Наследство – Епизод 117 (Ето какво ще видим)

Действието се пренася в кампанията на Яман. Зухал казва на Яман, че независимо, че Недим и хората му търсят братята Джангоз, тя ще продължи разследването си за тях. Яман ѝ отвръща, че те поемат оттук нататък.

-Аз знам, че ти нямаш нужда от ничия помощ! Тези хора правят голяма грешка, че се занимават с теб! Те дори и не се досещат, че ти с помощта на яростта и гнева си можеш целият свят да унищожиш! Ти си различен човек, Яман! Ти си силен и аз се чувствам в безопасност до теб! – казва Зухал и излиза.

След малко Яман получава съобщение от Сехер, в което му изпраща снимки от аквариума и текст:

„Юсуф нито едни път не се усмихна, защото ти не беше с нас! Ех, ако можеше и ти да бъдеш на тези снимки!“

Яман се вглежда в една от снимките и вижда Селим, Яман си спомня, как Селим му благодари, че му е разрешил да се вижда със Сехер.

Ядосан и зъл Яман веднага напуска компанията.

Кираз отива в къщата, където остави Хасан завързан, но вижда, че него го няма.

-Какво ще правя сега? – пита се Кираз на глас.

-Наистина, какво ще правиш сега, Кираз? – застава Али пред Кираз, която е шокирана от неговата поява.

Али моли Кираз да му разкаже какво става. Кираз му признава, че е разбрала, че Хасан се занимава с наркотици и го завързала тук.

Ядосан Али я пита, защо е прикрила престъплението на Хасан. Кираз му отговаря, че не се е опитвала да го скрие и много пъти се е опитала да му разкаже, но винаги нещо се е сличавало или той не е искал да я слуша.

Кираз го пита, какво сега ще стане с Хасан. Али отговаря, че бързо трябва да го намери, но не знае къде да го търси.

Селим докарва Сехер и Юсуф в имението. Сехер казва на Юсуф да благодари на батко си Селим, че ги е отвел в аквариума. Селим му казва, че когато поиска да отиде някъде, винаги може да му се обадят с леля му.

Юсуф вижда Неслихан и бързо влиза в къщата с нея.

Сехер благодари на Селим за разходката и му се извинява, че му е развалила настроението.

В този момент Яман пристига в имението, като набива рязко спирачки, слиза от колата си, доближава се и хваща Селим за ревера и му казва:

-Не искам повече да те виждам до тях, разбра ли ме?! Ако те видя до племенника си, аз ще те убия!

-Ти не можеш да казваш с кой да се среща Сехер! Ти нямаш право на това!

-Махай се веднага от къщата ми!

Селим прави опит да нападне Яман, но Сехер застава между двамата и казва на Селим да си върви. Селим се качва в автомобила си, а Яман ядосан тръгва да влиза, а Сехер тръгва след него.

Икбал доволна наблюдава от прозореца на къщата.

Сехер върви след Яман и го пита, дали няма да ѝ каже, какво е станало, че така силно се е ядосал на Селим.

-Прави каквото искаш, но кажи на този готвач да се държи по-далече от Юсуф! – обръща се и казва все така гневен и зъл Яман.

-Но…

-Никакво, но! Повече не искам да го виждам до Юсуф!

-Тогава да беше дошъл с нас!

-Няма да се откажеш, нали?

-Няма да се откажа, защото на лицето ти е написано, че старият ти, тъмен живот вече не ти отива! Когато се оглеждаш в огледалото, ти не виждаш вече стария Яман! Признай си, че си се променил! Кажи ми, че нищо не се променило и ти си стария Яман?! Хайде кажи ми?! Ти и себе си лъжеш!

Сехер оставя Яман замислен и се прибира в стаята си.

Вечерта Недим се обажда на Яман и му казва, че са хванали един от братята и го пита, дали ще дойде, за да го разпита, а Яман му казва, те да се заемат с това.

В същото време Икбал се обажда на Селим и му казва, че днес е видяла всичко, което се е случило между него и Яман, но той не трябва да се притеснява за това, че Яман се е ядосал и не трябва да се предава.

-Той нарочно прави това, г-ж Икбал, за да ме раздели от Сехер! Всеки път, когато се приближавам до нея, заради него…

Икбал го прекъсва и му казва да се успокой и както са се разбрали, той трябва да е решителен и да се старае по-често да се вижда със Сехер, в противен случай ще я загуби завинаги! Селим пита Икбал, дали може да се видят, за да поговорят.

Ядосан Селим си говори сам, че никога няма да се откаже от Сехер.

Сехер тъкмо тръгва да влиза в стаята на Юсуф, когато оттам излиза Яман и ѝ казва, че Юсуф е заспал.

-Ние с теб в последно време много говорихме, карахме се, но не успяхме да се разберем. Аз сега, чакам този ден, в който ние с теб ще си говорим без думи… и този ден ще дойде, знам го!

Яман нищо не казва и се прибира в стаята си.

Късно вечерта Сехер притеснена влиза при Юсуф, защото го чува как бълнува и моли да не убиват чичо му. Юсуф се събужда от кошмара, а Сехер го прегръща и му казва, че е до него и му обещава, че с чичо му нищо няма да се случи.

В същото време Али и Кираз съобщават на Айше, че Хасан се занимава с наркотици.
–  

Сподели