“Опасно изкушение” – големият финал

След шест сезона и 177 епизода хитовата поредица, която събираше милиони зрители пред телевизионните екрани, приключи на 5 юни в Турция. В България финалният епизод ще бъде излъчен в ефира на bTV в края на годината. Както подобава на финал на семейна сага, последният епизод е изпълнен със сватби, раздели и сбогуване, раждане и погребение. Ето какво се случва с героите, обичани от верните почитатели на сериала.

Йълдъз и Доан

Йълдъз ражда дъщеря Йълдъз Су от брака си с Доан. Враждата на Доан с Чаатай продължава. Доан нарежда да повредят спирачките на колата на Чаатай, но по случайност в нея се качват и Йълдъз и Ендер. В последвалия пътен инцидент Чаатай загива, а Йълдъз и Ендер уличават Доан в престъпление, който влиза в затвора за две години. След предсрочното си освобождаване Доан решава да отмъсти на Ендер и Йълдъз, които управляват холдинга в негово отсъствие. Любовта към Йълдъз обаче надделява над омразата и Доан отново се жени за нея. Поема и грижите за малкия Халитджан. В последния епизод на сериала Доан претърпява сърдечен удар и умира.

Ендер

След четирите си провалени брака с Халит, Алихан, Кая и Доан и злополучните си авантюри с Чаатай и Синан амбициозната бизнес дама и майстор на интригите Ендер остава сама. Тя постига заветната си цел и заедно с Йълдъз оглавява холдинга след внезапната смърт на Доан. Двете се отправят на пътешествие в Италия, където стават жертва на обир. В самия финал на сагата Йълдъз и Ендер за пореден път са съпернички за сърцето на атрактивен мъж – Назъм, в чиято роля влиза гост-актьорът Исмаил Демирджи. Те решават, че приятелството им е по-ценно от всичко и си обещават заедно да посрещат в бъдеще превратностите на съдбата – добри или лоши.

Кумру и Джанер

След неуспешен брак с Екин Кумру започва романтични отношения с лекаря Селим, от когото скрива истинската си самоличност. Когато Селим узнава, че Кумру го е измамила, той се разделя с нея и отказва да изслуша обясненията й. Кумру открива, че е бременна, но решава, че Селим има връзка със Зейнеп. Кумру моли Джанер, с когото са станали близки приятели, да признае бебето за свое, но Селим разкрива истината и насочва оръжие срещу Доан. В последвалата схватка между двамата Селим загива.

Кумру ражда дъщеря и след много романтични разочарования най-накрая среща истинската любов в лицето на скромния Джанер, който я обича с преданост и себеотрицание. Двамата сключват брак, а Кумру ражда момче, което кръщава на името на покойния си баща – Доан Йълдъръм Челеби.

Зейнеп

След развода си с Алихан и брака с бизнесмена Сафет Зейнеп се завръща в Истанбул. Тя открива, че Сафет е наел Йълдъз и Ендер да уличат в изневяра съпругата му, за да се разведе с нея, без да изплаща обезщетение. Йълдъз и Ендер се отказват от уговорката, когато разбират, че Зейнеп е въпросната съпруга на Сафет. Гордата Зейнеп подписва документите за развода със Сафет.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Асуман успява да омъжи Зейнеп за богатия Енгин, чичо на Кумру. Енгин умира при инцидент и Зейнеп остава вдовица. Тя се запознава с диджея Ата, който има дъщеря Мелис от предишен брак. Зейнеп и Ата заминават за САЩ и там им се ражда дъщеря.

Седаи и Емир

След смъртта на Чаатай Седаи остава в имението при Йълдъз, за да се грижи за Халитджан. Седаи става близък приятел на Емир и Джанер. Седаи и Емир остават лоялни към Йълдъз в конфликтите й с Ендер. На сватбата на Джанер и Кумру за изненада на присъстващите гости Емир и Седаи също сключват брак със своите приятелки.

Асуман

Асуман мечтае за охолен живот и се надява Йълдъз да се омъжи за богат бизнесмен. Асуман преживява редица разочарования в личен план – изневерява на първия си съпруг Мустафа, докато е в затвора, и започва афера с таксиметров шофьор. Асуман е неотлъчно до Йълдъз, грижи се всеотдайно и за внуците си Халитджан и Йълдъз Су. Неочаквано тя открива любовта в лицето на бизнесмена от Адана Мехмет Али и скоро след познанството им приема да се омъжи за него. Първоначално Йълдъз се противопоставя на решението на майка си, но бързо приема нейния избор. Асуман и Мехмет Али сключват брак на елегантна церемония в имението, на която присъстват нейните близки.

Източник: tvsaga.com

Сподели