Нови сериали Турция 2023 – част 1

Прощално писмо

Драматичната сага събира на екран звездите на турското кино НургюлЙешилчай (Kьосем: „Великолепният век: Кьосем“, Гюлсерен – „Твоят мой живот“, Ясемин – „Любов и наказание“) и Селим Байрактар (Едип – „Малки убийства“, Сюмбюл – „Великолепният век“). Нургюл вдъхва живот на Аланур, която в младежките си години има връзка със Зия (Байрактар).

Двамата се разделят само с прощално писмо, а години по-късно пътищата им отново се пресичат, когато децата им Мехмет и Аслъ се влюбват.Ролята на Мехмет е поверена на чаровния Емре Кълъджъм (Селим – „Намери ме“, а негова екранна партньорка е привлекателната Рабия Сойтюрк.

Бену Йълдъръмлар (Хатидже – „Една жена“, Фикрет – „Листопад“) се превъплъщава в образа на Шехер – съпругата на Зия, която в миналото е станала причина за края на връзката му с Аланур. Сега Шехер ще направи всичко по силите си, за да раздели своя син от дъщерята на съперницата си.

Сърдечна болка

Сюжетът на поредицата е адаптация по романа „Разбито сърце“ на популярната турска писателка АтикеХънчлъер и проследява живота на Дженет (Айча Бингьол – „Времето лети“, „Семейни тайни“), която е жертва на домашно насилие. Дженет е приета в болница и се свързва с адвокат Зейнеп (Ирем Хелваджъолу – Нефес от „Ти разкажи, Черно море“), на която разказва своята житейска история. Оставя й и завещание, което впоследствие се оказва жалба от името на покойната, която обвинява съпруга си Йълмаз в убийство.

Твърдението на Дженет става причина за разрив в отношенията на децата й. Бирсен, първородният син на Дженет и Йълмаз, търси мирно решение на конфликта, сестра му Фериде (Дилара Аксюек – Ипек,„Завинаги“, Махфирузе – „Великолепният век:Кьосем“) подкрепя техния баща, а Халил (АлпНавруз – Дженк,„Не пускай ръката ми“) е убеден в неговата вина. Зейнеп лично се ангажира със случая, а скоро се влюбва в Халил.

Рибарче

Рибарче

Младежката поредица превърна чаровните артисти Афра Сарачолу (Едже – „Госпожа Фазилет и нейните дъщери“) и Мерт Рамазан Демир в една от най-популярните и обсъждани екранни двойки в Турция.

Сюжетът на поредицата е базиран върху реални събития и проследява историята на богатия наследник Ферит, който се слави със своя охолен и безотговорен начин на живот. За да превъзпита своя лекомислен внук, дядо му Халис решава да го ожени за скромната, но своенравна девойка Сейран.

Това поставя непознатите доскоро и напълно противоположни в характерите си младежи в заплетената ситуация на брак по принуда, изпълнен с поредица от комични и драматични моменти.

Силната химия между Демир и Сарачолу става повод в турската преса да се спекулира, че двамата са започнали романтична връзка. Артистите уверяват, че поддържат единствено приятелски отношения.

Капан

Излъчването на драматичната сага с Акън Акъньозю (Миран – „Вятърничав“и Бенсу Сорал (Мелек – „Вътрешен човек“) се очертава да се превърнев прецедент в политиката на турските продуценти. Въпреки звездния си актьорски състав сериалът така и не успява да задържи зрителския интерес в Турция, но поради многобройните сделки за продажби в чужбина от сагата ще бъдат показани поне 26 епизода.

Братята Умут, Махир и Умай са обединени от желанието да отмъстят на убиеца на своя баща. Умут (Акъньозю) постъпва на работа в адвокатската кантора на Аслан (Талат Булут – Халит от „Опасно изкушение“), за да постигне своето възмездие.

Той се сближава със синовете на Аслан – Гювен (Ръза Коджаолу) и Мете (Яъз Джан Конялъ – Дженк от „Когато я обичаш“, Рахмет от „Нашата история“), но против волята си се влюбва в Джерен (Бенсу Сорал), дъщерята на своя враг.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Крупие

Крупие

В центъра на сюжета е любовната история на Тамер, създател на компютърен софтуер, и банкерката Пери, които се срещат при необичайни обстоятелства и се оказват в капана на опасна, но красива игра.

Тамер е изоставен в сиропиталище от своите родители, но един ден се превръща в преуспяващ бизнесмен и закупува луксозно имение в Истанбул, където да заживее със своето семейство. Той се влюбва от пръв поглед в Пери, която преживява тежък момент, след като е узнала за предателство от страна на своите най-близки. Тамер отвлича Пери и я заключва в своето мазе, като се надява един ден омразата, която тя изпитва към него, да се превърне в любов.

Любимката на българската публика Елчин Сангу (Зейнеп – „Ирония на съдбата“, Дефне – „Любов под наем“, Гюзиде – „С Русия в сърцет“) и Енгин АлтанДюзайтан изпълняват главните роли в сериала, а звездният състав се допълва от Седеф Авджъ (Менекше – „Двама завинаги“, Бахар – „Езел“).

Източник: tvsaga.com

Сподели