Наталия Рейес – дебют в Холивуд

Звездата на атрактивната 36-годишна колумбийка Наталия Рейес изгрява с образа на актрисата Лейди Табарес в биографичния сериал „Лейди, историята на една роза“ (2015). Въпреки че преди това има 14 роли пред камера, именно това е проектът, който донася на Рейес широка популярност, която прехвърля пределите на нейната родина.

Рейес е родена в Богота и от малка проявява афинитет към изящните изкуства. „От 9-годишна започнах да се занимавам с актьорство. Бях хиперактивна, в училище участвах в много извънкласни дейности. Когато завърших гимназия, вече работех в музикален театър в столицата“, споделя Наталия. Нейните вокални умения й отварят вратите към малкия екран, като участва в развлекателно музикално предаване за малчугани. Работи и като водеща в детско предаване. Тя посещава школи по драматургия в Аржентина, взима уроци и в Ню Йорк, за да усъвършенства своите умения.

Години след като прави първите си стъпки на малкия екран, опитва късмета си и в киното, а благодарение на безспорния си талант получава роля в хитовия екшън „Терминатор: Мрачна съдба“ (2019). В лентата вдъхва живот на Даниела Рамос, млада жена, която работи с брат си Диего в завод за сглобяване на автомобили в Мексико сити. За Наталия е чест и невероятна възможност да дебютира в холивудска продукция и да партнира на артисти от ранга на Арнолд Шварценегер, Линда Хамилтън и Макензи Дейвис.

Колумбийската звезда се стреми да популяризира културата на своята родина, а усилията й са забелязани на най-високо ниво. Навярно по тази причина на 35 години е избрана за най-младия президент на Колумбийската филмова академия за периода 2023–2025 г. Тя е гост на връчването на филмовите награди „Гоя“ в Испания и благодари на своя съпруг – бизнесмена Хуан Педро Сан Сегундо, за безусловната подкрепа. „Ти повярва в мен, преди аз да повярвам в себе си… Ти си този, който ме научи да мечтая и да не се ограничавам. Ти си част от всяко мое постижение“, коментира Рейес.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Хуан и Наталия се запознават през 2009 г. на музикален фестивал в Картахена, който Хуан организира. През 2022 г. посрещат на бял свят първородната си дъщеричка Исла

За ролята

Сериалът за кратко се превърна в най-гледания в Колумбия. Какво означава за теб да бъдеш част от толкова мащабна продукция?

– Безкрайна изненада. Истината е, че вложих много всеотдайност и любов в работата си, но в нашия бизнес успехът зависи от различни фактори. Нямах толкова високи очаквания, но сериалът постигна впечатляващ успех в Колумбия. Високият рейтинг и положителната реакция на зрителите към историята, идентифицирането им към историята зарадва всички колеги.

Как получи ролята?

– Не очаквах продуцентите да позвънят. Почувствах се свързана с историята, когато проучих героинята и впоследствие реших да се явя на кастинг. Беше много тежка битка. Не вярвах, че ще успея, когато научих колко актриси се борят за ролята. Преминах през прослушване на пет етапа, след всяко вярвах, че имам шанс. Убедена съм, че това, което ценят в мен, е уважението, което изпитвам към личността на Лейди и нейния характер.

Разговаря ли с Лейди Табарес, която по това време се намира под домашен арест?

Да, срещнахме се няколко пъти и продължаваме да поддържаме връзка. Сприятелихме се и тя изигра основна роля за създаването на сериала. Бях изненадана от визуалната прилика помежду ни. Аз съм ниска на височина и по време на прослушванията често ми казваха: „С Лейди имате еднакъв ръст“. В деня на първия ни разговор за себе си потвърдих представата, която вече бях изградила за нея. Лейди е личност, която въпреки несправедливостите има звезден ореол. Тя е жена, която привлича вниманието, и разбирам защо режисьорът Виктор Гавирия й е поверил централния персонаж в лентата „Продавачката на рози“. Притежава сила, като ангел е, има искра и не престава да се усмихва. Освен това държи много на честността. Тя е изключителен човек.

Какви общи черти на характера споделяте?

– Без значение колко е трудно, винаги се опитвам да открия част от себе си в героините, в които се превъплъщавам. Истинската Лейди е непокорна, бори се срещу несправедливостите и се старае да разреши чуждите проблеми. Идентифицирам се със стремежа й за постигане на общо благо. Тя има страхотен социален дух и хъс, преживяла е много, но е възхитителна жена, която току-що е излязла от затвора и вече е потърсила стипендия, за да продължи бакалавърската си степен. Тя се бори за мечтите си, има тази надежда и никога не се е отказала, в това много си приличаме.

Как се подготви за образа?

– Проведох свое разследване, целта ми беше не да имитирам и копирам нейното поведение. Лейди е признато и обичано лице за всички колумбийци и не желае да бъде обект на подигравка. Стремих се да изследвам нейната същност, да разкажа нейната история. „Написах си домашното“, като гледах интервюта и документални филми за Лейди, четях книги и публикации в пресата. Имах много ресурси, за да я проуча, но това, което най-много ми помогна, беше възможността да се срещам с нея и да споделям мислите и колебанията си по време на целия снимачен процес.

Източник: tvsaga.com

Сподели