един човек, а цяла група. Дуан отговаря, че това е невъзможно, а Хилял го пита, не е ли забелязал, колко много са мразели Мурат, трите жени, особено Йълдъз.

Дуан казва, че при сегашната ситуация, никоя от тях не би поела такъв риска. Хилял му казва да не се доверява на твърдението за инфаркт. Тя му предлага да се премести да живее при него, за да изиграят по-убедително ролята си на годеници. Дуан се съгласява.

Сутринта Дуан казва на Хилял, че се връща във фирмата, а тя му казва, че е говорила с братовчеда на Мурат Мете да заеме неговото място, ако е съгласен.

Дуан казва, че го познава и е добър човек и е съгласен да започне на мястото на Мурат.

Домашната прислужница ги прекъсва и казва на Дуан, че има гости: г-жа Йълдъз с приятелките ѝ. Трите изказват съболезнования на Дуан. Хилял казва, че се води разследване относно смъртта на Мурат и са взели записите от камерите, за да се види, кой е бил при Мурат. Йълдъз казва, че при всеки един от тях влизат и излизат хора, но никой още не е умрял.

Действието се пренася в хотела, където Джанер и Кумру подреждат магазина. Идва Емир и им казва, че е станало много хубаво и ги пита, кога е откриването. Тримата решават утре да дадат коктейл по-повод откриването.

Хилял пътува с Дуан към фирмата и му казва, че им трябва още една издънка на Йълдъз, за да спечелят делото за попечителството и започва да изброява: -Първо заведе Йълдъз Су в скапана болница, а след това и новината, че е любовница на поп звезда.

-Йълдъз няма нищо общо с този младеж, това са пълни лъжи! – казва Дуан.

-В крайна сметка им излезе име, може да ги използваме в наша полза! Но, ако си простил на бившата си жена, която те вкара в затвора, аз се оттеглям! – отвръща Хилял, а Дуан казва, че не е казал такова нещо и трябва да продължи да работи.

Хилял е бясна, че Дуан не дава и прашинка да падне върху Йълдъз. Влизайки във фирмата казва на асистентката ѝ веднага да намери телефона на мениджърската на Тарджан, за да покаже на Дуан, каква света вода ненапита е Йълдъз.

Тройката също пристига във фирмата. Хандан влиза в кабинета си, а Ендер моли Ясемин да остане две минути пред кабинета на Хандан. Ендер и Йълдъз влизат в кабинета на Ендер, а Йълдъз я пита, дали Ханда е убила Мурат и как може да го направи, заради две коли.

-Йълдъз, имай предвид, че долавям несъответствия в думите на Дуан и Хилял. Те правят разследване, затова и ние трябва да направим!

-Какво трябва да направим?

-Ще прегледаме записите от камерите!

-Но, така ще събудим подозрението им?!

-Йълдъз, след двете ти деца, нивото на фолиевата ти киселина доста е спаднало! Няма да ги искаме от тях, а ще ги откраднем!

Йълдъз казва, че ще вземе ключовете от Седаи, а Ендер ѝ казва другото да остави на нея.

Приятелката на Тарджан, Ебру участва в едно предаване и обвинява Йълдъз, че е разрушила връзката им с поп певеца. Асуман, която гледа предаването веднага казва на Йълдъз, че приятелката на Тарджан я очерня по телевизията. Йълдъз веднага нарежда на Седаи да проучи нещата с приятелката на Тарджан, но преди това го моли да ѝ донесе ключовете от стаята на охранителните камери, защото Хандан си харесвала някакъв мъж и искат да го проучат.

Кумру води Алтай във фирмата при баща си. Дуан го наема на работа.

Ханде, мениджърската на Тарджан му показва запис от предаването с бившата му и му казва, че е започнала да им създава проблеми.

Йълдъз отива да дразни Хилял в кабинета ѝ. Тя ѝ казва, че трябва да стане, защото тя ѝ е шефка, а също така е пионка на Дуан, която той използва, за да я нервира.

Кумру съобщава на майка си, че е решила да живее с баща си и иска още тази вечер да го изненада.

Хилял се среща с мениджърката на Тарджан и ѝ предлага много пари, за да убеди поп изпълнителя да потвърди, че има връзка с Йълдъз.

Вечерта Хилял се опитва да убеди Кумру, че чувствата им с Дуан са споделени. Разговорът им е прекъснат от Дуан. Кумру му съобщава, че ще живее при него. Дуан е много щастлив от новината.

Тройката отново се е събрала в дома на Йълдъз и решават да се подложат на детектор на лъжата, за да докажат една на друга, че няма нищо обща със смъртта на Мурат.

Алтай отново говори с някой по телефона и казва, че всичко върви по-план и е влязъл във фирмата, а до един месец ще спечели доверието на Дуан.

– 

Сподели